-

بازی با جان مردم با قطع برق صنایع دارویی !

اعمال محدودیت برق برای صنایع، می‌تواند منجر به خرابی ابزار تولید و کاهش کیفیت محصولات تولیدشده شود. این موضوع در مورد صنایع اساسی می‌تواند بحران‌ساز باشد. در همین زمینه، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، عنوان کرد: به دلیل محدودیت‌ها و ناپایداری‌های انرژی، مشخص نیست داروی تولیدشده به چه اندازه اثربخشی لازم بر روند درمان بیمار دارد؟

بازی با جان مردم با قطع برق صنایع دارویی !

تأمین برق صنایع دارویی با مشکل مواجه شد! گویا ناترازی انرژی آنچنان به عمق بحران رسیده است که وزارت نیرو دیگر توان تأمین برق صنایعی که با جان مردم سر و کار دارند را هم ندارند. در همین زمینه  معاون صنایع عمومی وزیر صمت نسبت به مشخص نبودن اثربخشی داروی تولیدشده به دلیل قطعی‌های برق هشدار داده است.

این موضوع به سیاست‌های کلی دولت و وزارت نیرو بازمی‌گرد که در مواجهه با بحران کمبود برق و گاز، صنایع را در اولویت اعمال محدودیت‌های برق قرار می‌دهند و باید خود را با تعطیلی‌های چند روزه تولید، وفق بدهند. حال به نظر می‌رسد برای آنها تفاوتی هم ندارد که حوزه فعالیت صنایع چه باشد؛ چنانکه در خاموشی‌ آنها عدالت کاملاً رعایت می‌شود. اکنون نیز تأمین برق صنایع دارویی با مشکل مواجه شده است.

بازی با جان مردم با قطع برق صنایع دارویی

در همین زمینه ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صمت، روز سه‌شنبه 16 بهمن ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد تاثیر قطعی‌های برق بر صنایع عنوان کرد: اعمال محدودیت برق در بخش‌هایی از صنعت مانند غذا و دارو، می‌تواند در سلامتی شهروندان تاثیر جدی بگذارد. در فرآیند تهیه دارو، بعد از این که مواد اولیه مهیا و مخلوط می‌شود، باید ساعاتی در دستگاهی با یک میزان مشخصی از حرارت قرار بگیرد.

وی ادامه داد: اگر آن دستگاه آسیب ببیند، ممکن است مشکلات متعددی به وجود آید. یکی از مدیران صنعت داروی کشور عنوان کرده بود که به دلیل محدودیت‌ها و ناپایداری‌های انرژی، اعتمادی به داروی بیرون آورده شده از دستگاه نیست و مشخص نیست داروی تولیدشده به چه اندازه اثربخشی لازم بر روند درمان بیمار دارد؟

فاجعه بیان‌شده توسط معاون وزیر صمت، موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت.

تاثیر قطعی برق بر خرابی ابزار تولید

قطع برق صنایع، ممکن است منجر به توقف مقطعی تولید شود. لازم به ذکر است که روند قطعی برق برخی از صنایع برنامه‌ریزی‌شده و برخی برنامه‌ریزی‌نشده است. وقتی برق بدون برنامه قطع شود، بسیاری از دستگاه‌های مراکز تولیدی ممکن است آسیب ببینند.

البته امکان آسیب دیدن ابزارهای تولید در زمان‌هایی که برق با برنامه قبلی قطع می‌شود هم وجود دارد. برای مثال، در شهرک صنعتی چهاردانگه، بسیاری از کارگاه‌های تولیدی ضرر و زیان‌های بسیاری از جانب خرابی دستگاه‌های خود به دلیل خاموش و روشن کردن‌های پی در پی دستگاه‌ها متحمل شدند.

حتی برخی کارگاه‌ها به دلیل قطعی برق یک روز در میان، ترجیح می‌دهند که دستگاه‌های خود را برای یک روز تولید روشن نکنند، چرا که این موضوع، استهلاک ابزارهای تولید را تسهیل می‌بخشد.

قطع برق صنایع دارویی و کاهش کیفیت داروهای تولیدی

خرابی ابزار تولید در پی قطع برق صنایع دارویی و تاثیر منفی آن بر کیفیت داروهای تولیدشده، امری است تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. البته این امر محدود به صنایع تولیدی و نیست و کیفیت مواد غذایی و خوراکی‌ها تحت تأثیر ناترازی انرژی قرار گرفته است.

به‌عنوان مثال پیش‌تر، محمد صالحی، رئیس هیأت مدیره انجمن پسته ایران، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در مورد پوک شدن پسته‌ها به دلیل قطعی‌های برق عنوان کرد: 20 درصد از پسته‌های کشت‌شده به دلیل قطعی‌های برق پوک شده‌اند. سال گذشته حداقل 40 هزار تن پسته به دلیل نرسیدن آب به درخت پسته، خراب شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در فرآیند قطعی‌های مکرر برق، بسیاری از موتور پمپ‌ها می‌سوزند و خراب می‌شوند. از سوی دیگر روند تعمیر آن‌ها، بر توقف تولید می‌افزاید.

از اظهارات صالحی می‌توان دریافت که تاثیر قطع برق صنایع بر خرابی محصول و ابزار تولید، امری بدیهی و مشخص است. اما وقتی این اتفاق نه در سطح صنعت پسته، بلکه در سطح صنایعی اساسی رخ می‌دهد که با جان مردم در ارتباط هستند، ممکن است فجایع جبران‌ناپذیری را با خود به همراه داشته باشد.

داروهایی که دیگر اثر ندارند

غذا و دارو، از همان صنایعی هستند که اعمال محدودیت برق در آن، به معنی بازی با جان مردم است. با قطعی برق در صنایع دارو، احتمال خراب شدن داروی تولیدی وجود دارد. موضوعی که می‌تواند به قیمت از دست رفتن جان برخی انسان‌ها تمام شود.

این موضوع به قدری بحرانی است که معاون وزیر صمت هم به آن اعتراف کرده و نسبت به بی‌اثر بودن داروهای تولیدشده هشدار داده است. این بدان معناست که کمبود برق در کشور، یک مشکل ساده نیست و حتی ممکن است به قیمت جان آدم‌ها تمام شود.

هشداری که توسط معاون وزیر صمت داده شده باید جدی گرفته شود. وقتی کار به جایی رسیده است که مسئولان دولتی از فاجعه سخن می‌گویند، قطعا اوضاع بحرانی است. صنایع دارویی نباید مشمول قطعی برق شوند و کاهش قطعی‌های برق در سطح کلان، به اراده‌ای جدی و برنامه‌ریزی دقیق و به دور از رویاپردازی نیاز دارد.

اکنون در حالی بیماران باید تاوان کم‌کاری دولت و وزارت نیرو را پس بدهند که سال‌هاست دولت‌های مختلف با تبلیغات فراوان موضوع کمبود و گرانی دارو به گردن تحریم و آمریکا می‌اندازند. این در حالی است که به دنبال سیاست‌های داخلی حمایت گسترده از تولیدکنندگان داخلی، درهای کشور روی واردات کالاهای اساسی هم بسته شده است. اما به دنبال این رانت و انحصار ایجادشده برای چند شرکت خاص، دولت دیگر حتی توان تأمین برق صنایع دارویی را هم ندارد، حال مشخص نیست که مسئولان بر چه اساسی مدام دم از خودکفایی و خوداتکایی می‌زنند؟!

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین