-

نقش هوش مصنوعی در امور حقوقی

پریسا حاجی محمدی دکتری کسب و کار حرفه‌ای DBA

یادداشت ۱۶

هوش مصنوعی نوید بهبود صنایع مختلف از طریق اتوماسیون هوشمند و پردازش اطلاعات پیشرفته را می‌دهد. اما این‌بار می‌خواهیم به امور حقوقی و قانونی بپردازیم و این بحث مطرح شود که آیا حقوق دانان و وکلا نیز می‌توانند از این ابزار هوشمند بهترین کارآیی را بنفع پیشبرد امور خود بیایند؟

بخش حقوقی در حال‌حاضر از مزایای ابزارهای مبتنی بر هوش‌مصنوعی بهره می‌برد و به متخصصان کمک می‌کند تا وظایف اداری خسته‌کننده سنتی مانند بررسی و تهیه پیش نویس اسناد قانونی، اصلاح رونوشت‌ها و انجام تحقیقات کلی را مدیریت کنند.با این حال، حتی با ادامه تکامل فناوری‌ها، انبوهی از مسائل حقوقی باعث می‌شود شرکت‌های حقوقی و شاغلان در این زمینه و وکلا خودشان نیز همچنان در رسیدگی به این چالش‌ها هشیار و فعال باشند تا از استفاده مؤثر از هوش مصنوعی اطمینان حاصل کنند زیرا موارد مهمی برای کنترل نهایی از طریق حقوقدانان همچنان موجود است.

مشکلات حقوقی رایج در مواجهه هوش مصنوعی با مسائل حقوقی و راه‌حل‌هایی در این زمینه به شرح ذیل است:

- هوش مصنوعی در رویه‌های حقوقی مزایای فوق‌العاده‌ای دارد، اما خطرات و چالش‌هایی را نیز به همراه دارد که به طور بالقوه می‌تواند به اعتبار یک شرکت حقوقی آسیب جدی وارد کند. بسیاری از کاربران هوش مصنوعی نمی‌دانند که اطلاعات وارد شده به سیستم‌های هوش مصنوعی خصوصی نیست، این امر ابزارهای هوش مصنوعی را مستعد افشای ناخواسته داده‌ها و اطلاعات خصوصی مشتریان می‌کند که می‌تواند یک شرکت حقوقی را در برابر نقض احتمالی محرمانگی آسیب‌پذیر کند. برای محافظت از هرگونه اطلاعات حساس و مهم و محرمانه، کنترل‌های دسترسی دقیق و احراز هویت کاربر توصیه می‌شود. همچنین توصیه می‌شود فقط ابزارهای هوش مصنوعی را با معیارهای محرمانگی قوی انتخاب کنید و سیستم‌های خود را به طور منظم به‌روز کنید.

- اعتبارسنجی و احراز هویت شواهد اصلاح شده با هوش مصنوعی نیز روندهای حقوقی را با چالش‌های منحصر به فردی مواجه کرده است. بدون تدابیر مناسب، جعل ناآگاهانه شواهد و مستندات وجود دارد که می‌تواند منجر به سوالات جدی در مورد اعتبار آن در طول دعوی شود.اگر مدارک دیجیتالی ارائه می‌کنید، زنجیره نگهداری را با دقت مستند کنید تا مطمئن شوید که مدارک بدون تغییر و معتبر باقی می‌مانند. یکپارچگی شواهد دیجیتال را از طریق رمزنگاری و روش‌های ذخیره‌سازی ایمن تایید کنید. در صورت امکان، از نزدیک با کارشناسان فنی کار کنید تا ثابت کنید که شواهد دیجیتال توسط هوش مصنوعی تغییر نمی‌کند.

- باوجود پیچیدگی سیستم‌های هوش مصنوعی، آنها از اشتباهات مصون نیستند. در واقع، کار با هوش مصنوعی دارای ریسک قابل توجهی است که با اتخاذ نتایج توسط هوش‌مصنوعی همراه است، که کارشناسان در فرآیندهای تصمیم گیری باید متوجه آن باشند.برای جلوگیری از چنین مشکلی، ممیزی‌های منظمی را اجرا کنید که سیستم‌های هوش‌مصنوعی شما را از نظر سوگیری‌ها و نادرستی‌های احتمالی مصون کند. نظارت انسانی برای اطمینان از قابل‌اعتماد بودن و منصفانه بودن خروجی‌های هوش مصنوعی حیاتی است.  -مالکیت معنوی در استفاده از هوش‌مصنوعی برای تولید محتوا، کد، تصاویر و مدارک مربوط به هر پرونده مهم است. هوش مصنوعی معمولا خروجی‌های خود را از منابع اختصاصی یا دارای حق چاپ موجود در اینترنت به‌دست می‌آورد و همین موضوع آن را مستعد ارتکاب سرقت ادبی یا نقض حق چاپ می‌کند. این امر تعیین مالکیت و حقوق آثار تولیدشده با هوش مصنوعی را به چالشی تبدیل می‌کند. لذا موسسات حقوقی باید به شدت از قوانین مالکیت معنوی پیروی کنند، بنابراین به ویژه مراقب انتشار مطالب تولیدشده توسط هوش مصنوعی باشند.

- مسئولیت و پاسخگویی نیز مهم است و توانایی هوش مصنوعی برای پردازش اطلاعات و تصمیم‌گیری ممکن است منجر به آسیب شود و تعیین مسئولیت به یک موضوع حقوقی پیچیده تبدیل می‌شود. هنگامی که سیستم‌های هوش مصنوعی نتایج نادرست یا مضری ایجاد می‌کنند، چالش در تشخیص اینکه چه کسی مقصر است سخت خواهد شد و خواه کاربر یا خود سیستم هوش مصنوعی باشد، مهم حل این مسئله خواهد شد.

موسسات حقوقی با استفاده مسئولانه و استراتژیک از هوش‌مصنوعی می‌توانند فعالیت خود را از طریق اتوماسیون، مدرن‌سازی کرده و نتایج بهتری را به دنبال داشته باشند. با این حال، حتی باوجود ظرفیت قابل‌توجهی که برای تقویت اقدامات قانونی دارد، نباید خطرات و مسائل حقوقی هوش مصنوعی را نادیده گرفت. شرکت‌های حقوقی و متخصصان حقوقی باید در هنگام گنجاندن هوش مصنوعی در جریان‌های کاری خود، بسیار محتاط باشند تا از به‌خطر انداختن اعتماد مشتری و لطمه زدن به شهرت آنها جلوگیری شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین