درخواست رئیسی برای بازگشایی مدارس
وزارت آموزش و پرورش خیز بلندی برای برگزاری کلاسهای حضوری برداشته است و با ارسال بخشنامهای به ادارات کل آموزش و پرورش استانها بر «توسعه آموزش های حضوری و ارائه آموزش و تدریس در محیط کلاس»، تأکید کرده است.
وزارت آموزش و پرورش در تابستان امسال (۱۴۰۰) تلاش داشت تا سال تحصیلی ۱۴۰۱ـ۱۴۰۰ به تدریج به بازگشایی مدارس کشور که از اسفند سال ۱۳۹۸ به دلیل شرایط کرونایی کشور به تعطیلی رفته بودند، بینجامد و در این مسیر، الگویی را طراحی کرد مبنی بر اینکه در ابتدا مدارس کم جمعیت و پرجمعیت عشایری و روستایی، در ادامه مدارس کمتر از ۳۰۰ دانشآموز و در پایان سایر مدارس بازگشایی شوند.
اما این طرح در فرایند کار با تغییراتی مواجه شد و با هماهنگی ستاد کرونا ، مقرر شد که ابتدا مدارس متوسطه اول و دوم و سپس دبستانها بازگشایی شوند؛ این بازگشاییها هم به صورت گروههای کوچک دانشآموزی در روزهای تعیین شده و البته به صورت اختیاری بود و شاید همین اختیاری کردن برای دانشآموزان، موجب شد که در برخی مناطق، دانشآموزان همچنان در خانه بمانند و به آموزش مجازی و تلویزیونی اکتفا کنند.
* آیتالله رئیسی: ستاد کرونا بازگشایی مدارس را بلامانع دانسته است
ورود سویه جدید اُمیکرون هم موجب شد که برخی خانوادهها درخواست داشته باشند که حتی امتحانات که مقرر شد به صورت حضوری برگزار شود، مجازی گرفته شود.
درخواستهایی همچون «لزوم غیرحضوری شدن امتحانات دانش آموزان»، «با شیوع اُمیکرون، امتحانات دانشآموزان مجازی برگزار شود» و «لزوم تعطیلی مدارس ابتدایی با گسترش ویروس اُمیکرون» ثبت شد.
با گسترش واکسیناسیون در کشور و از سوی دیگر کاهش مبتلایان و مرگ و میرهای آن، شرایط به سمتی رفت که ستاد کرونا بر آماده شدن مقدمات و بازگشایی مدارس تأکید کرد و همین اواخر یعنی ۱۸ دی ۱۴۰۰، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، به تصمیم این ستاد برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها با توجه به وضعیت فعلی شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: «با توجه به کاهش آمار ابتلا و فوتی با واکسیناسیون گسترده، ستاد ملی مقابله با کرونا به عنوان مرجع تصمیمگیری، بازگشایی مدارس و دانشگاهها را بلامانع دانسته است».
رئیسی افزود: «هر زمان که وضعیت شیوع بیماری تغییری کند ستاد ملی مقابله با کرونا با حساسیت و دقت نسبت به وضعیت جدید تصمیمگیری و اقدام خواهد کرد».
* وزیر آموزش و پرورش: فرهنگیان و دانشآموزان باید به مدرسه بروند
بهرغم اعلام این موضع اما همچنان تعدادی از مدارس، روند تعطیلی را دنبال میکنند و با اعلام اینکه حضور دانشآموزان در مدارس اختیاری است، فضا برای درخانه ماندن دانشآموزان فراهم است.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آموزش برای مدارسی که امکان تشکیل حضوری را ندارند، چگونه ادامه مییابد؟»، گفت: امکان بازگشایی را برای همه مدارس فراهم کردیم فقط در یکی، دو درصد مدارس، امکان کامل وجود ندارد که از طریق روشهای منعطف و دستهبندی کردن دانشآموزان، این امکان فراهم است.
وی با تأکید بر استفاده از مراکز جانبی، گفت: برای شهر تهران که استقبال از بازگشایی کم بوده است، مقرر شده است که شهرداری تهران فرهنگسراها و فضاهایی را در اختیار قرار دهند که این موضوع بر اساس راهکار 5-5 سند تحول بنیادین است، همچنین فضای آموزش متنوع خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه مدارس بازگشایی شده است، اضافه کرد: ستاد کرونا هم به دستگاهها ابلاغ کرده است که مراکز جانبی، فرهنگی، هنری و ورزشی را در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد ضمن اینکه میتوان با هماهنگی از کانونهای تربیتی، کانون پرورشی فکری، پژوهشسراها، ورزشگاهها نیز استفاده کنند تا دانشآموزان بیشتری را جذب کنیم و جریان تحصیل را ادامه دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه فرهنگیان باید در مدارس حضور پیدا کنند، افزود: دانشآموزان نیز باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی به مدرسه بروند اما متأسفانه در بعضی از مناطق دیده میشود که به دلایل مختلف این موضوع مختل شده است و باید با صحبت با اولیا و همچنین ایجاد بستر حضور دانشآموزان، این اقدام را به انجام برسانند.
منبع: فارس