-

سودآوری میلیاردرهای جهان با «تجارت جوانی»

غلامعلی رموی کارشناس اقتصادی

رموی- سرمقاله

امروز حوزه تجارت در جهان از تامین نیازهای روزمره مردم به حوزه‌های تخصصی‌تر و متنوع‌تری گسترش یافته است. اگرچه حوزه پزشکی سال‌هاست که به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین عرصه‌های تجاری در جهان مطرح شده، اما موضوع تجارت جوانی به‌عنوان یکی از جدیدترین مقولات در این عرصه، جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. این موضوع نه‌تنها در میان حوزه‌های علمی و پژوهشی به‌سرعت رشد کرده، بلکه به یکی از سودآورترین و جذاب‌ترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری برای میلیاردرهای بزرگ جهان تبدیل شده است.

این افراد از تجارت جوانی دو هدف اصلی را دنبال می‌کنند: نخست، دستیابی به نوعی جاودانگی نسبی که بتوانند عمر خود را افزایش دهند و پیری را به‌تعویق بیندازند و دوم، ایجاد یک فناوری نوین برای کسب سود و توسعه تجارت جهانی.

شیوه‌ها و چهره‌های تاثیرگذار در تجارت جوانی

تجارت جوانی شامل مجموعه‌ای از روش‌های پیشرفته و گاه جنجالی است که با حمایت و سرمایه‌گذاری میلیاردرها توسعه یافته است. در زیر به چند نمونه برجسته از این روش‌ها و افرادی که در این زمینه شناخته‌شده هستند، اشاره می‌شود:

۱. تزریق پلاسمای خون جوانان:

 شرکت Ambrosia در ایالات‌متحده با فروش پلاسمای خون افراد جوان (۱۶ تا ۲۵ساله) به نرخ ۵هزار و۵۰۰ دلار برای هر لیتر، توجه زیادی را جلب کرده است. این روش با هدف تحریک بازسازی سلول‌ها و جلوگیری از پیری انجام می‌شود. پیتر تیل، بنیان‌گذار PayPal، از علاقه‌مندان به این روش است. او در مصاحبه‌ای گفته است که مطالعه روی انتقال خون جوانان به موش‌های مسن نتایج چشمگیری در افزایش عمر موش‌ها نشان داده است.

۲. تزریق سلول‌های بنیادی:

 دیو اسپری، کارآفرین و یکی از چهره‌های برجسته در جنبش بیوهکینگ (Biohacking)، بیش از یک میلیون دلار برای «هک» کردن بدن خود هزینه کرده و مدعی است که تا ۱۸۰ سال عمر خواهد کرد. او علاوه بر تزریق سلول‌های بنیادی به بدن و حتی مغزش، سبک زندگی و رژیم غذایی خاصی را دنبال می‌کند. با این حال، دانشمندان معتقدند که اثربخشی تزریق سلول‌های بنیادی برای جلوگیری از پیری هنوز اثبات نشده است.

۳. جاودانگی دیجیتال:

 دمیتری ایتسکوف، میلیاردر روسی، پروژه‌ای را راه‌اندازی کرده که هدف آن انتقال ذهن انسان به کامپیوتر است. او معتقد است: با این روش، افراد می‌توانند شخصیت و حافظه خود را حتی پس از مرگ جسمانی حفظ کنند.

۴. تکنولوژی هم‌آمیزی انسان و ماشین:

 ایلان ماسک، مدیرعامل Neuralink، در حال توسعه فناوری‌هایی است که مغز انسان را به اینترنت متصل می‌کند. این روش‌ها با هدف افزایش توانایی‌های شناختی و حتی ذخیره اطلاعات ذهنی انسان برای جاودانگی دیجیتال انجام می‌شود.

۵. تحقیقات در مهندسی ژنتیک:

 میلیاردرهایی مانند جف بزوس با سرمایه‌گذاری در فناوری ویرایش ژنتیکی CRISPR تلاش می‌کنند ژن‌هایی را که باعث پیری یا بیماری می‌شوند، حذف کنند.

نقدها و دیدگاه‌های علمی

این فناوری‌ها اگرچه برای میلیاردرها جذابیت دارد، اما از سوی برخی دانشمندان و چهره‌های برجسته موردانتقاد قرار گرفته‌اند. بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت، این تحقیقات را خودخواهانه توصیف کرده و معتقد است که منابع مالی باید به حل مشکلات اساسی بشر مانند مبارزه با بیماری‌های واگیردار نظیر مالاریا و سل اختصاص یابد. دکتر لورا فراتیلیونی، استاد اپیدمیولوژی سالمندی نیز بر اهمیت تحقیقات عمومی برای بهبود سلامت جمعی تاکید دارد و می‌گوید:

 «تحقیقات مبتنی بر سلامت عمومی می‌تواند تاثیر گسترده‌تری بر بهبود کیفیت زندگی افراد داشته باشد.»

در کشور ایران نیز اگرچه در حوزه پزشکی و توریسم‌درمانی، اقدامات و هدف‌گذاری‌هایی انجام شده، اما این فرآیند تحت‌تاثیر موضوعاتی مانند تحولات سیاسی، منازعات بین‌المللی، بی‌تعهدی در انجام وظایف درمانی و همچنین مشکلات مربوط به اقامت افراد خارجی در ایران، به‌شدت کمرنگ شده است. این در حالی است که برخی کشورهای کمترتوسعه‌یافته در دانش پزشکی، اکنون مرزهای تجارت سلامت را درمی‌نوردند و سهم قابل‌توجهی از این بازار جهانی را به خود اختصاص داده‌اند.

ایران با داشتن ظرفیت‌های بالای علمی و پزشکی، می‌تواند سهم مهمی در تجارت سلامت و حتی تجارت جوانی داشته باشد. لازم است سیاست‌گذاری‌های جدیدی براساس اصول اخلاقی، علمی، متعهدانه و رقابتی انجام شود. اگر این مسیر به‌درستی هدایت شود، ایران می‌تواند به یکی از قطب‌های جهانی در این حوزه تبدیل شود و از این فرصت برای توسعه اقتصادی و بهبود جایگاه بین‌المللی خود بهره ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین