فرصت صادراتی امپکس
سیدمحمود موسوی-رئیس اتحادیه سراجان تهران
صنعت کیف و کفش نیز مانند اغلب صنایع از وضعیت اقتصادی کنونی بسیار متاثر بوده و در ۳ سال اخیر پاندمی کرونا و بحران های گوناگون اقتصادی، سبب کسادی بازار این صنعت شده است.
با عبور از این گردنه، بازار کیف و کفش رونق نسبی گرفته و از آنجایی که به زمان برگزاری نمایشگاه امپکس نزدیک می شویم، پیش بینی می شود از سوی فعالان صنعت کفش استقبال خوبی از این رویداد شود.
همچنین پیش بینی می شود بنکداران و فروشندگان از سراسر کشور برای خرید و سفارش کار از نمایشگاه بازدید داشته باشند؛ به این ترتیب، با عبور از گردنه و برگزاری نمایشگاهی با ظرفیت بالا برای کمک به صنعت کیف و کفش و تولیدکنندگان آن، بازار جانی دوباره خواهد گرفت.
در کل به امپکس می توان به عنوان فرصتی نگاه کرد که تا حدودی می تواند رونق را به بازار کیف و کفش و واحدهای تولیدکننده در کشور برگرداند و قطعا تاثیرات خوبی بر بازار خواهد داشت.
یکی دیگر از مسائل صنعت کیف و کفش، مربوط به نرخ دلار بود که نوسانات آن تاثیر زیادی بر بخش های گوناگون داشته و صنعت یادشده نیز از آن در امان نبوده است.
افزایش نرخ دلار سبب شد واردات کاهش یابد و محصولات داخلی فرصتی برای فروش پیدا کنند. از این زاویه می توان گفت این امر خود کمک بزرگی به رونق تولید خواهد بود.
باتوجه به برنامه هایی که برای برگزاری نمایشگاه تدارک دیده شده، پیش بینی می شود در کنار حضور خریداران (بنکداران و فروشگاه داران) داخلی، بازرگانانی از کشورهای گوناگون نیز از نمایشگاه امپکس بازدید کنند؛ از این رو ضرورت دارد دولت اقداماتی برای این بخش تدارک ببیند و حمایت های لازم را از این صنوف داشته باشد.
باید از تجار کشورهای حاشیه خلیج فارس و به ویژه بازرگانان همسایه شمالی دعوت شود تا از محصولات تولید داخل صنعتگران کیف و کفش کشور دیدن کنند.
این کالاها، ظرفیت خوبی برای صادرات دارند؛ به شرطی که از فرصت هایی که در اختیار آنها قرار داده شده، استفاده کنند.
بازار عراق یک فرصت صادراتی خوب برای صنعت کیف و کفش ما بود، اما در حال حاضر به دلایل گوناگون این بازار در اختیار محصولات چینی است؛ با اینکه دو ماه زمان نیاز است تا کالاها از چین به بازار این کشور برسند، در حالی که صادرات از ایران به عراق دوروزه انجام می شود که حتی زودتر از ارسال کالا به شهرستان های داخلی است؛ ضمن اینکه قیمت ها نیز مناسب است. این مورد نیز باید موردتوجه قرار گیرد و تدابیری اندیشیده شود تا بتوانیم سهم مان را در بازار کشورهای همسایه افزایش دهیم و صادرات جان دوباره بگیرد.
باتوجه به آنچه گفته شد استقبال از نمایشگاه امپکس خوب خواهد بود، اما نکته ای که در این زمینه وجود دارد مربوط به زمان برگزاری نمایشگاه است که دست کم برای صنف سراجان، زمان مناسبی نیست.
بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه کیف، مهر است که سفارش ها برای شب عید دریافت می شود. سفارش بعدی برای تابستان خواهد بود که معمولا اسفند انجام می شود.
با تمام اینها، به تولیدکنندگانی که از صنف سراجان در نمایشگاه حضور دارند باید دست مریزاد گفت که باوجود اینکه شاید فصل خوبی برای آنها نباشد، همت و در آن شرکت می کنند.
البته این موضوع باید موردتوجه دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه قرار گیرد تا برای دوره های بعد تدابیری در این زمینه اتخاذ و با دریافت نظر فعالان صنعت کیف و کفش بهترین زمان و شرایط را برای شرکت آنها در این نمایشگاه تعیین کنند.