شروطی برای فروش روغن در فروشگاه ها
کمبود روغن در بیشتر فروشگاههای سطح استان نهتنها بر دغدغه شهروندان دامن زده بلکه میل به خرید و ذخیرهسازی را نیز افزایش داده است و از طرفی برخی از دلالان را بر آن داشته تا با احتکار روغن از این آب گلآلود برای خود نانی صید کنند.
روغن یکی از اقلام پر مصرف در سبد خانوارها است که از چندی قبل عرضه این محصول خوراکی در بازار کاهش پیدا کرده است.کاهش عرضه از یکسو و افزایش تقاضا از سوی دیگر و همچنین ورود دلالان به بازار، قفسه بسیاری از فروشگاهها را از انواعروغنخوراکی خالیکردهاست. گرانفروشی، کم فروشی و زورفروشی در بسیاری از فروشگاهها تبدیل به عادت شده و در این بین حرفهای مسئولان درباره تأمین روغن نباتی در بازار تنها در حد وعده باقی مانده است.
بر اساس مشاهدات عینی بیشتر قفسههای فروش روغن خوراکی در فروشگاههای آذربایجان غربی خالی بوده و در این چند روز نبود روغن در بازار شدت بیشتری یافته است.
همچنین برخی از فروشگاههای محلات از این فرصت استفاده کرده و نرخ روغن معمولی را تا سه برابر افزایش دادهاند.به طوری که کمبود و گرانی روغن خوراکی به یکی از مشکلات جدی برای خانوارها تبدیل شده است.
فروشندهها خریداران را مجبور به خرید کالاهای دیگری میکنند
حسن شکوری یکی از شهروندان ارومیه که در حال خرید از فروشگاه زنجیرهای است بیان کرد: برخی از فروشندگان برای فروش روغن، خریداران را مجبور به خرید کالاهایی میکنند که کمتر فروش دارد و یا نرخ بالاتری دارند.
وی افزود: فروشندگان اگر خرید پایین تر ۸۰ هزار تومان داشته باشیم از فروش روغن خوراکی به خریداران امتناع میورزند و به اجبار کالاهایی مانند کیک و آبمیوه و رب و تن ماهی همراه با روغن را به خریداران تحمیل میکنند.
بنا بر ادعای مسئولان استانی مبنی بر وجود روغن خوراکی در بسیاری از فروشگاههای سطح شهرهای استان مشاهدات میدانی حاکیست؛تقریبا در هیچ کدام از فروشگاههای بزرگ شهر ارومیه و برخی از شهرستانهای استان روغنی برای عرضه وجود ندارد.
مهناز کردلر یکی دیگر از شهروندان ارومیه بیان کرد: تقریبا در تمامی فروشگاههای سطح شهر ارومیه روغن خوراکی نایاب شده است.
وی با اشاره به اینکه در چند روز گذشته به بیشتر فروشگاههای سطح شهر برای خرید روغن مراجعه کرده است گفت: در هیچکدام از فروشگاههای بزرگ نتوانستم روغن پیدا کنم فقط در یکی از سوپر مارکتها روغن موجود بود که مغازه دار از نبود روغن در استان استفاده کرده و روغنی که تا چندی قبل به ۲۶ هزار تومان به فروش میرسید را به دوبرابر نرخ بفروش میرساند.
به گفته وی شهروندان برای خرید یک بطری روغن یک لیتری مجبور به خرید کالاهای بیکیفیت از قبیل چسب و رب هستند.
اسدی یکی از مغازهداران ارومیه با ابراز گله مندی از شرکتهای پخش روغن خوراکی گفت: شرکتهای پخش برای توزیع روغن ما را مجبور به خرید دیگر محصولات خود اعم از آب میوه و رب میکنند.
وی افزود: برخی از محصولاتی که شرکتهای پخش مواد غذایی عرضه میکنند فاقد کد بهداشتی بوده و برخی دیگر نیز از برندهای ناشناخته هستند.
وی همچنین با اشاره به نبود نظارت کافی بر بازار عرضه روغن افزود: متاسفانه برخی از همکاران با احتکار این کالای اساسی باعث نایاب شدن این محصول در بازار شدند.
افزایش نرخ روغن خوراکی در بازار استان ممنوع است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم هشدار داد: افزایش نرخ روغن خوراکی در بازار استان بدون طی مراحل قانونی و مصوبه ستاد تنظیم بازار ممنوع بوده و با متخلفان برخورد قضایی میشود.
اکبر کرامتی بیان کرد: ۳۸ اکیپ بازرسی قرارگاه تأمین امنیت غذایی در سراسر استان بر سطح بازار اقلام پر مصرف و کالاهای اساسی مردم به صورت شبانه روزی در حال رصد و پایش بازار هستند.
کرامتی افزود: سه هزار تن سهمیه روغن خوراکی از طریق کارخانههای روغنکشی به استان تخصیص یافته است که روند پیگیری تخصیص کامل سهمیه و توزیع در سطح استان در دست اقدام است.
وی ادامه داد: عدم تخصیص و یا عدم توزیع به موقع مباشران روغنهای خوراکی در بازار مورد پیگیری قرار میگیرد و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قضائی انجام خواهد شد.
منبع: ایلنا