-

حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن سیب‌زمینی در کشور صادر می‌شود + جزییات

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی هم تنظیم بازار است و هم تنظیم تولید، هر دو موضوع را باید دنبال کند. ما همه اختیارات در این زمینه را از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده‌ایم.

حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن سیب‌زمینی در کشور صادر می‌شود + جزییات

وزارت جهاد کشاورزی باید به وظایف خود عمل کند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: وظیفه وزارت جهاد کشاورزی هم تنظیم بازار است و هم تنظیم تولید، هر دو موضوع را باید دنبال کند. ما همه اختیارات در این زمینه را از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده‌ایم.

افزایش قیمت‌های بی‌ضابطه و بدون دلیل، بحران این روزهای بازار کشور است. کالاهای اساسی و مایحتاج روزمره مردم ماهانه و برخی مواقع هفتگی افزایش قیمت پیدا می‌کنند و کسی هم در قبال آن پاسخگو نیست. یکی از این افزایش قیمت‌ها هم که اخیراً سروصدای زیادی به پا کرده، سیب‌زمینی است که از ۲۰ هزار تومان به صورت ناگهانی تا ۵۰ و ۶۰ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد.

محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره این افزایش قیمت‌ها و نهاد اصلی پاسخگو در این خصوص توضیحاتی داده که در ادامه می‌خوانید.

حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن سیب‌زمینی در کشور مازاد است که معمولاً صادر می‌شود

قیمت چای، برنج و دیگر کالاهای اساسی در حال افزایش است. مثلاً همین اخیراً سیب‌زمینی افزایش قیمت چشمگیری یافته و کلی سروصدا به پا کرده است؟

کالاهای اساسی در کشور موجود است. به عنوان مثال سیب‌زمینی چیزی حدود ۲/۵ میلیون تن در کشور تولید می‌شود، در حالی که مصرف سالانه آن بین ۴ تا ۴.۵ میلیون تن تخمین زده می‌شود. حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن مازاد است که معمولاً صادر می‌شود. اگر مدیریت دقیق و شفاف باشد، نباید مشکلی در این زمینه داشته باشیم. ضمن اینکه ظرف یکی دو ماه آینده سیب‌زمینی جدید در برخی مناطق کشور به دست می‌آید، یعنی عملاً در حوزه سیب‌زمینی مشکلی نباید داشته باشیم.

درباره مدیریت سایر اقلام اساسی در بازار چطور؟ از اقلام اساسی مهم گرفته تا لبنیات، سبزیجات و میوه‌ برخی مواقع حتی به صورت هفتگی افزایش قیمت دارند؟

دستگاه‌های متولی باید مدیریت کنند تا روند افزایش قیمت‌ها به این شکل نباشد.

وزارت جهاد کشاورزی مگر متولی مدیریت تنظیم بازار نیست، پس چرا بازار این‌قدر بی‌سروسامان است؟

یکی از بحث‌های جدی‌ ما در موضوع افزایش قیمت‌ها همین است. وزارت جهاد باید بر اساس وظیفه خود کار را انجام دهد، از ذخیره گرفته تا کنترل قیمت‌ها.

به‌جز وزارت کشاورزی دستگاه دیگری هم متولی این امر است؟

نه در قانون انتزاع همه وظایف را از وزارت صمت گرفته‌ایم و به وزارت جهاد کشاورزی محول کرده‌ایم. این موضوعات در حیطه وظایف وزارت جهاد کشاورزی است.

وظیفه وزارت جهاد کشاورزی هم تنظیم بازار است و هم تنظیم تولید/ وزارت جهاد کشاورزی به ماموریتی که طبق قانون به او محول شده عمل کند

با وضعیتی که کشور دارد، به هر حال مردم هم از شرایط اقتصادی خبر دارند و هم تورم را می‌دانند، اما با همه این اوصاف به نظر شما وزارت جهاد کشاورزی در قیمت‌گذاری‌ها و کنترل قیمت‌ها درست عمل می‌کند؟

 

وظیفه وزارت جهاد کشاورزی هم تنظیم بازار است و هم تنظیم تولید، هر دو موضوع را باید دنبال کند. ما همه اختیارات در این زمینه را از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل کرده‌ایم. الان این وزارت جهاد است که باید به وظیفه خود در راستای ماموریتی که به او محول شده است و طبق قانون عمل کند.

منبع: انتخاب

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین