-

آلودگی جان اقتصاد را می‌گیرد

محمد درویش - فعال حوزه محیط‌زیست

درویش

توقف مازوت‌سوزی برخی نیروگاه‌های کشور اقدامی امیدبخش، خردمندانه و آینده‌نگرانه ازسوی دولت جدید است و به‌نوعی می‌توان گفت دولت چهاردهم با این اقدام ممکن است خودش را قربانی تضمین سلامت و آینده مردم کشور کند.

در میان تمام وزارتخانه‌های کشور بیشترین بودجه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشگی کشور اختصاص می‌یابد که امسال میزان آن ۴۱۴ هزار میلیارد تومان بوده است. کافی است این بودجه را با مجموع بودجه تخصیصی به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان حفاظت محیط‌زیست (۳.۶ هزار میلیارد تومان)، وزارت ورزش و جوانان و... مقایسه کنیم تا دریابیم مجموع بودجه تخصیصی به این نهادها که فعالیت مطلوب‌شان سبب رشد نشاط و سلامتی جامعه و سلامت و کیفیت آب و خاک سرزمین‌مان خواهد بود یک بیستم بودجه وزارت بهداشت نیست.

این افتخار نیست که ما بزرگ‌ترین بیمارستان خاورمیانه را داشته باشیم، این افتخار نیست که تعداد داروخانه‌ها در کشور ما بیشتر از تعداد ورزشگاه‌ها و موزه‌ها و مدارس باشد؛ براین اساس من توقف مازوت‌سوزی برخی نیروگاه‌های کشور را اقدامی امیدبخش و آینده‌نگرانه می‌دانم و به‌نوعی می‌توان گفت دولت چهاردهم با پذیرش ریسک قربانی‌شدنش سلامت و آینده مردم کشور را تضمین می‌کند؛ اقدامی که هیچ دولتی بعد از انقلاب جسارت انجام آن را نداشت.

اگر این اقدام زودتر انجام می‌شد ما حالا با ناترازی ۱۸ هزار مگاواتی برق روبه‌رو نبوده‌ایم. هر دولتی که آمد رفع این مشکل را به دولت بعدی احاله کرد. وقتی مازوت می‌سوزانیم، در واقع مازوت‌های انباشته در انبارها را به ریه‌های مردم جامعه تزریق می‌کنیم که نتیجه آن رشد انواع سرطان و بیماری‌های لاعلاج دیگر با گردش مالی چندین هزار میلیارد تومانی و بیش از بودجه آموزش وپرورش است.

چرا تاکنون سازمان برنامه و بودجه که رأس هرم مالی کشور قرار دارد هیچ اقدامی در راستای توقف روندهای حاکم در حوزه انرژی انجام نداده است. در هر حال حالا هم ما باید هزینه‌های مترتب بر تصمیم‌هایی چون توقف مازوت‌سوزی را بپردازیم تا بتوانیم سرعت استحصال انرژی‌های سالم را بیشتر کنیم.

در برنامه هفتم توسعه تولید ۱۵ هزارمگاواتی برق ازطریق انرژی خورشیدی تکلیف شده است. ما باید خیلی زودتر از اینها اقداماتی در راستای سرعت‌گیری روند تولید انرژی خورشیدی و بادی انجام می‌دادیم تا به‌واسطه تولید برق آبی گردوخاک مناطق پایین‌دست سدها را فلج نکند.

ما با ادامه این سیاست می‌توانیم به‌راحتی، کمتر از یک سال ناترازی موجود در حوزه برق را جبران و استفاده از مازوت را برای همیشه قطع کنیم. همین حالا هم زیرساخت‌های مناسبی در حوزه تولید انرژی خورشیدی در حال ساخت است؛ مانند نیروگاه خورشیدی هزارمگاواتی مورچه‌خور اصفهان.

ما باید یک بار برای همیشه خاموشی‌ها را تحمل کنیم تا مازوت‌سوزی و اقداماتی از این دست، سلامت و آینده کشور را در مخاطره قرار ندهد و در این تصمیم اخیر هم رسانه‌ها به‌عنوان رکن چهارم دموکراسی باید حمایت‌گر دولت باشند و بستر را برای پذیرش هزینه‌های عمومی این اقدام فراهم کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین