-

تولید تجهیزات پزشکی خاص با فناوری داخلی

طرح ملی بیوایمپلنت کرمانشاه تا پایان اردیبهشت افتتاح می‌شود.

تولید تجهیزات پزشکی خاص با فناوری داخلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، معاون صنایع پیشرفته ایدرو (سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران) در نشست خبری از احیای این طرح خبر داد و گفت: این طرح قرار است تا پایان ماه جاری با سفر رئیس‌جمهور به استان کرمانشاه به صورت رسمی افتتاح شود.

حمید بازارگان افزود: از ابتدای دهه ۸۰، سازمان گسترش به صورت تخصصی، برنامه‌ای چند مرحله‌ای برای توسعه فناوری‌های پیشرفته تدوین کرد که هدف آن، تولید دانش و فناوری بود.

بازرگان گفت: در همان سال‌ها، رئیس‌جمهور وقت در مراسم مشابه‌سازی بافت استخوانی حضور یافت و از این مرکز حمایت کرد. در سال ۱۳۹۰ قراردادی با ترکیب سهام ۴۰ درصدی برای سازمان گسترش، ۴۰ درصدی برای بنیاد تعاون ناجا (با توجه به ارتباط پروژه با بافت انسانی و نیاز به نظارت) و ۲۰ درصدی برای صاحب دانش فنی منعقد شد. اما پیچیدگی‌های این قرارداد باعث توقف پروژه به‌مدت ۱۰ سال شد.

وی تاکید کرد: با وجود خرید برخی از ماشین‌آلات، طرح به دلیل اختلاف میان سهام‌داران به حالت تعلیق درآمد. اما از سال ۱۴۰۱، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وارد فرایند پیچیده‌ای برای حل اختلافات شد. سهام بنیاد تعاون ناجا توسط یک شرکت خصوصی خریداری شد و اکنون ۶۰ درصد سهام متعلق به همان شرکت است و ۴۰ درصد دیگر در اختیار ایدرو قرار دارد.

معاون صنایع پیشرفته ایدرو گفت: خوشبختانه ماشین‌آلات وارد و کارخانه در شهر شمس‌آباد تکمیل شده و حدود یک سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است؛ در کرمانشاه نیز زمین مناسب اختصاص یافته و آماده بهره‌برداری است. به نظر من، این تصمیم یکی از جسورانه‌ترین تصمیماتی بود که در سطح صنعتی کشور گرفته شد و با توجه به تجربه‌های جهانی، پیچیدگی اجرای آن قابل توجه بود.

گفتنی است؛ بیوایمپلنت یکی از تجهیزات پزشکی، متشکل از یک قطعه یا یاخته‌هایی با منشاء بیولوژیک است که از طریق مهندسی بافت به شرایطی می‌رسد که با بدن سازگاری پیدا می‌کند.

بیوایمپلنت‌های پوششی در درمان سوختگی ها، ترمیم زخم‌های دیابتیک، ترمیم ضایعه پوستی پس از خارج نمودن تومورها، ترمیم لثه، جراحی‌های پلاستیک، ترمیم زخم‌های بستر، ترمیم آسیب‌های پوستی با اشعه‌های یونیزه کننده مانند لیزر، کاربرد در جراحی سرطان سینه و ترمیم زخم‌های قرنیه و آسیب‌های شیمیایی و ترمیم زخم‌های قرنیه و آسیب‌های شیمیایی کاربرد دارد.

با تولید بیوایمپلنت‌های چشمی تحولی عظیم در درمان بیماری‌ها و جراحت‌های چشمی و درمان عوارض مزمن چشمی ناشی از مصدومیت‌ها پدید آمده است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین