مسائل معیشتی، مانع دیدن کارهای اساسی دولت است
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهوری و اعضای هیاتدولت با تقدیر و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخشها از جمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخصهای کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، گفتند: باوجود کارهای اساسی تحسینبرانگیز دولت، متاسفانه مسائل معیشتی مانند غبار، مانع دیدن کارهای اساسی دولت است.
لازم است تورم نامطلوب ۲رقمی، هرچه ممکن است کاهش یابد و عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم، ثبات نرخ ارز ورشد تولید؛ بهعنوان شاخصهای مهم در همه تصمیمات و اقدامات دولت از جمله در برنامه هفتم توسعه، موردتوجه کامل قرار داشته باشد.بهگزارش پایگاه خبری دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیتالله خامنهای در تشریح برخی کارهای قوی دولت در بخش اقتصاد به رشد شاخصهای کلان از جمله رشد اقتصادی بهویژه در بخش صنعت، افزایش رشد سرمایهگذاری، کاهش رشد نقدینگی، کاهش بیکاری، کاهش ضریب جینی و افزایش صادرات اشاره کردند و افزودند: تقویت نظام مالیاتی، افزایش محصولات پتروشیمی و کارهای ارزنده در زمینه نفت و گاز و راهاندازی چند هزار کارگاه تعطیل یا نیمهتعطیل از دیگر اقدامات قابلتقدیر دولت است که البته اثرگذاری افزایش شاخصهای کلان اقتصادی و اقدامات زیربنایی در زندگی مردم، نیاز به گذشت زمان دارد.
حضرت آیتالله خامنهای در علتیابی انعکاس ضعیف اقدامات خوب دولت در جامعه، ۲ نکته را بیان کردند: اول؛ ضعف اطلاعرسانی هنرمندانه دولت و دوم؛ مشکلات معیشتی از جمله گرانی شدید برخی مواد غذایی و گرانی مستاصلکننده در بخش مسکن، همچون غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت شده است.
حضرت آیتالله خامنهای، فعالیتهای دولت در بخش سیاست خارجی از جمله سیاست ارتباط با همسایگان را بسیار خوب خواندند و گفتند: باید با هیچ همسایهای مناقشهای نداشته باشیم و اگر مناقشهای هم هست، تبدیل به همکاری شود که گامهایی در این زمینه برداشته شده و باید ادامه یابد.
ایشان ارتباط با همه دولتهایی که مایل به ارتباط با ایران هستند ( جز استثنائاتی معدود) را از دیگر سیاستهای درست دولت سیزدهم برشمردند و گفتند: عضویت در ۲ پیمان بینالمللی نیز کار بسیار مهمی بود که نشان میدهد کشور در وضعی قرار دارد که موسسان پیمانهای بینالمللی راغب و گاهی مصر به ارتباط با ایران هستند و براساس محاسبات خود و باتوجه به واقعیات ایران، ارتباط با کشورمان را لازم میدانند.
ایشان بار دیگر اولویت اصلی کشور را اقتصاد و فرهنگ خواندند و درباره شعار سال گفتند: مهار تورم هم با رشد تولید حاصل میشود، بنابراین رشد تولید مهمترین کار است و باید در صدر توجهات باشد.
حضرت آیتالله خامنهای حمایت از تولید و برداشتن موانع سر راه تولیدکنندگان را ۲ راهکار اساسی برای رشد تولید بیان کردند و افزودند: حمایتهای قانونی، سهل شدن فعالیتهای تولیدی، حمایتهای مالی و تامین منابع در حدی که وظیفه دولت است و حمایت فرهنگی یعنی ترغیب مردم به استفاده از محصولات داخلی، مهمترین راههای رشد تولید است.
ایشان افزودند: البته باید مراقب بود که خلاف برخی دورههای گذشته، منابع ارزی و ریالی اختصاص داده شده به تولید، سر از کارهای دیگر درنیاورد و برخی اشخاص «بازیگر با مسائل و اطلاعات اقتصادی» با استفاده از گریزگاهها، سودهای کلان نامشروع به جیب نزنند.
رهبر معظم انقلاب، پشتیبانی تجارت خارجی از تولید داخلی را از دیگر راههای مهم رشد تولید دانستند و گفتند: یک بخش تجارت خارجی به تنظیم بازار مربوط میشود، اما در بخش دیگر باید کاری کرد که تفاهمها و قراردادها با کشورها در نهایت، باعث صادرات تولیدات داخلی و واردات سرمایه یا کالاهای اساسی به کشور سرمایهای شود.ایشان تشخیص بهموقع نیازهای کشور را هم کاملا ضروری خواندند و گفتند: اگر نیاز کشور به یک کالا بهموقع تشخیص داده نشود و نزدیک مرحله بحرانی، بهناچار شروع به واردات کنیم، بهطبع دچار مشکل میشویم.
رهبر معظم انقلاب در تذکر بعدی بااشاره به تکالیف دولت در برنامه هفتم، از دولت خواستند در همه کارها و تصمیمهای اقتصادی چند نقطه مهم و قابلسنجش مانند عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم، ثبات نرخ ارز و رشد تولید را مراقبت و رعایت کند و تصمیمهای اقتصادی باتوجه به تاثیر آنها روی این شاخصها گرفته شود.
حضرت آیتالله خامنهای مسئله معیشت مردم را مسئلهای بسیار مهم برشمردند و افزودند: مشکلات معیشتی مانند گرانی مسکن و اجارهخانه باعث میشود همه کارهای خوب و پرزحمت دولت تحتالشعاع قرار گرفته و از چشمها دور بماند.
ایشان هدف اصلی از تحریمها را معیشت مردم و گروگان گرفتن آن دانستند و گفتند: در زمینه رفع تحریمها، کارها و مذاکراتی در حال انجام است که در جای خود درست و محفوظ است، اما بهموازات آن، باید خط خنثی کردن تحریمها دنبال شود که مهمترین شاخص آن، کاهش تورم است. رهبر معظم انقلاب اسلامی بااشاره به آمارهای مسئولان درباره کاهش تورم از ابتدای دولت، خاطرنشان کردند: این کاهش خوب است، اما کافی نیست، چراکه استمرار تورم ۲رقمی برای چند سال پیاپی نامطلوب است و باید تلاش کرد هر قدر ممکن است کم شود.
ایشان، بهسرانجام رساندن کارها و طرحهای زیاد نیمهتمام، حل مسئله ناترازی بانکها، مقابله با دلالی و واسطهگری را از جمله اقداماتی خواندند که اجرای آنها تاثیر سریعی در کاهش تورم خواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای در توصیهای دیگر، شناخت فرصتهای ارتباطی با کشورهای مختلف و استفاده بهنگام از آنها را ضروری خواندند.
ایشان بااشاره به اسناد همکاری متعدد و طولانیمدت دولت با بعضی از کشورها، بهنتیجهرساندن این اسناد و توافقات را ضروری دانستند و گفتند: تفاهمها و توافقها نباید تنها روی کاغذ باقی بماند.
ایشان زمینهسازی برای مشاهده پیشرفتهای عمومی کشور را ضروری دانستند و گفتند: یکی از نقاط امید دشمن برای ستیزهگری با ایران، دانشگاهها است که حضور مسئولان در دانشگاه، آن برنامه را خنثی میکند. «کارآمدسازی فعالیتهای رسانهای دولت» تذکر بعدی رهبر معظم انقلاب بود که در این زمینه گفتند: برای هر اقدام مهم، یک پیوست تبلیغاتی روشن لازم است. برای مثال، در قضیه حذف ارز ترجیحی که کار لازمی بود، باید بهصورت روشن، علت این کار و فواید و آثار آن برای مردم تبیین میشد. حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر استفاده از خرد جمعی در کارها، افزودند: سخنان، آمارها و وعدههای مسئولان دولتی باید انسجام داشته باشد نه اینکه دستگاهها، آمارها و وعدههای یکدیگر را رد کنند یا غیرعملی بدانند.