قالیباف از دخالتهای دولت انتقاد کرد!
رئیس مجلس با انتقاد از دخالتهای فراوان دولت در حوزههایی که مردم میتوانند فعال باشند، اظهار داشت: هرگاه مردم کنار گذاشته شوند و دولت بخواهد همه امور را به تنهایی انجام دهد، پیشرفت متوقف خواهد شد.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نهمین همایش بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر، بر اهمیت ترکیب تصمیمات علمی و حکمرانی تأکید کرد و خواستار ارتباط دقیق میان تشخیصهای کارشناسی و تصمیمات سیاسی برای حل مسائل کلان کشور شد. قالیباف با اشاره به اینکه در جمع متخصصان ترجیح میدهد به جای ورود به جزئیات فنی، از منظر مدیریتی و حکمرانی به مسائل بپردازد، گفت: وظیفه من و امثال من، ایجاد پیوند میان تشخیصهای علمی و تصمیمات سیاسی به منظور دستیابی به تصمیمات حکیمانه و مؤثر است.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت سوم و چهارم خرداد، سالروز آزادسازی خرمشهر و روز مقاومت مردم دزفول، ضمن گرامیداشت این ایام، اظهار داشت: در دوران دفاع مقدس، در دزفول و خرمشهر روزهایی را پشت سر گذاشتیم که ابتداییترین امکانات را برای دفاع در اختیار نداشتیم. حتی خرید سیمخاردار با مشکل مواجه بود. اما با ایمان به سنتهای الهی، با همان دستهای خالی توانستیم خرمشهر را از اشغال دشمن آزاد کنیم.
وی افزود: سنتهای الهی، یعنی قوانینی تغییرناپذیر که مشمول تبصره و ماده و نسخه جدید نمیشوند، در پیروزیهای ما نقش داشتند. آنچه رزمندگان را به پیروزی رساند، ایمانشان به این اصول بود.
قالیباف با اشاره به محدودیتهای نظامی ایران در زمان جنگ تحمیلی، یادآور شد: تا پایان جنگ، بُرد آتش مؤثر ما از 12 تا 15 کیلومتر بیشتر نبود، اما امروز با همان روحیه و با اتکا به نسلهای بعدی، به یکی از پنج قدرت بزرگ موشکی جهان تبدیل شدهایم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: بخش عمده این پیشرفتها، حاصل تلاش جوانان دهههای 70 و 80، کارشناسان ارشد و دکترایی است که با پایاننامههای خود در دانشگاهها، به پیشرفت صنعت دفاعی کمک کردهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با ارائه مثالی ملموس، گفت: در دهمین سالگرد شهید تهرانیمقدم، در جمع همکاران او گفتم که در شمال اتوبان کرج توان موشکی کشور شکل گرفته، اما در جنوب اتوبان صنعت خودروسازی ماست. تفاوت این دو در بهرهگیری از عقلانیت، خلاقیت و نقش مردم است.
وی با انتقاد از مداخلات گسترده دولت در عرصههایی که مردم میتوانند نقشآفرین باشند، ادامه داد: هرجا مردم حذف شوند و دولت بخواهد همهچیز را خودش انجام دهد، پیشرفت متوقف میشود.
قالیباف به دیدگاه فقهی امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: رهبر کبیر انقلاب معتقد بودند که دولت فقط در جایی باید ورود کند که مردم نتوانند آن کار را انجام دهند یا آن کار بر زمین مانده باشد. این اصل باید در همه تصمیمگیریهای اقتصادی رعایت شود.