-
گردشگری، حلقه مفقوده توسعه آذربایجان‌غربی

توسعه زیرساخت‌ها اولویت‌بندی شود

آذربایجان غربی به عنوان استان مرزی و برخوردار از ظرفیت‌های فاخر و دارنده پنج اثر ثبت شده جهانی و بیش از هزار و ۸۰۹ اثر ثبت شده ملی مانند تخت سلیمان تکاب، قره کلیسای چالدران، کاخ موزه باغچه جوق، سه گنبد ارومیه، عمارت کلاه فرنگی ماکو و همچنین جاذبه‌های طبیعی منطقه سیلوانا، آبشارها و جنگل‌های انبوه است که می‌تواند عنوان قطعه‌ای از بهشت را به خود اختصاص دهد. صنعت گردشگری آذربایجان غربی می‌تواند افق دیگری برای استان گشوده و مهم‌تر از آن، سالانه گردشگران بی‌شماری را از اقصی نقاط ایران و حتی سایر کشورها به سوی خود جذب کند، صنعتی که در سال‌های اخیر هر چند اقدامات خوبی در راستای توسعه زیرساخت‌های گردشگری در آن در حال انجام است، طی سال‌های گذشته مورد غفلت واقع شده است. در جهان امروز، صنعت گردشگری توسعه فراوانی پیدا کرده است. بسیاری از کشورهای توسعه یافته ودرحال توسعۀ جهان توانسته‌اند وضعیت گردشگری و توریسم خود را بهبود بخشند و با ایجاد مشاغل خدماتی برای گردشگران، بسیاری از مشکلات شهری، از قبیل بیکاری و پایین بودن سطح درآمدرا رفع کنند.

توسعه زیرساخت‌ها اولویت‌بندی شود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی در خصوص آخرین وضعیت صنعت گردشگری استان به مهر گفت: در سال‌های اخیر با حمایت استاندار آذربایجان غربی اقدامات خوبی در زمینه توسعه صنعت گردشگری در استان در حال انجام است و هم اکنون بیش از ۷۵ طرح در زمینه گردشگری در استان در حال انجام است.

 مرتضی صفری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ اعتبارات بخش گردشگری استان تنها ۱۵ میلیارد تومان بود، اظهار کرد: این میزان با حمایت استاندار آذربایجان غربی در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. وی با بیان اینکه هم اکنون ۷۵ طرح گردشگری در استان در حال اجرا است، عنوان کرد: مرمت و توسعه خانه انصاری ارومیه، ایجاد مجموعه خدمات رفاهی، مرمت صدا و سیمای سابق ارومیه، مرمت شهربازی ارومیه، ایجاد هتل، هتل آپارتمان، اقامتگاه‌های بوم گردی، سفره خانه‌های سنتی و... است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی خاطر نشان کرد: آذربایجان غربی دارای آب و هوای کم‌نظیری بوده و از نظر طبیعی نیز از آبشارها، جنگل‌ها، کوه‌ها و طبیعت زیبایی برخوردار بوده و این استان از نظر تاریخی جزو استان‌های برتر ایران است.

بهره‌برداری از ۲۰ عنوان برنامه در هفته گردشگری

صفری با بیان اینکه به مناسبت بزرگداشت هفته گردشگری ۲۰ عنوان برنامه از ۵ مهر ماه و تا ۱۲ این ماه ادامه یافت، اظهار کرد: در این هفته، 7 پروژه گردشگری به ارزش دو هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال در استان به بهره‌برداری ‌رسید. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی افزود: نشست تخصصی با شعار گردشگری و صلح ویژه دانشجویان و اساتید با همکاری دانشگاه ارومیه، دو کارگاه آموزشی با عناوین آشنایی با تشریفات و آداب رفتار بین‌المللی و آشنایی با پروتکل‌ها و تشریفات بین‌المللی نیز در این هفته برگزار ‌شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی با بیان اینکه با توسعه زیرساخت‌های گردشگری، این استان امسال جزو ۶ استان گردشگر پذیر استان بعد از مازندران، خراسان رضوی، گیلان، آذربایجان شرقی و اردبیل در شهریورماه امسال به شمار می‌رود، افزود: به علت آب و هوای مناسب در تعطیلات نیمه شهریور جاری این استان میزبان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر گردشگر بود. صفری با بیان اینکه حضور این گردشگران، ۱۰۰ درصد ظرفیت مراکز اقامتی در ۵ شهرستان گردشگرپذیر آذربایجان‌غربی پر شده است، گفت: در سطح استان ۱۲۴ واحد اقامتی با 5 هزار و ۴۶۰ تخت و دو هزار و ۲۸۰ اتاق وجود دارد که در این مدت پذیرای مسافران داخلی و خارجی بودند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و آذربایجان غربی با بیان اینکه تعداد واحدهای بوم گردی استان به ۶۲ واحد می‌رسد، افزود: در یک سال گذشته ۱۰ واحد بوم‌گردی جدید در استان راه‌اندازی شده و ۲۰ مورد دیگر در حال احداث است.

وی با بیان اینکه با بهره‌برداری از آنها در مجموع ۶۲ بوم‌گردی در سطح استان در حال فعالیت خواهند بود، ادامه داد: انجام سفرهای ارزان‌قیمت مورد تاکید وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بوده و واحدهای بوم‌گردی به دلیل به‌صرفه بودن هزینه‌ها یکی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای اقامت است.

صفری اضافه کرد: امسال بیش از ۶۸ هزار نفر در هتل و مجتمع گردشگری، بیش از ۳۱ هزار نفر در مهمانپذیرها، بیش از ۳هزارو۷۰۰ نفر در هتل آپارتمان و بیش از ۹هزارو ۵۰۰ نفر در اقامتگاه‌های بوم‌گردی اقامت داشتند.

غفلت از ظرفیت‌های استان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی از ایجاد بزرگ‌ترین بازارچه صنایع‌دستی شمال غرب کشور در ارومیه خبر داد و افزود: دنیای بازی ارومیه به مدت ۳۰ سال در اختیار اداره‌کل قرار گرفته که با اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اقدامات اولیه برای اجرای این پروژه آغاز شده و در آینده تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین بازارچه‌های صنایع‌دستی شمال غرب کشور می‌شود.

صفری همچنین با اشاره به آغاز توسعه و استحکام بخشی موزه باستان شناسی ارومیه با اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان، عنوان کرد: موزه باستان‌شناسی ارومیه به لحاظ قدمت و تعداد اشیای تاریخی از جمله موزه‌های غنی کشور است که ۲۵هزار شیء فرهنگی تاریخی در این موزه وجود نگهداری می‌شود. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با بیان اینکه با اجرای این طرح، فضای موزه‌ای ارومیه بیش از سه برابر افزایش خواهد یافت، گفت: در حال حاضر مساحت موجود موزه ۶۰۰ متر مربع بوده و با اجرای این طرح بیش از هزار و ۴۰۰ مترمربع به سالن‌های نمایش افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه عدم معرفی داشته‌ها و ظرفیت‌های استان، حلقه مفقوده حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی است، افزود: برای شناساندن این جاذبه‌ها باید برنامه‌ریزی کرد و رسانه‌های مختلف می‌توانند جاذبه‌های گردشگری استان را به مخاطبان خود معرفی کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی اضافه کرد: کشورهای مختلف دنیا که در زمینه جذب گردشگر موفق هستند، توانستند توانمندی‌ها و پتانسیل‌های گردشگری را معرفی و زمینه را برای حضور گردشگران در آنها مهیا کنند.

ظرفیت‌های میراث فرهنگی باید اقتصادی شود

استاندار آذربایجان غربی نیز در تابستان امسال در جلسه شورای اداری که با حضور وزیر وقت میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: ظرفیت‌های کم‌نظیر آذربایجان غربی در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید اقتصادی شود.

محمدصادق معتمدیان با اشاره به ظرفیت‌های کم نظیر

آذربایجان غربی در بهره‌مندی از آثار فاخر ملی و جهانی در میراث فرهنگی گفت: بهره‌مندی درست از این ظرفیت‌ها درگرو حضور سرمایه‌گذاران بزرگ ملی است. استاندار آذربایجان غربی با اشاره به ظرفیت‌ها استان در صنایع دستی و گردشگری، بر اقتصادی کرد این ظرفیت‌ها برای رونق تولید و افزایش اشتغال تاکید کرد و افزود: تعیین تکلیف بافت تاریخی ارومیه، میاندوآب، خوی و ماکو از مطالبت اصلی استان است. وی تاکید کرد: آذربایجان غربی ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه گردشگری طبیعی و تاریخی دارد که باید با شناساندن آنها، زمینه حضور گردشگران را فراهم کنیم.

وی آذربایجان غربی را به لحاظ تنوع اقلیم، جاذبه‌های تاریخی، طبیعی و ظرفیت‌های بوم گردی یکی از استان‌های سرآمد کشور دانست و گفت: آذربایجان غربی از ظرفیت‌های متنوعی در حوزه‌های مختلف گردشگری از جمله گردشگری سلامت، دفاع مقدس و فرهنگی برخوردار است و با وجود سه فرودگاه و امکانات حمل‌ونقل ریلی می‌تواند به یکی از مهمترین مقاصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود.

استاندار آذربایجان غربی همچنین تصریح کرد: با تامین بخش قابل توجه زیرساخت‌ها می‌توانیم گردشگری آذربایجان‌غربی را اقتصادی کنیم که این موضوع افزایش سرمایه‌گذاری را به دنبال خواهد داشت.

آذربایجان غربی دارای بیش از هزار و۸۰۰ اثرتاریخی ثبت ملی و جهانی شده است که قره کلیسای چالدران، آیین مذهبی قره کلیسای چالدران، کاروانسرای شاه عباسی خوی، تخت سلیمان تکاب و پارک ملی دریاچه ارومیه در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته‌اند.

سخن پایانی

جاذبه‌های تاریخی و طبیعی و همچنین آداب و رسوم و فرهنگ آذربایجان غربی که به رنگین کمان اقوام و ادیان معروف است، این قدرت را دارند که از دورترین نقطه جهان، گردشگر و توریست به سوی خود فرا خوانند، علاوه بر این درآمد خوبی نصیب استان کرده و آن را در مسیر رشد و ترقی قرار دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین