-

پایداری در متالورژی

پریسا حاجی محمدی -کارشناس کسب و کار حرفه‌ای DBA

پریسا-حاجی-محمدی

 

در جست‌وجوی مداوم برای راه‌حل‌های پایداری برای حفظ منابع، صنایع فولاد بازیگری مهم در اجرای شیوه‌های مسئولانه حفاظت از محیط‌زیست است. لذا، نقش اساسی بازیافت در این صنعت و چگونگی کمک آن به ارتقای پایداری محیط‌زیست را بررسی خواهیم کرد.

چالش پایداری در متالورژی بحثی حائز اهمیت است. متالورژی نیز مانند هر صنعت دیگری، با چالش کاهش اثرات زیست محیطی خود و اتخاذ شیوه‌های پایدارتر مواجه است. استخراج و فرآوری فلزات می‌تواند انرژی بر بوده و مقدار قابل توجهی زباله تولید کند. با این حال، به لطف پیشرفت‌های تکنولوژیکی و تغییر تفکر عمومی جهان به سمت پایداری، صنعت راه‌های نوآورانه‌ای برای رسیدگی به این مسائل را پیدا می‌کند.

بازیافت به عنوان یک راه‌حل پایدار بسیار قابل بررسی است و برای ما واضح است که یکی از موثرترین راه‌حل‌ها برای کاهش اثرات زیست محیطی صنایع فولاد، بازیافت است. بازیافت فلزات نه تنها به حفظ منابع طبیعی کمک می‌کند، بلکه میزان زباله هایی را که به محل دفن زباله می‌رود کاهش می‌دهد و نیاز به استخراج مواد خام جدید را کاهش می‌دهد.

از جمله مزایای بازیافت در صنعت فولاد بشرح ذیل است:

     کاهش مصرف انرژی: بازیافت فلزات به انرژی کمتری نسبت به استخراج آنها از معادن و پردازش آنها از ابتدا نیاز دارد. این منجر به کاهش قابل توجهی در انتشار کربن و سایر آلاینده‌های مرتبط با تولید فلز می‌شود.

      حفاظت از منابع طبیعی: بازیافت فلزات به حفظ منابع طبیعی محدود کرة زمین مانند سنگ آهن و آلومینیوم کمک می‌کند و با استفاده مجدد از فلزات موجود، نیاز به استخراج و انتقال مواد خام جدید کاهش می‌یابد

     کاهش ضایعات: با بازیافت فلزات، میزان زباله هایی که به محل‌های دفن زباله می‌روند را کاهش می‌دهید. این نه تنها به جلوگیری از آلودگی خاک و آب کمک می‌کند، بلکه به حفظ اکوسیستم‌های طبیعی نیز کمک می‌کند.

بازیافت از بسیاری جهات به خلق جامعة پایدارتر کمک می‌کند. بنابراین با بازیافت کارآمد، می‌توان از فلزات بارها و بارها استفاده کرد. این به نوبه خود نیاز به استخراج و فرآوری سنگ معدن بکر را به حداقل می‌رساند.

استفاده از فولاد بازیافتی می‌تواند انتشار دی اکسید کربن تولیدکننده را از طراحی تا پایان عمر محصول به شدت کاهش دهد. و از هر تولیدکننده‌ای که می‌خواهد تجارت خود را پایدارتر کند، با کاهش هزینه خرید مواد اولیه پشتیبانی می‌کند.

آهن و فولاد را می‌توان به طور نامحدود بازیافت کرد و باعث صرفه جویی در منابع زمین و انرژی بکر و همچنین به حداقل رساندن انتشار CO۲ می‌شود. بازیافت همچنین باعث کاهش استفاده از دفن زباله، کاهش آلودگی هوا و ایجاد شغل‌های جدید و رونق کسب کار می‌شود.

همانطور که آگاهی از پایداری در همة صنایع همچنان در حال رشد است، انتظار می‌رود صنعت فولاد بعنوان یک صنعت پایه‌ای و مادر، به نوآوری و اتخاذ شیوه‌های پایدارتر ادامه دهد. بازیافت همچنان نقشی کلیدی در این فرآیند ایفا خواهد کرد و به کاهش اثرات زیست محیطی صنعت فولاد و تضمین آینده‌ای پایدارتر برای همه کمک می‌کند.

ما می‌دانیم که پایداری در صنعت فولاد به بازیافت فلزات متکی است. با اتخاذ شیوه‌های بازیافت نوآورانه و استفاده مجدد از محصولات بازیافتی، این صنعت سهم قابل توجهی در حفظ منابع و ایجاد آینده‌ای پایدارتر برای نسل‌های آینده ایفا می‌کند.

فولاد بازیافتی‌ترین ماده جهان است. می‌توان آن را ذوب کرد و بارها و بارها بدون افت کیفیت استفاده کرد. هر سال فولاد بیشتری نسبت به ترکیب آلومینیوم، کاغذ، شیشه و پلاستیک بازیافت می‌شود. با این حال، سالانه کمتر از ۶۰ درصد از کل ضایعات فولاد جمع آوری و بازیافت می‌شود. در مورد جمع آوری و بازیافت فولاد هنوز جای پیشرفت زیادی وجود دارد. نخستین قدم در بازیافت فولاد، دسته بندی ضایعات فولادی بر اساس درجه و ترکیب است. رایج‌ترین گریدها عبارتند از ضایعات آهنی (سبک)، ضایعات آهنی (سنگین)، فولاد ضد زنگ و فولادهای آلیاژی. پس از طبقه بندی، فولاد تمیز می‌شود تا آلاینده هایی مانند رنگ، روغن یا زنگ زدگی از بین برود. پس از تمیز کردن، فولاد در یک کوره در حدود ۲۲۰۰ درجه فارنهایت ذوب می‌شود. سپس فولاد مذاب در قالب هایی به نام شمش ریخته می‌شود و در آنجا سرد و جامد می‌شود. این شمش‌ها را می‌توان به محصولات جدید تبدیل کرد و یا در سایر گریدهای فولادی فرآوری کرد. به عنوان مثال، برخی از فولادهای زنگ نزن را می‌توان به فولاد ضد زنگ جدید بازیافت کرد در حالی که برخی دیگر برای ساخت فولاد آلیاژی جدید استفاده می‌شوند.

بازیافت فولاد فواید زیادی دارد. اول از همه، انرژی و منابع طبیعی را حفظ می‌کند. بازیافت فولاد انرژی کمتری نسبت به استخراج و فرآوری سنگ آهن جدید به شمش فولادی نیاز دارد. دوم، آلودگی را با کاهش انتشار دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد، گرد و غبار، سرباره و لجن در مقایسه با تولید فولاد جدید از ابتدا کاهش می‌دهد. سوم اینکه، بازیافت به میزان قابل توجهی آب کمتری نسبت به تولید فولاد جدید نیاز دارد. در نهایت، شاید مهم‌تر از همه برای کسب‌وکارهایی که به دنبال راه‌حل‌های مقرون‌به‌صرفه هستند هزینه بازیافت در هر تن حدود ۳۳ درصد کمتر از ساخت فولاد جدید است!

بازیافت فولاد فرآیند مهمی است که مزایای زیادی هم برای کسب و کارها و هم برای مصرف‌کنندگان دارد. بازیافت باعث حفظ منابع طبیعی، صرفه جویی در انرژی، کاهش آلودگی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین