-

ناترازی ارتباطی در ایران

قربانعلی تنگ شیر- مدرس دانشگاه

قربانعلی-تنگ شیر

 

 

در سال‌های اخیر جامعه ایران در کنارناترازی‌های متعدد اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی با پدیده‌ای مواجه شده است که می‌توان آن را ناترازی ارتباطی نامید.

 ناترازی ارتباطی یعنی در آن گفت‌وگو وارتباطات موثر میان مردم ونظام دچار اختلال گردیده و ناترازی میان مردم و دولت را به وجود می‌آورد. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که سریع‌تر از هر زمان دیگری می‌گذرد و عصر کنونی به عنوان (لحظه‌ای در جاده) توصیف می‌شود و این نشانگر این است که عمر انسان‌ها عین باد سپری می‌گردد و انسان امروز بیش از آنکه در قید بودن باشد در قید داشتن است و این داشتن‌ها با خسران و افسوس‌ها گره خورده است.

 در ارتباطات به خصوص ارتباطات انسانی مشکل داریم و چیزهایی را که باید رها کنیم محکم‌تر نگه می‌داریم نه از ترس نیاز که از هراس پوچی

 آثار مهم ناترازی ارتباطی در ایران:

احساس زوال اجتماعی، احساس بی‌عدالتی و تبعیض فراگیر، احساس تضعیف اخلاقی هم گیر، احساس بی‌اعتمادی همه جانبه و هراس از آینده.

 زیان ناترازی ارتباطی در درجه اول متوجه خانواده‌ها می‌باشد چون با توجه به گسترش شبکه‌های اجتماعی ارتباطات درون خانواده و جامعه به شدت کاهش یافته و دیده بازدیدها نیز پیامکی شده‌اند.

 ناترازی ارتباطی در جامعه ایران را می‌توان به خوبی در نسل Z دید چرا که نسل Z از همان دوران کودکی با فناوری‌های نوین همچون اینترنت، گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی خو گرفته‌اند برای آنها دنیای واقعی و مجازی مرز مشخصی ندارد و بسیاری از فعالیت‌های روزمره‌شان به صورت آنلاین انجام می‌شود نسل Z به معنای واقعی کلمه در بطن دنیای دیجیتال زاده شده با آن عجین شده است

 نسل Z یا همان (زومرها) به افرادی گفته می‌شود که بین سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰ به دنیا آمدند و دارای ویژگی‌هایی همچو ن خلاقیت، انعطاف‌پذیری و تسلط به فناوری‌های نوین می‌باشند حال چگونه باید با این نسل خلاق ارتباط برقرار کرد خود یک معجزه الهی است.

 چون این نسل به دنبال شفافیت، عدالت اجتماعی، و بهره‌گیری از فناوری در تمام جنبه‌های زندگی است آنها به طور مداوم به دنبال یادگیری و تجربه‌های جدید هستند برای استفاده بهتر از شبکه‌های اجتماعی، برای خرید و تصمیم‌گیری‌های روزمره چون انها روند کاهشی تاثیر تحصیلات عالی در تحرک اجتماعی و اشتغال را با تمام وجود احساس می‌کنند چون تحصیلات دیگر منزلت اجتماعی به حساب نمی‌آید و تحصیل راه ترقی نیست و در غرب اعلام نمودند تا سال ۲۰۳۰ ارزش مدارک تحصیلی باطل خواهد شد.

 در نهایت ارزش‌های ارتباطی انسانی را نمی‌توان نادیده گرفت دانشگاه استنفورد بعد از ۸۰ سال کار تحقیقاتی درباره اینکه انسان‌ها چگونه باید شاد باشند در همه دوره‌ها به این دو موضوع رسید

 ۱ _ داشتن بهترین روابط عمیق انسانی

 ۲ _ توجه جدی به سلامت انسان

 چون انسان معاصر پیش از گذشته نیاز به مراقبت دارد و معنویت بیشتر یعنی (دعا + تلاش + شکرگزاری) می‌تواند کمک‌های ارزشمندی در برگزاری ارتباطات خوب انسانی داشته باشند

خوب حرف، زدن خوب گوش کردن و خوب رفتار کردن از ارکان‌های مهم یک ارتباط موثر است.

 ویروس‌های ارتباطات: زخم زبان زدن، نداشتن گذشت، ایراد گرفتن زیاد، دروغ گفتن، مقایسه زندگی خود با دیگران، عیب جویی، دخالت بی‌جا.، نق زدن، بد دهنی، بی‌احترامی، توهین.، بد اخلاقی، بی‌وفایی و بی‌مهری.

در این بین باید بهترین راه‌های ارتباطی اجتماعی را برای برقراری ارتباط در جامعه چند بعدی ایران پیدا کرد و بس...

 

۲۲۲۲

دریچه

 

کاهش شدید ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی

بررسی‌های کارشناسی نشان می‌دهد که در فضای پیش رو، با وقوع خشکسالی و کاهش ورودی آب به نیروگاه‌های برقابی، بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است؛ به‌طوری‌که ظرفیت عملیاتی امسال تنها بخشی اندک از ظرفیت سال‌های گذشته را شامل می‌شود و اجرای تعمیرات اساسی به موقع، از اولویت‌های مهم در مدیریت بحران به شمار می‌رود.

به‌گزارش ایسنا، با گذر از ماه‌های نخست یکی از خشک‌ترین سال‌های آبی اخیر، نشانه‌های فشار مضاعف بر صنعت برق‌آبی کشور بیش از پیش نمایان شده است. افت محسوس بارش‌ها و کاهش ورودی آب به سدها در حوضه‌های اصلی تولید، از مدت‌ها پیش زنگ خطر را برای بخش برق کشور به صدا درآورده بود.

با این حال، در پشت صحنه، برنامه‌ریزی‌ها از مدت‌ها قبل آغاز شده بود؛ از آغاز پاییز، واحدهای تولید برق‌آبی وارد فاز تعمیرات و آماده‌سازی سالانه شدند تا برای روزهای اوج مصرف، یعنی تابستان ۱۴۰۴، آماده باشند. در شرایطی که بارندگی‌ها پاسخگوی نیاز ذخیره‌سازی نبود، تلاش شد با مدیریت دقیق مخازن و کاهش تولید در ماه‌های غیرپیک، آب کافی برای روزهای گرم پیش رو ذخیره شود.

در حوضه‌هایی مثل زنجیره سدهای کارون، استفاده بهینه از منابع، بالا بردن راندمان تولید، و هماهنگی با سایر اجزای شبکه برق، در دستور کار قرار گرفت تا در زمان‌های اوج بار، برق‌آبی‌ها همچنان نقشی مؤثر ایفا کنند. با وجود محدودیت‌ها، هدف این است که حداقل تولید تابستانی سال گذشته حفظ شود، کاری که با توجه به کاهش شدید ورودی آب، ساده نخواهد بود.

آنطور که مصطفی رجبی‌مشهدی - مدیرعامل شرکت توانیر چندی پیش اعلام کرده بود در امسال به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی را نداریم، یعنی امسال نسبت به سال گذشته تنها می‌توانیم از یک‌سوم ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقابی استفاده کنیم، علاوه بر آن بخشی از تعمیرات نیروگاه‌ها که در سال گذشته به دلیل محدودیت‌هایی که در زمینه سوخت داشتیم به امسال موکول شد و اکنون باید تعمیرات اساسی صورت گیرد.

 

درواقع بخشی از تعمیرات اساسی که به دلایلی به تعویق افتاده بود، اکنون هم‌زمان با کاهش ظرفیت منابع آبی باید انجام شود؛ چالشی که پیچیدگی برنامه‌ریزی‌ها را دو چندان کرده، واقعیت این است که امسال دیگر نمی‌توان مانند گذشته روی ظرفیت کامل نیروگاه‌های برق‌آبی حساب کرد، اما همین که این ظرفیت به شکلی هدفمند در زمان‌های حساس به‌کار گرفته شود، می‌تواند تفاوتی تعیین‌کننده در عبور از پیک تابستان ایجاد کند.

به نظر می‌رسد عبور از این تابستان، نه با تکیه بر وفور منابع، بلکه با اتکا به دقت در برنامه‌ریزی و مدیریت لحظه‌ای منابع ممکن خواهد شد. تابستانی که شاید بیش از همیشه، درس‌هایی تازه از هم‌زیستی برق و بحران کم‌آبی با خود به همراه داشته باشد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین