-
کد خبر: 112083
تاریخ انتشار: 1403/04/03 08:12
ابرپروژه‌هایی که در دولت سیزدهم به سرانجام رسید

شتاب‌بخشی به طرح‌های کهگیلویه و بویراحمد

کهگیلویه و بویراحمد استانی است که با داشتن بسیاری از مواهب طبیعی و معادن بسیار و نفت و گاز و آب و باوجود همه داشته‌هایش، به نسبت ظرفیت‌هایش رشد نکرده و توسعه متوازن حلقه مفقوده حرکت رو به جلو در آن است.
شتاب‌بخشی به طرح‌های کهگیلویه و بویراحمد

دولت سیزدهم در ابرپروژه‌های کهگیلویه و بویراحمد توانست با شتاب‌بخشی، طرح‌هایی همچون محور ملی پاتاوه - دهدشت، سد چم شیر و الفین گچساران را به بهره‌برداری برساند، اما در این میان و در گیر و دار کلنگ‌زنی‌ها و به سرانجام نرسیدن‌ها، دولت سیزدهم توانست چندین پروژه که دهه‌ها از کلنگ‌زنی آنها می‌گذشت را به سرانجام برساند. با آنکه در دولت‌های مختلف، صدها پروژه در طول سالیان متعدد تعریف شد، اما اعتبارات قطره‌چکانی و روند لاک‌پشتی پروژه‌ها سبب شد که قطار توسعه در این استان در ایستگاه‌های آغازین بماند و تکمیل پروژه‌ها فرسایشی شود.

در کهگیلویه و بویراحمد انباشت پروژه‌ها سبب شد تا روند حرکتی به سمت جلو با مشکل مواجه شود و دولت سیزدهم توانست با همتی مضاعف چندین پروژه مهم را در استان به بهره‌برداری رسانده و گامی ‌مهم در توسعه و اشتغالزایی در استانی بردارد که سهم چندانی از داشته‌هایش ندارد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار بازار گفت: دولت شهید رئیسی در مدت ۳ سال توانست ابرپروژه‌های بر زمین مانده در استان همچون جاده پاتاوه- دهدشت، سد تنگ سرخ، سد چمشیر و پتروشیمی ‌گچساران را به سرانجام برساند.

علی احمد زاده افزود: شعار دولت شهید جمهور، «دولت مردمی، ایران قوی» بود و یکی از راهبردهای ایشان، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام در استان، شتاب‌بخشی به پروژه‌ها و دوری از کلنگ‌زنی‌های بی‌پشتوانه بود.

وی با بیان اینکه رئیس‌جمهوری با سفرهای استانی، بر همه پروژه‌ها اشراف داشته و از نزدیک با مردم به گفت‌وگو می‌نشستند، گفت: مشکلات مردم در مناطقی که طرح‌ها در حال اجرا هستند نیز بررسی می‌شد و اقدامات لازم نیز در این راستا انجام می‌شد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در سفرهای دور اول و دوم شهید رئیسی به استان، اعتبارات مهمی‌اختصاص یافت که به اتمام پروژه‌ها و تکمیل طرح‌ها سرعت بخشید.

احمد زاده بیان کرد: احیای کارخانه قند یاسوج، بهره‌برداری از جاده پاتاوه- دهدشت، تکمیل سد چمشیر و تکمیل و بهره‌برداری از پتروشیمی‌ گچساران از خدمات بزرگ دولت سیزدهم است.

معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار بازار گفت: در سفر اول هیات دولت سیزدهم به استان، هفت هزار میلیارد تومان وارد استان شد.

احسان عسکری افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت در استان، احیای صنعت مادر استان، کارخانه قند یاسوج بود که در سفر اول رئیس‌جمهوری به استان چهار هزار میلیارد ریال برای احیای کارخانه قند یاسوج اختصاص یافت.

وی بیان کرد: در زمستان ۱۴۰۰ فرآیند نوسازی و احیای کارخانه با اعتباری افزون بر ۱۷۰ میلیارد تومان استارت زده شد و با دغدغه رئیس‌جمهور در نهایت به بهره‌برداری رسید.

عسکری تصریح کرد: کارخانه قند یاسوج، قدیمی‌ترین کارخانه در استان کهگیلویه و بویراحمد است که در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد.

وی با بیان اینکه پیشرفت پتروشیمی می‌گچساران نیز در طول دو دهه، ۵۰ درصد بود، گفت: در دولت سیزدهم در کمتر از دو سال این طرح به بهره‌برداری رسید.

عسکری افزود: این امر سبب شد که از خام‌فروشی محصولات نفتی جلوگیری شود.

در دولت سیزدهم باوجود تعدد پروژه‌های نیمه‌تمام در استان کهگیلویه و بویراحمد، به بسیاری از پروژه‌ها شتاب بخشی شد و پروژه‌های مختلفی در حوزه‌های زیرساختی، اقتصادی، خدمات عمو می‌و اشتغال، در استان اجرا شد.

رئیس جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار بازار گفت: یکی از مشکلات کشاورزان در استان، نبود سردخانه بود که در در دولت سیزدهم، در مدت دو سال ۱۲ هزار تن سردخانه احداث شد.

علی معتمدی افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون، مجموع زیرساخت‌‌های سردخانه‌ای استان، ۱۷ هزار تن بود که در دولت سیزدهم ۱۲ هزار تن احداث و ۲۴ هزار تن نیز در دست احداث است.

وی بیان کرد: سالانه ۹۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود که ۳۰۰ تن از محصولات اعم از محصولات پروتئینی و گیاهی قابلیت نگهداری برای سایر فصول را دارند.

تلاش دولت سیزدهم در مناطق محروم برای به ثمر نشستن پروژه‌ها بر هیچ کس پوسیده نیست و یکی دیگر از این پروژه‌ها، سد تنگ سرخ است که از پروژه‌های مهم کهگیلویه و بویراحمد بوده و ۱۱ سال از کلنگ‌زنی آن می‌گذرد و در دولت سیزدهم عملیات فرسایشی ساخت آن سرعت گرفت و به ایستگاه پایانی و آبگیری نزدیک می‌شود.

۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار، طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ به سد تنگ سرخ شهرستان بویراحمد اختصاص داده شد تا این پروژه از پیشرفت ۱۳ درصدی خارج و خود را به مرحله پایانی ساخت نزدیک کند.

همچنین احیای ۵۰ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه و بویراحمد، گامی ‌مثبت در جهت رونق اقتصادی و اشتغالزایی در این استان است و دولت سیزدهم دسترسی ۹۲ درصدی خانوارهای روستایی به آب آشامیدنی سالم را در استان کهگیلویه‌و بویراحمد محقق کرد.

یکی دیگر از پروژه‌های مه می‌که در دولت سیزدهم به سرانجام رسید و تومار ۲۹ ساله ساخت آن بسته شد، جاده ترانزیتی پاتاوه به دهدشت است که با تلاش و تزریق اعتبار از سوی دولت سیزدهم و درسفر دور دوم رئیس‌جمهوری به کهگیلویه وبویراحمد به بهره‌برداری رسید.

جاده ترانزیتی پاتاوه به دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر مهم‌ترین پروژه راهسازی کشور در دولت سیزدهم محسوب می‌شود که که سبب خارج کردن ۴۰۰ روستا از بن‌بست شد.

آغاز عملیات اجرایی آن از دهه ۷۰ بود و هزار و۴۰۰ میلیارد تومان در این پروژه اقتصادی و عمرانی هزینه شد.

سخن پایانی

با نیمه تمام ماندن دولت سیزدهم، اکنون ۸۷۷ پروژه نیمه تمام در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که چشم انتظار دولتی هستند که بتواند همچون دولت سیزدهم به پروزه‌ها شتاب بخشیده و روند گذشته را بر فرسایشی شدن پروژه‌ها ببندد تا راه توسعه در استانی کم بهره از داشته‌های خود هموار شود.

 


کپی لینک کوتاه خبر: https://smtnews.ir/d/3k7obq