-

افزایش تمایل به بازسازی منازل

زهرا رستمی کارشناس معماری و شهری

رستمی

در سال‌های اخیر، با کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از افراد به بازسازی یا تغییر طراحی داخلی منازل خود روی آورده‌اند. این روند به‌دلیل افزایش نرخ مسکن در کشور شدت بیشتری یافته و همچنان در حال گسترش است. به‌عنوان‌مثال، بیشتر خانه‌های قدیمی با عمر بالای ۲۰ سال، به‌عنوان گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفته نمی‌شوند؛ از این‌رو، مالکان این خانه‌ها به بازسازی آنها تمایل بیشتری نشان می‌دهند، زیرا این کار از نظر اقتصادی برای‌شان به‌صرفه‌تر است.

اگرچه بسیاری از شرکت‌های فعال در حوزه نوسازی ممکن است با این دیدگاه موافق نباشند، اما در سال گذشته، شاهد افزایش تمایل مالکان به بازسازی منازل خود بوده‌اند. حتی افرادی که صاحب خانه‌های بزرگ و قدیمی هستند، برای کمک به فرزندان‌شان در خرید خانه، اقدام به تقسیم ملک به واحدهای کوچک‌تر می‌کنند و بدین‌ترتیب، راهی برای خانه‌دار شدن فرزندان‌شان فراهم می‌آورند.

اینکه تنها افرادی که به‌دنبال افزایش ارزش ملک و کسب سود بیشتر هستند، اقدام به بازسازی خانه‌های خود می‌کنند، چندان صحیح به‌نظر نمی‌رسد. بسیاری از خانواده‌ها به‌منظور بهبود کیفیت زندگی خود، منازل‌شان را نوسازی می‌کنند. البته برای برخی، نوسازی خانه‌ها به‌عنوان یک منبع درآمد تلقی می‌شود و با خرید املاک قدیمی و فرسوده و بازسازی آنها، می‌توانند سود قابل‌توجهی کسب کنند. از طرف دیگر، همان‌طور که قبلا اشاره شد، خرید ملک دیگر به‌سادگی گذشته نیست و همه افراد قادر به انجام آن نیستند، بنابراین در معاملات خریدوفروش خانه، احتیاط بیشتری به‌خرج می‌دهند.

عوامل مختلفی مانند تورم اقتصادی، نوسانات نرخ ارز و افزایش تقاضا، به‌همراه رشد چشمگیر نرخ مصالح ساختمانی، هزینه‌های بازسازی را افزایش داده‌اند. اگر این وضعیت به‌درستی مدیریت نشود، می‌تواند به یک چالش جدی تبدیل شود، به‌ویژه با کاهش قدرت خرید برای خانه‌دار شدن. افزایش قیمت‌ها و هزینه‌ها در شرایطی اتفاق می‌افتد که در سال‌های اخیر استفاده از مواد خارجی به‌شدت کاهش یافته و بیشتر مصالح مصرفی از داخل تامین می‌شود. با این حال، هزینه‌های بازسازی نسبت به سال گذشته، حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین