-

ایران‌ترانسفو؛ مرکز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور

گروه صنعتی ایران‌ترانسفو با رونمایی از نخستین سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی All-in-One، گامی بزرگ در توسعه بومی انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی ارزی برداشت. این سیستم نوآورانه با توان نامی ۴۰۰ کیلوولت‌آمپر تا ۱۰ مگاولت‌آمپر، فرآیند نصب را ساده‌تر، هزینه‌ها را کاهش و بهره‌وری انرژی را افزایش می‌دهد؛ اقدامی که می‌تواند صنعت برق کشور را متحول کرده و ایران را به مرکز جذب سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های پاک در منطقه تبدیل کند.

ایران‌ترانسفو؛ مرکز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر کشور

به گزارش صمت از روابط عمومی گروه صنعتی ایران ترانسفو، آیین رونمایی از نخستین سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی در کشور All-in-One با حضور مسئولان استانی در شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو که جزو شرکت‌های اقماری گروه صنعتی ایران ترانسفو محسوب می‌شود، برگزار شد. این سیستم یکپارچه با توان نامی از 400KVA تا 10MVA مزیت‌های فوق‌العاده‌ای برای صنعت برق کشور دارد.

دکتر مهدی صادقی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران ترانسفو در این مراسم ضمن تبریک سالروز ازدواج حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع)، از رونمایی اولین سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی کشور خبر داد و آن را گامی مهم در توسعه بومی انرژی‌های تجدیدپذیر و جلوگیری از خروج ارز دانست.

برق

وی با اشاره به سابقه ۵۸ ساله گروه صنعتی ایران‌ترانسفو اظهار کرد: «این مجموعه در آغاز با سرمایه‌گذاری خارجی تأسیس شد، اما امروز تمامی دستاوردهای آن به‌طور کامل بومی‌سازی شده‌اند.»

مدیرعامل ایران‌ترانسفو دو محور اصلی توسعه فعالیت‌های این گروه را چنین برشمرد:

    ورود به عرصه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان یک حوزه کسب‌وکار جدید و راهبردی، با توجه ویژه به ناترازی انرژی در کشور؛

    توسعه عمق زنجیره تولید مس به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های بلندمدت این گروه صنعتی.

صادقی با تأکید بر نقش ایران‌ترانسفو در طراحی، تولید، تأمین، نصب و راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر افزود: «در حال حاضر حدود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور در حال احداث است. برای این حجم، نیاز به حدود ۶ هزار مگا ولت‌آمپر ترانس توزیع و سالانه ۵ هزار مگا ولت‌آمپر ترانس فوق توزیع است.»

وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر ایران‌ترانسفو ۳۳ درصد از ظرفیت داخلی را در اختیار دارد. شرکت توسعه پست‌های ایران‌ترانسفو به‌عنوان مرکز توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، مأموریت دارد تا ۱۵ تیرماه نخستین خط تولید را راه‌اندازی کند. همچنین برنامه توسعه ۱۹ درصدی نیز در دست اقدام است.»

دکتر صادقی درباره اجزای سیستم یکپارچه تجهیزات خورشیدی توضیح داد: «۴۸ درصد تجهیزات مانند پنل و اینورتر از خارج گروه تأمین خواهد شد. البته اگر شرایط فراهم باشد، وارد فرآیند مونتاژ اینورتر نیز خواهیم شد. در حوزه کابل نیز از تولیدکنندگان داخلی استفاده خواهیم کرد.»

ترانسفور

وی با معرفی سه شرکت تخصصی این زیست‌بوم افزود:

    شرکت توسعه پست‌های ایران‌ترانسفو، مسئول توسعه برنامه‌های تجدیدپذیر؛

    شرکت ترانس‌پست پارس، مجری پروژه‌های EPC از طراحی تا بهره‌برداری؛

    شرکت توسعه انرژی‌های پاک ترانسفو، به‌تازگی تأسیس شده و وظیفه مشاوره و اجرای تخصصی احداث نیروگاه‌ها را برعهده دارد.

مدیرعامل ایران‌ترانسفو به توان فنی مهندسی این مجموعه نیز اشاره کرد و گفت: «ما توان بالقوه و بالفعل خود را اثبات کرده‌ایم و با همکاری بانک‌های عامل آمادگی آغاز پروژه‌های جدید را داریم. در حال حاضر ظرفیت تأمین کلیدخانه برای هزار مگاوات را داریم که در صورت ثبت سفارش، این ظرفیت تا ۲ هزار مگاوات قابل افزایش است.»

وی تأکید کرد: «در حوزه ترانسفورماتورهای توزیع تا ۲۵۰۰ کیلوولت‌آمپر، تا ۷۰ درصد و در حوزه ترانس‌های توزیع و فوق توزیع تا ۵۰ درصد صرفه‌جویی ارزی حاصل شده است. همچنین در تولید انواع پست، کلیدخانه و DC Box، تا ۹۵ درصد صرفه‌جویی ارزی داشته‌ایم.»

به گفته صادقی، ایران‌ترانسفو در سال گذشته ۳۱۹ دستگاه برای نیروگاه‌های خورشیدی تولید و ۷۰ درصد نیاز بازار داخل را تأمین کرده است. وی افزود: «سیستم یکپارچه‌ای که امروز رونمایی شد، برای نخستین بار در کشور اجرا شده و قابلیت ساخت سالانه ۲۵۰ مگاوات را دارد. این اقدام از خروج ارز به دلیل خرید جداگانه تجهیزات از منابع خارجی جلوگیری می‌کند.»

در پایان، دکتر صادقی از همه فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران خواست از ظرفیت‌های مشاوره‌ای ایران‌ترانسفو استفاده کنند و با اعتماد به توان داخلی، در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر مشارکت داشته باشند.

لازم به ذکر است نیروگاه‌های خورشیدی نیازمند تجهیزات متعددی هستند که انرژی خورشیدی را به برق تبدیل می‌کنند و آن را مطابق استانداردهای موجود به شبکه برق تحویل می‌دهند.

این موضوع نیازمند طراحی‌های ویژه‌ای است که متناسب با نوع نیروگاه مورد نظر تعیین می‌شوند. بنابراین ارائه یک راهکار جهت تأمین تمامی این تجهیزات در یک پکیج کامل تمامی پیچیدگی‌های مربوط به طراحی و ویژه سازی تجهیزات مربوط به این نیروگاه‌ها را از میان خواهد برد.

پست‌های All-in-One خورشیدی با هدف ارائه تمامی تجهیزات مورد نظر نیروگاهی در یک پکیج کامل و به صورت استاندارد می‌باشد که منجر به ساده‌سازی فرآیند نصب، کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری انرژی می‌شوند.

پست‌های یکپارچه All-in-One شامل اینورتر هوشمند، تابلو فشار ضعیف، ترانسفورماتور و تابلو فشار متوسط و تمامی تجهیزات حفاظتی و جانبی مربوط به آن است که در یک پلتفرم یکپارچه ارائه می‌شود.

پست‌های All-in-One خورشیدی یا به صورت مستقیم به شبکه فشار متوسط وصل می‌شوند یا تعدادی از آن‌ها به یکدیگر و یا به یک پست پاساژ وصل می‌شوند و مجموع توان آن‌ها به شبکه داده می‌شود.

 صرفه جویی در فضای نصب و ادغام تمامی اجزا در یک پکیج فشرده؛ عدم نیاز به سفارشی کردن محصول با توجه به ویژه بودن ترانسفورماتورها و تجهیزات فشار ضعیف حفاظتی و مانیتورینگ مورد نیاز در این سیستم‌ها، انعطاف‌پذیری به‌خاطر امکان اتصال این ساختارها به یکدیگر و توسعه پذیری آن در آینده،  بهینه‌سازی انرژی بابت مدیریت هوشمند انرژی برای کاهش وابستگی به شبکه از جمله مزایای این سیستم به‌شمار می‌رود.

ناگفته نماند این سیستم بدلیل یکپارچه بودن ساختار تنها یک بار طراحی مهندسی صورت می‌پذیرد، که منجر به کاهش هزینه نهایی محصول و سرعت بالاتر در تحویل سفارش خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین