-

قیمت یک خانه ۸۰ متری ۵۹ برابر درآمد معلمان ایرانی است!

طی سال‌های گذشته با تشدید تورم و رشد قیمت‌ها، فشار اقتصادی بر معلمان افزایش یافته است. درآمد ناچیز معلمان ایرانی نه تنها خرید خانه را برای آنان از دسترس دور ساخته، بلکه معیشت این قشر را با مشکل مواجه کرده است. افزون بر این، افزایش اجاره بها طی سال‌های اخیر، نگرانی‌های جدی برای تامین هزینه اجاره مستاجران، به ویژه معلمان مستاجر به وجود آورده است. اما وضعیت معلمان دیگر کشورها چگونه است؟

قیمت یک خانه ۸۰ متری ۵۹ برابر درآمد معلمان ایرانی است!

تشدید تورم و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها طی چند دهه گذشته، زندگی بسیاری از اقشار ایرانی،‌ به‌ویژه معلمان را با مشکل مواجه کرده است. در حال حاضر بسیاری از معلمان نه تنها از داشتن مسکن که حق طبیعی آنهاست محرومند، بلکه حتی توانایی پرداخت اجاره‌بها نیز برایشان مشکل است.

با این همه، وضعیت معلمان دیگر کشورها، به‌ویژه کشورهای همسایه چطور است؟ بررسی‌های تجارت‌نیوز حاکی از آن است که قدرت خرید مسکن معلمان در بین کشورهای همسایه، غیر از ترکیه، بسیار بالاتر از ایران است.

 انتظار خرید خانه در کشورهای مختلف

قیمت یک خانه ۸۰ متری ۵۹ برابر درآمد معلمان ایرانی است!

بررسی‌های انجام شده از داده‌های world salaries نشان می‌دهد که متوسط درآمد معلمان ایرانی، حدود ۱۴۳ دلار یا به عبارتی ۱۲ میلیون تومان است. این در حالی است متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری ایران بر اساس داده‌های منتشر شده در numbeo حدود ۱۲۷۳ دلار یا ۱۰۶ میلیون و ۹۳۲ هزار تومان برآورد شده است.

بنابراین متوسط قیمت هر متر مسکن ۸.۹ برابر میانگین درآمد ماهانه یک معلم در ایران است. این بدان معناست که یک معلم ایرانی با پس‌انداز تمامی درآمد خود و با فرض ثابت ماندن قیمت‌ها، تقریبا پس از «۹ ماه» می‌تواند «یک متر» خانه بخرد!

با این حال مدت‌زمان انتظار معلمان ایرانی برای خرید یک خانه ۸۰ متری چقدر است؟ بررسی‌های تجارت‌نیوز حاکی از آن است که معلمان ایرانی با پس‌انداز تمامی درآمد خود و با فرض ثابت ماندن قیمت مسکن، پس از ۵۹ سال و سه ماه قادر به خرید یک خانه ۸۰ متری خواهند بود.

با این حال، نرخ تورم در ایران نیز طبق آمارهای trading economy حدود ۳۴.۵ درصد است. بنابراین معلمان ایرانی حتی با پس‌انداز تمامی درآمد خود قادر نخواهند بود در مدت زمان برآورد شده، خانه‌ای خریداری کنند.

زمان انتظار معلمان برای خرید مسکن در ترکیه بیشتر از ایران است

بررسی‌ها نشان می‌دهد متوسط درآمد معلمان ترکیه‌ای حدود ۱۸۰ دلار یا ۱۵ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان است. این در حالی است که میانگین قیمت هر متر مسکن در ترکیه از ۱۸۵۹ دلار یا به عبارتی ۱۵۶ میلیون و ۱۵۶ هزار تومان فراتر رفته است.

بنابراین متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری ترکیه تقریبا ۱۰.۳ برابر میانگین درآمد ماهانه یک معلم در این کشور است. این بدان معناست که یک معلم در ترکیه با پس‌انداز تمامی درآمد خود و با فرض ثابت ماندن قیمت‌ها، پس از گذشت ۱۰ ماه و ۹ روز، تنها قادر به خرید یک متر خانه خواهد بود.

همچنین معلمان ترکیه‌ای، با پس‌انداز تمامی درآمد خود و با فرض ثابت ماندن قیمت مسکن، پس از گذشت ۶۸ سال و ۸ ماه توان خرید ۸۰ متر مسکن را خواهند داشت.

با این حال، میزان تورم در ترکیه بر اساس آخرین آمار منتشر شده حدود ۴۴.۳۸ درصد بوده است. بنابراین، خرید مسکن برای معلمان ترکیه‌ای در مدت زمان اعلام شده نیز،‌ دشوار خواهد بود، چرا که در شرایط فعلی و با وجود چنین تورمی، پس‌انداز درآمد برای خرید مسکن بیهوده خواهد بود.

با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد. قدرت خرید عمومی مسکن و زمان انتظار خرید خانه به‌طور کلی، در ترکیه بسیار بهتر از از ایران است. تجارت‌نیوز پیش‌تر در گزارشی، به بررسی مقایسه قدرت خرید خانه در ترکیه و ایران پرداخته بود.

به این ترتیب اپرچه قدرت خرید مسکن معلمان در ترکیه از ایران پایین‌تر است، اما قدرت خرید عمومی مسکن در این کشور از ایران بالاتر است. از عمده دلایل پایین‌تر بودن قدرت خرید مسکن معلمان ترکیه‌ای، می‌توان به درآمد پایین و قیمت بالای مسکن در ترکیه اشاره کرد.

معلمان چینی در مدت انتظار معلمان ایرانی 3 خانه ۸۰ متری و یک خانه ۴۰ متری می‌خرند!

متوسط درآمد معلمان در چین بر اساس داده‌های world salaries‌ حدود ۲۹۶۱ دلار یا ۲۴۸ میلیون و ۷۲۴ هزار تومان گزارش شده است. متوسط قیمت هر متر خانه در مراکز شهری چین نیز، حدود ۷۳۵۸ دلار (۶۱۸ میلیون و ۷۲ هزار تومان) برآورد شده است.

این بدان معناست که متوسط قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری چین حدودا ۲.۴ برابر میانگین درآمد ماهانه یک معلم است. بنابراین یک معلم چینی با پس‌انداز تمامی درآمد خود و در صورت ثابت ماندن قیمت‌ها پس از دو ماه و ۱۲ روز قادر به خرید یک متر خانه خواهد بود. همچنین یک معلم چینی با پس‌انداز کردن تمام حقوق ماهانه خود، پس از گذشت ۱۶ سال و ۶ ماه، توان خرید ۸۰ متر خانه را خواهد داشت.

گفتنی است میزان تورم در چین، طبق داده‌های trading economy حدود ۰.۱ درصد در ماه گذشته بوده است. این آمار بیانگر آن است که قیمت‌ها در کشور چین از ثبات قابل توجهی برخوردارند و معلمان چینی می‌توانند با خیال راحت و بدون نگرانی، درآمد خود را پس‌انداز کنند.

بنابراین می‌توان گفت که با مدت زمان انتظار خرید یک خانه در ایران، معلمان چینی قادر به خرید سه خانه ۸۰ متری و یک خانه ۴۰ متری خواهند بود!

زمان انتظار معلمان قطری برای خرید خانه 10 سال است

بررسی‌ها حاکی از آن است که متوسط درآمد معلمان قطری حدود ۳۱۸۴ دلار یا ۲۶۷ میلیون و ۴۵۶ میلیون تومان است. این در حالی است که متوسط قیمت هر متر مسکن در مرکز کشور قطر به ۴۹۵۳ دلار یا حدود ۴۱۶ میلیون و ۵۲ هزار تومان می‌رسد.

با این حساب، متوسط قیمت هر متر مسکن در قطر حدود ۱.۵ برابر درآمد ماهانه یک معلم در این کشور است. بنابراین یک معلم قطری با پس‌انداز تمامی حقوق خود و در صورت ثابت ماندن قیمت‌ها، می‌تواند پس از یک ماه و ۱۵ روز، یک متر خانه خریداری کند.

از سوی دیگر، اگر یک معلم قطری تمامی درآمد ماهانه خود را برای خرید خانه پس‌انداز کند، پس از ۱۰ سال و چهار ماه توانایی خرید یک خانه ۸۰ متری را خواهد داشت.

همچنین نرخ تورم در قطر طبق آخرین آمار ۰.۹۵ درصد اعلام شده است. این موضوع نشان می‌دهد که قیمت‌ها در این کشور به نسبت با ثبات بوده و معلمان قطری برخلاف معلمان ایرانی، قدرت خرید بهتری برای خرید مسکن دارند.

دسترسی خرید مسکن برای معلمان اماراتی با قطر برابری می‌کند

متوسط درآمد ماهانه معلمان در امارات متحده عربی، حدود ۳۹۰۶ دلار یا ۳۲۸ میلیون و ۱۰۴ هزار تومان گزارش شده است. در حالی که میانگین قیمت هر متر مسکن در مرکز شهرهای امارات به ۵۹۹۱ دلار یا ۵۰۳ میلیون و ۲۴۴ هزار تومان می‌رسد.

به این ترتیب، متوسط قیمت هر متر مسکن در امارات ۱.۵ برابر درآمد ماهانه یک معلم است. بنابراین یک معلم اماراتی با پس‌انداز تمامی حقوق خود و در صورت ثابت ماندن قیمت‌ها، پس از یک ماه و ۱۵ روز، توان خرید یک متر خانه را خواهد داشت.

بر همین اساس، معلمان اماراتی پس از گذشت ۱۰ سال و دو ماه می‌توانند ۸۰ متر خانه خریداری کنند که تقریبا برابر با زمان انتظار در قطر است. اما تفاوت اینجاست که نرخ تورم در امارات ۲.۸۹ درصد اعلام شده است که نسبت به قطر بالاتر و نسبت به ایران و ترکیه بسیار پایین‌تر است، با این حال همچنان بر قدرت خرید اثر خواهد گذاشت.

معلمان عراقی پس از 7 سال با حقوق خود خانه می‌خرند

متوسط حقوق ماهانه معلمان در عراق حدود ۱۰۸۶ دلار یا به عبارتی ۹۱ میلیون و ۲۲۴ هزار تومان است؛ در حالی که میانگین قیمت هر متر مربع مسکن در این کشور حدود ۱۱۷۰ دلار یا ۹۸ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان تخمین زده شده است.

این داده‌ها بیانگر آن است که قیمت هر متر مسکن در عراق ۱.۰۴ برابر متوسط درآمد ماهانه معلمان است. بنابراین، یک معلم عراقی در صورت پس‌انداز تمام حقوق خود، ظرف یک ماه می‌تواند یک متر خانه خریداری کند. اما برای خرید یک خانه ۸۰ متری، هفت سال و دو ماه زمان نیاز دارد.

در این میان، نرخ تورم در عراق ۳.۱ درصد گزارش شده که بر قدرت خرید مسکن معلمان عراقی اثر گذار است؛ با این حال تورم در عراق همچنان بسیار کمتر از ایران و ترکیه است.

قدرت خرید مسکن در افغانستان بیشتر از ایران است

در افغانستان، معلمان به طور متوسط ۸۰۲ دلار (حدود ۶۷ میلیون و ۳۶۸ هزار تومان) درآمد دارند، این در حالی است که قیمت هر متر مربع مسکن حدود ۴۶۶ دلار یا ۳۹ میلیون و ۱۴۴ هزار تومان است.

این آمار به معنی آن است که متوسط درآمد معلمان افغان ۱.۷ برابر متوسط قیمت یک متر خانه است. بنابراین معلمان افغانستان، با درآمد ماهانه خود، قادر به خرید ۱.۷ متر خانه خواهند بود.

همچنین خرید یک خانه ۸۰ متری برای معلمان این کشور، در صورت پس‌انداز تمامی درآمد و ثابت ماندن قیمت‌ها سه سال و ۹ ماه زمان خواهد برد. علاوه بر این، نرخ تورم در افغانستان ۳.۷- درصد است که نشان می‌دهد قیمت‌ها در این کشور هر ماه کاهش پیدا می‌کنند و اقتصاد این کشور دچار تورم منفی است که رشد سرمایه‌گذاری در این کشور را تهدید می‌کند.

با این حال اما معلمان افغان با خیال آسوده می‌توانند درآمد خود را پس‌انداز کنند و به کمک تورم منفی، سریع‌تر خانه‌دار شوند. با این حال می‌توان افغانستان را مستثنی دانست، زیرا در دوره‌هایی که امنیت نظامی تضمین نشده و اقتصاد نیز در حالت رکود باشد، ملک در بی‌ارزش‌ترین دوران خود قرار خواهد گرفت.

آمریکایی‌ها زودتر از معلمان چینی خانه‌دار می‌شوند

در آمریکا، معلمان حدود ۶۱۵۰ دلار یا به عبارتی ۵۴۶ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان درآمد دارند، در حالی که متوسط قیمت هر متر مسکن در مرکز آمریکا حدود ۳۲۳۴ دلار (۲۷۱ میلیون و ۶۵۶ هزار تومان) است.

نسبت قیمت هر متر مسکن به درآمد ماهانه معلمان در آمریکا ۰.۵ برابر است، یا به عبارتی درآمد ماهانه معلمان آمریکایی ۱.۹ برابر متوسط قیمت یک متر خانه است. بنابراین معلمان آمریکایی می‌توانند با پس‌انداز درآمد خود، پس از گذشت ۱۵ روز، یک متر خانه بخرند! با این حساب، یک معلم در کشور آمریکا با حقوق ماهانه خود قادر به خرید دو متر خانه خواهد بود.

همچنین خرید یک خانه ۸۰ متری در این کشور، تقریبا سه سال و ۶ ماه،‌ در صورت پس‌انداز تمامی درآمد و ثابت ماندن قیمت مسکن، زمان خواهد برد.

در این میان، نرخ تورم در آمریکا ۲.۹ درصد است که نسبتا پایین به شمار می‌رود. بنابراین معلمان آمریکایی قادر خواهند بود درآمد خود را پس‌انداز کنند و به واسطه آن خانه بخرند.

زمان انتظار معلمان برای خرید خانه در عمان فقط 3.5 سال است

متوسط حقوق ماهانه معلمان در عمان، حدود ۳۰۶۷ دلار (۲۵۷ میلیون و ۶۲۸ هزار تومان) است، این در حالی است که قیمت هر متر مسکن در این کشور حدود ۱۶۴۰ دلار (۱۳۷ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان) اعلام شده است.

بنابراین نسبت قیمت هر متر مسکن به درآمد ماهانه معلمان در عمان ۰.۵ برابر یا به عبارتی متوسط درآمد ماهانه یک معلم  در عمان ۱.۸ برابر میانگین قیمت یک متر مسکن است. این بدان معناست که معلمان عمانی می‌توانند پس از ۱۵ روز پس‌انداز درآمد ماهانه خود، یک متر خانه خریداری کنند. به این ترتیب، یک معلم عمانی با درآمد ماهانه خود قادر به خرید دو متر خانه خواهد بود.

با این همه، معلمان عمانی با پس‌انداز تمامی درآمد خود و در صورت ثبات قیمت مسکن،‌ پس از گذشت سه سال و ۶ ماه قادر به خرید یک خانه ۸۰ متری خواهند بود. بنابراین زمان انتظار خانه‌دار شدن معلمان عمانی برابر با زمان انتظار در آمریکا است. اما تفاوت اینجاست که نرخ تورم در عمان ۰.۷ درصد است که از ثبات بیشتر قیمت‌ها در این کشور نسبت به آمریکا حکایت دارد.

عربستان یکی از آسان‌ترین کشورها برای خرید خانه توسط معلمان شناخته شد

بررسی‌های تجارت‌نیوز نشان می‌دهد که عربستان یکی از آسان‌ترین و قابل‌ دسترس‌ترین کشورها برای خرید خانه، به‌ویژه برای قشر معلم است. متوسط حقوق معلمان در عربستان طبق داده‌های world salaries حدود ۳۳۷۷ دلار یا به عبارتی ۲۸۳ میلیون و ۶۶۸ هزار تومان است. در حالی که میانگین قیمت هر متر مسکن در مراکز شهری این کشور، به ۱۷۳۶ دلار یا ۱۴۵ میلیون و ۸۲۴ هزار تومان می‌رسد.

به این ترتیب، نسبت درآمد ماهانه معلمان به متوسط قیمت هر متر مسکن در عربستان ۱.۹۴ برابر است، بنابراین معلمان سعودی می‌توانند با پس‌انداز درآمد ماهانه خود و در صورت ثابت ماندن قیمت‌ها تقریبا دو متر خانه بخرند. همچنین، زمان انتظار خرید یک خانه ۸۰ متری برای معلمان عربستانی، تنها ۳ سال و ۴ ماه خواهد بود.

علاوه بر این، نرخ تورم در عربستان ۱.۹ درصد اعلام شده که نسبت به بسیاری از کشورها پایین‌تر و نشان‌دهنده وضعیت مطلوب اقتصادی در این کشور است.

دسترسی معلمان به مسکن در کشورهای حوزه خلیج فارس از ایران بهتر است

بررسی‌های تجارت‌نیوز از داده‌های ۱۰ کشور مورد بررسی نشان می‌دهد که معلمان به ترتیب در عربستان و عمان کمترین زمان انتظار را برای خرید مسکن دارند و سریع‌تر از دیگر کشورها می‌توانند خانه‌دار شوند.

پس از آن، آمریکا و افغانستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند و شرایط برای معلمان در این کشورها همچنان مناسب است. در عراق و امارات متحده عربی زمان انتظار کمی بیشتر است، اما همچنان وضعیت قابل‌قبول‌تری نسبت به سایر کشورهای بررسی شده دارند.

در مقابل، قطر، چین و به‌ویژه ایران و ترکیه بیشترین زمان انتظار را برای خرید مسکن دارند و معلمان برای خرید خانه باید ده‌ها سال درآمد خود را پس‌انداز کنند.

در این میان، ترکیه سخت‌ترین کشور برای خانه‌دار شدن معلمان بین 10 کشور بررسی‌ شده است و معلمان ترکیه‌ای باید نزدیک به ۷۰ سال صبر کنند تا بتوانند یک خانه ۸۰ متری بخرند.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین