-
پزشکیان در جمع مسئولان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد

انحصارزدایی در راستای اجرای عدالت

رئیس‌جمهور گفت: از جمله راهکارهای دولت برای افزایش سرانه فضاهای ورزشی در شرایط کمبود اعتبارات و منابع مالی، انحصارزدایی از اماکن ورزشی دستگاه‌های اجرایی به‌منظور استفاده عموم مردم و افزایش بهره‌وری این اماکن است که وزارت ورزش و جوانان باید برای اجرای این طرح نیز برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهد.

انحصارزدایی در راستای اجرای عدالت

به‌گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در جمع وزیر، معاونان، روسا و دبیران کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک وزارت ورزش و جوانان؛ «شناسایی ظرفیت‌ها»، «اصلاح روندهای موجود» و «تدوین نقشه‌ای جامع برای افق پیش‌رو» را از جمله مسائل اولویت‌دار این وزارت برشمرد و افزود: ما برای رسیدن به شرایط ایده‌آل در ورزش کشور، ابتدا باید بدانیم که چه می‌خواهیم، چه امکانات و ظرفیت‌هایی در اختیار داریم و قرار است به کجا برسیم تا بتوانیم براساس آن و در قالب تدوین نقشه‌ای جامع برای آینده پیش‌رو برنامه‌ریزی کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه تحقق عدالت ورزشی را رمز موفقیت در برنامه‌ریزی‌ها در این بخش و از جمله وظایف مهم وزارت ورزش و جوانان دانست و گفت: ایجاد و توزیع عادلانه فضاهای ورزشی و همچنین امکانات، تجهیزات و اعتبارات در سراسر کشور به‌ویژه مناطق حاشیه‌ای و کم‌برخوردار باید در صدر اولویت‌های وزارت ورزش باشد و در این راستا حتما به استانداران، فرمانداران و شهرداران وظایفی محول خواهیم کرد.

پزشکیان بر ضرورت بهره‌گیری از مشارکت مردمی، تقویت روابط بین‌بخشی و بهره‌گیری بهینه از منابع حاصل از مسئولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ در تامین تجهیزات و امکانات فضاهای ورزشی کشور تاکید کرد و گفت: از جمله راهکارهای دولت برای افزایش سرانه فضاهای ورزشی در شرایط کمبود اعتبارات و منابع مالی انحصارزدایی از اماکن ورزشی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها به‌منظور استفاده عموم مردم و افزایش بهره‌وری این اماکن است که وزارت ورزش و جوانان باید برای شکل و نحوه اجرای این طرح نیز برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهد.

وی در ادامه پرداختن به مسائل جوانان به‌عنوان یکی از سرفصل‌های اصلی برنامه‌های وزارت ورزش و جوانان را موردتاکید قرار داد و گفت: مسئولان این وزارتخانه باید مسائل مبتلابه جوانان در ازدواج، اشتغال و مسکن و همچنین چگونگی ورود آنها به عرصه جامعه را در قالب بسته‌ای جامع موردتوجه ویژه قرار دهند، چراکه حضور باانگیزه جوانان در عرصه‌های مختلف، ظرفیت بزرگی برای دولت در حل مسائل کشور ایجاد خواهد کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه خطاب به مدیران ورزشی و روسا و دبیران کمیته‌های ملی المپیک و پارالمپیک، گفت: دولت برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، تامین نیازها و تسهیل فعالیت شما تمام تلاش خود را به‌کار خواهد گرفت و وظیفه شما نیز استفاده از این موقعیت برای رقم زدن بهترین نتایج است.

پزشکیان با تاکید بر اینکه براساس سند چشم‌انداز ما باید برترین کشور منطقه در عرصه‌های مختلف باشیم، تصریح کرد: اگر چنین ذهنیت و باوری در میان مدیران ورزشی و ورزشکاران ما شکل بگیرد و تمام تلاش‌ها و اقدامات برای رسیدن به این هدف تنظیم و متمرکز شود، گام بزرگی در راستای اجرای این سند برداشته خواهد شد.

تقویت و توسعه ورزش همگانی و ورزش محلات، اهتمام و توجه ویژه به ورزش بانوان، برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از ظرفیت هوش‌مصنوعی در ارتقای کیفی ورزش کشور و همچنین برنامه‌ریزی برای الزام کارمندان دولت به ورزش در راستای ارتقای سلامت آنان از دیگر نکاتی بود که رئیس‌جمهوری در این جلسه موردتاکید قرار داد.

رفع تضاد در بحث خصوصی‌سازی ورزش

وزیر ورزش و جوانان نیز در این نشست، اظهار کرد: براساس قانون اهداف وظایف، تدوین سند آمایش ورزش کشور را در دستور کار داریم. در حال تلاش هستیم که این سند تا آخر سال نهایی شود و تمام ظرفیت‌های ورزش کشور را طی این سند ارائه کنیم که چراغ راه ما باشد. تا الان ۹۸ هزار مکان ورزشی در کشور شناسایی شده که بخشی از آن متعلق به حوزه ورزش است و مابقی اماکن به یک‌سری از دستگاه‌ها تعلق دارد.

احمد دنیامالی خاطرنشان کرد: باتوجه به فیزیک و ظرفیتی که هر منطقه دارد، سعی می‌کنیم سند آمایش سرزمین را تدوین کنیم؛ این سند تکلیف قانونی است که باید آن را به‌سرانجام برسانیم.

وی ادامه داد: یک‌سری تکالیف براساس برنامه پنج‌ساله هفتم داریم که باید آنها را انجام دهیم. آیین‌نامه حق پخش تلویزیونی را در دستور کار داریم که بین وزارت ورزش و صداوسیما جلساتی برگزار شده و قرار است تفاهمنامه بین دو دستگاه در کمیسیون فرهنگی مجلس مورد ارزیابی قرار بگیرد. همچنین یکسری برنامه‌های کلان در سطح ورزش داریم که موضوع به موضوع آنها را پیگیری می‌کنیم.

دنیامالی اظهار کرد: تا برگزاری المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس که برای ما بسیار حائزاهمیت است، چند رویداد دیگر را از جمله المپیک زمستانی، بازی‌های نوجوانان، المپیک جوانان و بازی‌های آسیایی ناگویا را پیش‌رو داریم. المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس و بازی‌های ۲۰۲۶ ژاپن برای ما بسیار اهمیت دارد که برای این بازی‌ها اولویت‌بندی کرده‌ایم.

وزیر ورزش، یادآور شد: برنامه‌ریزی ما برای رشته‌های پرمدال مثل تیراندازی، دوومیدانی و قایقرانی است که بتوانیم ظرفیت مدال‌آوری خود را در بازی‌های آسیایی و المپیک بالا ببریم. همچنین ما برنامه‌ریزی خوبی در بخش بانوان داریم و هدف ما این است که در حوزه بانوان رشد قابل‌توجهی در مدال‌آوری داشته باشیم. این قول را به رئیس‌جمهور می‌دهیم که سهم مدال‌آوری بانوان ما ارتقا پیدا کند.

دنیامالی ادامه داد: به‌دنبال تعامل با آموزش و پرورش هستیم که بتوانیم از ظرفیت اماکن ورزشی آموزش و پرورش برای خانواده‌ها استفاده کنیم. آن چیزی که براساس یافته‌های ما مشخص شده، سرانه ورزش ما در کشور حدود 2.5مترمکعب است اما باید این اماکن ساماندهی شوند. پیش از این، اماکن بخش خصوصی در آمار وجود نداشت. یکی از اهداف اصلی ما این است که توسعه ورزش در مناطق محروم و کم‌برخوردار را به‌طورجدی دنبال کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در بحث تحول اداری یک موضوع را از ابتدای حضورم در وزارتخانه با همکاران هم‌پیمان شدیم که جایگاه وزارت ورزش و جوانان را بین دستگاه‌ها ارتقا دهیم. ما همان‌طور که نیاز به تحول در بین ورزشکاران داریم، باید در بخش مدیران نیز تحول مثبت را ایجاد کنیم. یکی از کارهای مهم که در 3 ماه گذشته به آن توجه شده، موضوع فناوری و هوش‌مصنوعی است. جلسات زیادی را در این زمینه برگزار کردیم که بتوانیم از ظرفیت هوش‌مصنوعی برای توسعه کارها بهره بگیریم. در این زمینه تفاهمنامه‌ای را با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری نیز به‌امضا رساندیم.

دنیامالی اظهار کرد: یک تضاد در بحث خصوصی‌سازی ورزش وجود دارد که باید آن را برطرف کنیم. کم شدن هزینه ورزش برای مردم یکی از اهداف این دولت است اما از طرفی مجبور هستیم که بخشی از پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم که همین امر باعث بالا رفتن هزینه ورزش برای مردم می‌شود. تلاش ما این است که با استفاده از راهکارهایی، این تضاد را برطرف کنیم.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: یکی از درخواست‌های همکاران ما در وزارت ورزش و جوانان، بالا رفتن حقوق پرسنل است. در این مدت سعی کرده‌ایم از ظرفیت مولدسازی برای توسعه ورزش به بهترین شکل بهره بگیریم. ۴۰ همت برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نیاز است که استفاده از بخش خصوصی می‌تواند بخشی از این مبلغ را تامین کند. همچنین برنامه‌ریزی کرده‌ایم که حقوق پرداختی به پیشکسوتان را تا دوبرابر افزایش دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین