جایزه بهترین حکمرانی جهان را به چه کسی تقدیم کنیم؟
حامد پاکطینت ـ بنیانگذار مجمع فعالان اقتصادی
اجازه دهید جایزه بهترین حکمرانی جهان در سالی که گذشت را بهطور مشترک به این سه شخصیت تقدیم کنیم:
نارندرا مودی
نارندرا مودی، نخستوزیر هند؛ حکمرانی که ۷درصد رشد اقتصادی پایدار برای یک کشور ۱.۵میلیارد نفری در سال گذشته را بهعنوان سریعترین اقتصاد جهان، در کارنامه خود ثبت کرد. حاکمی که توانست از طریق ایجاد توازنی هوشمندانه در رابطه کشورش با دنیا، با سبقت از بریتانیا به پنجمین اقتصاد جهان تبدیل شود و برنده جذب سرمایهگذاری و آغاز یک برنامه مفصل گلوبال تحتعنوان Make in India از طریق توافقهای تجاری گسترده با اروپا، کشورهای عربی و همزمان با روسیه و امریکا شود. هند تحت حکمرانی او در سالی که گذشت، با رکورد ماهانه ۱۴۰میلیارد دلار، معادل ۴۰درصد از تراکنشهای مالی دیجیتال، افتخار عنوان پادشاهی سیستم پرداخت دیجیتال در دنیا را کسب کرد و با ۹۱۱ میلیون کاربر اینترنت و روزی ۵ میلیون کاربر جدید، دومین جامعه آنلاین جهان شد. هند تحتحکمرانی این مرد، در سالی که گذشت، توانست با فقط ۷۵ میلیون دلار و در حد ساختن یک فیلم بدون آسیب به بودجه آبادانی کشور، یکی از مهمترین برنامههای فضایی جهان را اجرایی کند. هند توانست با ۱۰۰شرکت استارتآپی یونیکورن (ارزش هر یک بیش از یک میلیارد دلار) پس از امریکا و چین در مقام سوم جهان قرار بگیرد. مودی در سالی که گذشت، پروژه ۵۰۰ گیگاوات انرژی خورشیدی را که معادل نصف مصرف فعلی اروپاست، بهعنوان بزرگترین میزبان سرمایهگذاری خورشیدی از طریق خارجیها کلید زد و با بودجههای مازاد در دست ۵۰۰ میلیون نفر هندی را تحتپوشش بیمه کامل قرار داد.
لی هسینگ لونگ
لی هسینگ لونگ، نخستوزیر سنگاپور؛ حکمرانی که باوجود بحرانهای منطقهای و جهانی موفق به کاهش تورم زیر ۴درصد همزمان با یک رشد اقتصادی ۳درصد برای مردم کشورش شد.وی توانست با ایجاد یک مملکت امن برای سرمایهگذاری، سنگاپور را بهعنوان قطب فناوری، نوآوری و مالی آسیا به جهانیان معرفی کند تا این کشور موفق به جذب بیشترین سرمایه از بزرگترین شرکتهای فناوری جهان شود. سنگاپور تحتمدیریت این شخصیت با ذخایر ارزی ۳۵۰ میلیارد دلار معادل ۷۰ هزار دلار بهازای هر شهروند، بالاترین ذخایر ارزی دنیا را دارد و موفق شد با سرانه ۸۳ هزار دلار به رتبه سوم جهان در سرانه تولید ناخالص ملی برسد. سنگاپور امروز بهعنوان یکی از امنترین نقاط دنیا برای تجارت به دومین بندر شلوغ جهان تبدیل شده است و در سهولت کسبوکار، مقام اول دنیا را دارد. سنگاپور تحتمدیریت این رهبر جوان، تبدیل به کمفسادترین کشور آسیا و سلامتترین کشور جهان شد و امید به زندگی مردمش را به دومین رتبه جهان رساند. لونگ توانست در بحران عمیق آبی که کشورش با آن مواجه شده بود، با شروع یک پروژه منحصر به فرد، ۴۰درصد از آب آشامیدینی مردم کشورش را از فاضلاب بازیافت کند و باوجود تراکم شهری، نیمی از این کشور را سبز کند. سنگاپور در سالی که گذشت، با نرخ قتل ۰.۲ نفر بهازای هر ۱۰۰هزار نفر، پایینترین نرخ جرمهای شدید در دنیا را داشت و تحت رهبری لونگ، مفتخر به عنوان بهترین سیستم آموزشی جهان شد.
کلودیا شینباوم
کلودیا شینباوم، رئیسجمهوری مکزیک؛ شیرزنی که بالاترین رشد اقتصادی در کشورهای امریکایلاتین را برای کشورش بهارمغان آورد و توانست از فرصت همسایگی با امریکا، بزرگترین بازار جهان، برای مردمش تولید، اشتغال و رفاه بیافریند و باوجود تهدیدات ترامپ، با تدبیر و متانت و در آرامی از وی برای مردمش امتیاز بگیرد. مکزیک تحت رهبری این خانم تبدیل به بزرگترین صادرکننده جهان به امریکا شد، بزرگترین صادرکننده خودروی جهان شد و توانست ۶۳ میلیارد دلار توسط شهروندانش بهشکل حواله از امریکا به کشورش، دلار جذب کند. مکزیک تحت مدیریت وی، تبدیل به بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده آووکادو و آبجوی دنیا شد و باوجود تمام چالشهایی که داشت، موفق به جذب ۴۰ میلیون گردشگر و درآمد ۳۰ میلیارد دلار در سال گذشته شد. شینباوم توانست در سالی که گذشت، مکزیک را به هشتمین صادرکننده قطعات هوافضا تبدیل کند. بوئینگ و ایرباس امروز مشتریان مکزیک هستند.