-

صدرنشینان فهرست نابرابری در توزیع ثروت

نابرابری ثروت یک نگرانی بزرگ برای اقتصادهای جهان است و بسیاری از کشورها شاهد شکاف بزرگی در مورد شاخص نابرابری ثروت هستند.

صدرنشینان فهرست نابرابری در توزیع ثروت

نابرابری ثروت یک نگرانی بزرگ برای اقتصادهای جهان است و بسیاری از کشورها شاهد شکاف بزرگی در مورد شاخص نابرابری ثروت هستند. افریقای جنوبی در شاخص نابرابری امتیاز ۸۲ از ۱۰۰ را کسب کرده است. بر اساس گزارشی که UBS منتشر کرده است، افریقای جنوبی در صدر فهرست نابرابری ثروت قرار دارد و در شاخص نابرابری امتیاز ۸۲ از ۱۰۰ را کسب کرده است که در آن عدد صفر نشان‌دهنده برابری کل و ۱۰۰ نشان‌دهنده نابرابری مطلق است. این عدد جهشی ۱۷.۷ درصدی از سال ۲۰۰۸ را نشان می‌دهد.

به نقل از اکونومی‌میدل‌ایست، دیگر کشورهایی که امتیازات بالایی داشتند برزیل با ۸۱ امتیاز، سوئد و ایالات متحده با ۷۵ امتیاز و مکزیک با ۷۲ امتیاز بودند. در همین حال، بلژیک با ۴۶ امتیاز در مقایسه با ۵۱ امتیاز در سال ۲۰۰۸، کاهشی ۱۰.۷ درصدی داشت و بدین ترتیب در انتهای جدول قرار گرفت.

برابری، یا فقدان آن، موضوع برجسته بحث در مورد ثروت است. از سال ۲۰۰۸، نابرابری در امریکای شمالی اندکی کاهش یافته است. ایالات متحده از آن زمان کاهشی ۲.۴ درصدی را ثبت کرده، در حالی که در امریکای لاتین و همچنین بیشتر اروپای شرقی و آسیا، به استثنای کره جنوبی و منطقه اداری ویژه هنگ‌کنگ، این نابرابری افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش برزیل شاهد ۱۶.۸ درصد افزایش در نابرابری ثروت و مکزیک افزایشی ۶.۵ درصدی داشت. این آمار برای هند ۱۶.۲ درصد، سنگاپور ۲۲.۹ درصد، اندونزی ۱۵.۱ درصد، چین ۷.۴ درصد و ژاپن ۹.۴ درصد بود.

کره جنوبی و هنگ‌کنگ به ترتیب با ۸.۱ درصد و ۵.۹ درصد کاهش نابرابری با روند منطقه پیش می‌روند. بر اساس این گزارش، در حالی که نابرابری در بازارهایی که رشد سریع دارند در حال افزایش است، در برخی از اقتصادهای بالغ برعکس این امر صادق است؛ جایی که بخش‌هایی که ثروت متوسطی دارند از سرعت رشد گروه‌های با ثروت بالاتر پیشی می‌گیرند.

روش اندازه‌گیری نابرابری

نابرابری با کمک ضریب جینی، عددی بین صفر تا ۱۰۰ اندازه‌گیری می‌شود. عدد صفر به معنای برابری دقیق است، یعنی سناریویی که در آن همه دقیقاً یک مقدار ثروت دارند، در حالی که عدد ۱۰۰ به این معنی است که یک فرد مالک همه دارایی‌ها است و بقیه مالک صفر هستند، یعنی نابرابری مطلق.

بیشترین میلیونرها در کدام کشورها هستند؟

بر اساس این گزارش، ایالات متحده با نزدیک ۲۲ میلیون نفر یعنی ۳۸ درصد میلیونرهای جهان، میزبان بیشترین تعداد میلیونرها در جهان است. سرزمین اصلی چین با کمی بیش از شش میلیون نفر در جایگاه دوم قرار دارد که تقریباً دو برابر تعداد کشور سوم یعنی بریتانیا است. هیچ کشور دیگری بیش از سه میلیون میلیونر ندارد. ژاپن، آلمان و فرانسه کمی کمتر از این سطح جمعیت میلیونر دارند، در حالی که کانادا و استرالیا کمتر از دو میلیون نفر چنین ثروتی دارند.

پس از ایالات متحده امریکا، اروپای غربی با ۲۸ درصد از میلیونرهای جهان برترین است و سرزمین اصلی چین با ۱۰ درصد، معادل مجموع ژاپن، هند، اندونزی، کره جنوبی، سنگاپور و تایلند میلیونر دارد. جالب اینجاست هلند که کشور نسبتاً کوچکی است میزبان بیش از یک میلیون و 200هزار میلیونر دلاری است، تقریباً به اندازه ایتالیا و اسپانیا، حدود دو برابر منطقه اداری ویژه هنگ‌کنگ و تقریباً چهار برابر سنگاپور.

تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۲۸، تعداد افراد بالغ با ثروت بیش از یک میلیون دلار در ۵۲ کشور به ۵۶ کشور افزایش بیابد. در کشور تایوان این افزایش ممکن است به ۵۰ درصد برسد.

آیا جهان ثروتمندتر می‌شود؟

سال گذشته، ثروت جهانی از رکود خود در سال ۲۰۲۲ رها شد. ثروت به طور پیوسته در سراسر جهان به استثنای بسیار تعداد اندکی از کشورها، در حال رشد است؛ البته با سرعت‌های متفاوت. شکاف و نسبت ثروت افراد پایین‌ترین طبقه ثروث در جهان از سال ۲۰۰۸ کاهش یافته است، در حالی که نسبت افراد در هر گروه ثروت دیگری افزایش یافته است. درصد افراد بزرگسال در گروه ثروتی زیر ده هزار دلار، بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۳ تقریباً به نصف کاهش یافت. بیشتر این افراد به گروه بعدی یعنی بین ده هزار تا صد هزار دلار رسیدند و تعداد افراد این گروه بیش از دو برابر شد. مردم اکنون سه برابر بیشتر از یک میلیون دلار ثروت دارند.

ثروتمند اما توسعه نیافته

منطقه اروپا، خاورمیانه و افریقا (EMEA) بالاترین ثروت دلاری به ازای هر فرد بالغ را با میانگین کمی بیش از ۱۶۶ هزار دلار دارد. پس از آن منطقه آسیا-اقیانوسیه (APAC) با کمی بیش از ۱۵۶ هزار دلار و قاره امریکا با ۱۴۶ هزار دلار قرار دارند.

با این حال، وقتی به نرخ رشد ثروت به ازای هر بزرگسال نگاه می‌کنیم، همه چیز وارونه می‌شود. EMEA با کمتر از ۲.۳ درصد آخرین رتبه است، در حالی که قاره امریکا تقریباً به ۵.۸ درصد و APAC تقریباً به ۶.۶ درصد می‌رسد.

از سال ۲۰۰۸، متوسط ثروت در APAC تقریباً ۱۲۲ درصد، در قاره امریکا ۱۱۰ درصد و در EMEA تقریباً ۴۱ درصد افزایش یافته است. APAC از نظر ثروت به ازای هر بزرگسال در رتبه دوم و قاره امریکا در رتبه آخر قرار دارد.

سرعت بالای رشد ثروت در آسیا-اقیانوسیه به خودی خود تعجب‌آور نیست، زیرا انتظار می‌رود که اقتصادهای نوظهور به بلوغ رسیده و همگرا شوند، با این حال، این اعداد تأیید می‌کنند که همگرایی از سال ۲۰۰۸ در نوسان کامل بوده است.

آینده اقتصادهای نوظهور

این گزارش حاکی از آن است که در سال ۲۰۲۴، سهم اقتصادهای نوظهور از ثروت جهانی از مرز ۳۰ درصد عبور خواهد کرد و تا سال ۲۰۲۸ به نزدیک به ۳۲ درصد خواهد رسید. همچنین درصد بزرگسالان در پایین‌ترین طبقه ثروت در پنج سال آینده، بیش از پیش کاهش خواهد یافت.

این گزارش تخمین می‌زند که در ژاپن و کره تعداد میلیونرها بیش از ۲۵ درصد و در تایوان تقریباً ۵۰ درصد افزایش یابد. انتظار می‌رود رشد طبیعی در ثروت بخشی از این افزایش فاحش در میلیونرها باشد، عمدتاً به لطف صنعت ریزتراشه تایوان که قرار است از رونق هوش مصنوعی پول پارو کند. بخش قابل توجه دیگر نیز از مهاجرت خارجی‌های ثروتمند حاصل می‌شود.

احتمالا افزایش ثروت پیش‌بینی‌شده در تمام بخش‌های ثروت قابل‌مشاهده باشد. پیش‌بینی می‌شود که تعداد بزرگسالانی که بیش از ۵۰ میلیون دلار دارند که تعداد آنها از سال ۲۰۰۸ به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است، طی چهار سال آینده همچنان در حال افزایش باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین