خسرو سینایی فوت کرد + بیوگرافی و علت مرگ
خسرو سینایی کارگردان سینما و آهنگساز ایرانی که روزهای اخیر بر اثر عفونیت ریه و ابتلا به بیماری کرونا بستری بود، عصر امروز بدرود حیات گفت تا بدین ترتیب جامعه هنر به ویژه اهالی سینمای ایران در غم یکی از سینماگران شاخص ایران سیاه پوش شوند.
خسرو سینایی متولد ۲۹ دی ۱۳۱۹ در ساری است. خسرو سینایی کارگردان، فیلمنامهنویس و آهنگساز ایرانی بود. آثار خسرو سینایی معمولاً بر پایه مستندهای اجتماعی استوار هستند. خسرو سینایی در سال ۱۳۸۷ موفق به دریافت نشان ویژه کشور لهستان از سوی رئیسجمهور این کشور شد. خسرو سینایی این نشان را به خاطر ساخت فیلم مستند مرثیه گمشده که روایتگر مهاجرت هزاران لهستانی به ایران در سالهای ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ است، دریافت کرد.
عصر امروز 11 مرداد ماه کارگردان «عروس آتش» در بیمارستان از دنیا رفت.
خسرو سینایی به علت عفونت ریه و مبتلا شدن به کرونا در بیمارستان امیر علم بستری بود.
سینایی حدود یک ماه قبل نیز برای یک عمل جراحی در بیمارستان بیستری بود و بعد از مدتی مرخص شد.
این کارگردان و مستندساز سینمای ایران فیلمهای متعددی را ساخته که یکی از مشهورترین آنها «عروس آتش» است که جایزه بهترین فیلمنامه را در هجدهمین جشنواره فیلم فجر دریافت کرد.جزیره رنگین، کویر خون، مثل یک قصه، گفتوگو با سایه، مرثیه گمشده و هیولای درون از دیگر آثار این فیلمساز هستند.
خسرو سینایی فارغالتحصیل کارگردانی و فیلمنامهنویسی از آکادمی هنرهای نمایشی و رشته تئوری موسیقی از کنسرواتوار وین است. سینایی از سال ۱۳۴۶ در وزارت فرهنگ و هنر و از سال ۱۳۵۲ در تلویزیون ایران شروع به کار کرد. سینایی افزون بر نویسندگی و کارگردانی، ساخت موسیقی و تدوین برخی از آثارش را نیز بر عهده داشته است. او در سال ۱۳۸۴ فیلم کوتاه «فرش، اسب، ترکمن» از مجموعه فرش ایرانی را کارگردانی کرد.
- «جزیره رنگین» خسرو سینایی در قاب شبکه ۴
فیلمشناسی
- جزیره رنگین (۱۳۹۳)
- کویر خون (۱۳۸۵)
- مثل یک قصه (۱۳۸۵)
- گفتگو با سایه (۱۳۸۴)
- فرش، اسب، ترکمن (۱۳۸۴)
- عروس آتش (۱۳۷۸)
- کوچه پاییز (۱۳۷۶)
- در کوچههای عشق (۱۳۶۹)
- یار در خانه (۱۳۶۶)
- مرثیه گمشده (۱۳۶۲)
- هیولای درون (۱۳۶۲)
- زنده باد ... (۱۳۵۸)
- تهران امروز (۱۳۵۶)
جایزهها
- سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه در هجدهمین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم «عروس آتش» (۱۳۷۸)
- لوح زرین بهترین کارگردانی در دومین دوره جشنواره فیلم فجر، برای فیلم «هیولای درون» (۱۳۶۲)
منبع:ایسنا