دولت و مجلس امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کنند

بررسی بخش فولاد در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که این صنعت سال نسبتا سختی را پشت سر گذاشته است؛ چراکه ناترازی انرژی نسبت به سال‌های پیش از آن شدت یافته بود و حجم تولید و فعالیت واحدهای صنعتی به حداقل رسید. از طرفی وضعیت اقتصادی کشور نیز متفاوت از سال‌های دیگر بود و به همین دلیل بررسی بازار فولاد به عرضه و تقاضا محدود نمی‌شود و عوامل بیرونی تاثیر بیشتری بر این صنعت گذاشته‌اند. پیش‌بینی می‌شود با ادامه روند فعلی در سال ۱۴۰۴ وضعیت صنعت فولاد نیز رو به وخامت رود.

دولت و مجلس امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کنند

امنیت سرمایه‌گذاری را دولت‌ها تعریف می‌کنند

رئیس خانه معدن ایران گفت: در سال نام‌گذاری به «سرمایه‌گذاری برای تولید» دولت و مجلس فضا را برای ورود سرمایه‌گذار به بخش معدن را آماده و امنیت سرمایه‌گذاری را تضمین کنند.

محمدرضا بهرامن با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام «سرمایه‌گذاری در تولید» اظهارکرد: امنیت سرمایه‌گذاری را دولت‌ها تعریف می‌کنند و نقش مجلس اصلاح و بازنگری در قوانین ضعیف است.

وی افزود: امروز باید بر مبنای چارچوب‌های اساسی سرمایه‌گذاری تعریف شود باید با تغییر نگاه به معدن، فضا و ساختارها را تغییر بدهیم و امنیت سرمایه را ایجاد کنیم.

رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: اگر فضا برای حضور بخش خصوصی و هدایت سرمایه‌ها به سمت بخش معدن فراهم نشود، در تحقق شعار سال موفق نخواهیم شد.

وی با بیان اینکه باید مشوق‌های سرمایه‌گذاری ارائه شود گفت: در هر بخشی از اقتصاد از جمله صنعت، معدن و تجارت باید مشوقی تعریف شود تا سرمایه‌گذار جذب شود.

وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در بخش معدن دیر بازده است؛ اگر مشوق‌ها را تعریف نکنیم نمی‌توانیم سرمایه‌ها را به این بخش سوق دهیم از این رو تحریم‌ها می‌تواند عاملی شود تا سرمایه به بخش تولید و معدن وارد نشود.

بهرامن با تاکید بر اینکه عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF‌) به توسعه و تقویت روابط می‌پردازد، گفت: سرمایه‌گذاری برای تولید یعنی رقابتی‌سازی محصولات در بازار جهانی است باید به سمت توسعه بازارها و تسهیل شرایط حرکت کنیم.

وی عنوان کرد: باید مبادلات کالاها، به‌خصوص مواد اولیه روان‌سازی شود تا تولیدکنندگان نیازها را تامین کنند.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه باید از حرکت سرمایه‌های تولید به بخش غیر مولد جلوگیری کرد، گفت: شعار سرمایه‌گذاری تولید یک شعار کمی و کیفی است در همین راستا دولت موظف است هر ۲ ماه یکبار گزارش از شرایط و جذب سرمایه‌ها به بخش تولید ارائه کند و راه را برای حضور بخش خصوصی هموار کند.

وی تاکید کرد: سرمایه نیاز به جای امن دارد که متولی آن دولت‌ها هستند باید در این زمینه حمایت و پشتیبانی صورت گیرد.

راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: تولید فولادهای کمیاب و خاص با ارزش افزوده بالا برای استفاده در حوزه صنایع مختلف، راهبرد وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

محمدرضا عارف در مراسم افتتاح یک مجتمع فولادی، تولید را صرفا یک کلمه ۵ حرفی و محدود به نیازهای داخلی کشور ندانست و افزود: برداشت من از منویات مقام معظم رهبری در نام‌گذاری امسال و اعلام چالش در عرصه سرمایه‌گذاری و تولید کشور، این است که تکلیف ما این است که بازاری با جمعیت ۳۰۰ میلیون نفر را در حوزه تمدنی ایران لحاظ کنیم.وی ادامه داد: باید بدانیم که در ذات تولید منع خام فروشی وجود دارد در حالی که در نگاه کوتاه‌مدت گذشته، خام فروشی با هدف رفع نیاز فعلی مد نظر بود و واگذاری معادن با نرخ ناچیز و خام فروشی نفت از مصادیق این وضعیت است اما از نظر دولت در پیام سال جدید، منع خام فروشی مدنظر است.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: جایگاه معدن در عرصه اقتصادی بسیار برجسته است و اگرچه ایران را کشوری نفت خیز می‌دانند اما واقعیت این است که ارزش حال معادن کشور ما از نفت بیشتر است که البته این امر باید با فرض تولید باشد.

جایگاه دهم ایران در تولید فولاد

عارف با اشاره به جایگاه دهم ایران در تولید فولاد جهان افزود: امروز ۴۸ میلیون تن تولید فولاد در کشور داریم که قابل توجه است البته محدودیت‌ها و تحریم‌های خشن دشمنان نتوانست به راه درست ما خدشه وارد کند اگرچه سرعت‌مان گرفته شد.

وی ادامه داد: نقش فولاد در توسعه صنعت بی‌نظیر است و خوشبختانه ما در زنجیره تولید فولاد متوقف نشده‌ایم اما تولید فولادهای خاص با ارزش افزوده بسیار بالا از راهبردهای بخش صنعت ما بوده و هست.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت، تولید فولادهای خاص برای استفاده در صنایع خاص است ضمن اینکه شرط موفقیت در این بخش توجه جدی به معدن و پرهیز از خام‌فروشی است.

عارف با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری جدی در بخش اکتشاف بیش از گذشته باید انجام شود ادامه داد: معادن دست نخورده فراوانی در کشور است که باید از محل آنها توسعه اشتغال، رونق اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور رقم بخورد.

وی ادامه داد: باید روی معادن مادر و کمیاب اولویت بیشتری بگذاریم که در این زمینه نیازمند تسهیلات و مشوق‌های بیشتری هستیم و سرمایه‌گذاران را باید بیش از گذشته تشویق کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به این که اکتشاف و استخراج معادن برای استفاده در صنایع خاص باید انجام شود، گفت: باید مشکلات طرح‌های نیمه تمام در حوزه معادن حل و رفع شود و از آنها برای حل مشکلات کشور بهره‌برداری شود.

عوامل کمک حال در تولید

عارف از جمله عوامل کمک حال در تولید را توجه جدی به بخش معدن دانست و افزود: خوشبختانه این حوزه جزو راهبردهای جدی وزارت صمت است و امیدواریم امسال موفقیت خوبی در این زمینه رقم بخورد. وی با ابراز امیدواری از این که با تولید ۴۸ میلیون تن فولاد کشور بتوانیم به نیازهای خود پاسخ بدهیم ادامه داد: باید از محل صادرات در بخش صنایع پیشرفته نیز شاهد رونق اقتصادی باشیم و توسعه صنعت کشور در بخش فولاد دارای اهمیت و تسهیل‌گیری بیشتر در توسعه صنعت در اولویت است.

معاون اول رئیس‌جمهوری ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر نیشابور به عنوان شهر ادب، فرهنگ و ریاضی گفت: باید سهم خراسان‌رضوی در تولید ناخالص داخلی و نیز سهم این استان در اقتصاد ملی ارتقا پیدا کند ضمن این که توسعه روابط با کشورهای همسایه و تولید نیز در این خطه باید روند افزایشی داشته باشد.

عارف افزود: خراسان رضوی را استان زیارتی، گردشگری و نیز یک استان تولیدکننده کالاهای اساسی و البته صنعتی می‌دانیم که این ظرفیت‌ها خراسان رضوی را به یکی از استان‌های برخوردار و دارای ظرفیت‌های زیاد تبدیل کرده است.

وی با بیان آرزوی موفقیت بیشتر برای کارگزاران نظام در حل مشکلات و مسائل به ویژه مسائل اقتصادی گفت: عرصه تولید در کشور بسیار مهم است و خوشبختانه طی ۶ ماه گذشته به وضعیتی در کشور رسیده‌ایم که می‌توانیم شاخص‌های توسعه را در امسال دنبال کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: البته ناترازی برق در سال گذشته برای بخش تولید آزاردهنده بود و تبعاتی در این عرصه داشت اما امسال این وضعیت به حداقل خواهد رسید. عارف با اشاره به نام‌گذاری سال جدید افزود: مقام معظم رهبری ۲ چالش عمده شامل چالش جدی در سرمایه‌گذاری و نیز در عرصه تولید را در پیام خود اعلام کردند که باید به این موارد توجه جدی داشته باشیم. وی با بیان اینکه نیروی انسانی توانا، علاوه بر این که خودش سرمایه است، می‌تواند سرمایه جذب کند، اظهار کرد: در سرمایه‌گذاری روی منابع موجود در کشور موفق نبوده‌ایم اما از روز نخست امسال و با تاکیدات مقام معظم رهبری کار خود را شروع کرده‌ایم.

سخن پایانی

سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های انرژی نیز می‌تواند فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم کند. بسیاری از معادن در مناطق دورافتاده قرار دارند و نیاز به تامین انرژی پایدار و قابل اعتماد دارند. ساخت و توسعه نیروگاه‌های برق و شبکه‌های انتقال انرژی می‌تواند بهره‌وری معادن را افزایش و هزینه‌های عملیاتی را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین