جنجال بزرگ در راه بازار خودرو | تاثیر چالش برانگیز مذاکرات بر این بازار

بازار خودرو ایران در سال ۱۴۰۳ با چالش‌های اقتصادی، نوسانات نرخ ارز، سیاست‌های وارداتی و کاهش قدرت خرید مردم مواجه بود. این عوامل باعث ایجاد رکود در بازار، کاهش تقاضا و افزایش قیمت‌ها شدند. برای پیش بینی بهتر بازار خودرو در ایران و نوسانات قیمت با امیر حسین برخورداری نیز به گفتگو پرداختیم تا بتوانیم زوایای دیگر این بازار را را از نگاه کارشناسان برای شما بازگو کنیم با صمت همراه باشید.

جنجال بزرگ در راه بازار خودرو | تاثیر چالش برانگیز مذاکرات بر این بازار

به گزارش صمت و در گفت و گو با کارشناس بازار خودرو امیر حسین برخورداری در مورد نوسانات نرخ ارز و تاثیر آن بر این بازار گفت : بازار خودرو در اولویت پیرو نوسانات نرخ ارز است و در روزهای پایانی سال قبل این نوسانات و حواشی تا تعطیلات نوروز نیز ادامه پیدا کرد و به همین دلیل بازار برای خودروهای پرطرفدار که گمان رشد بیشتر قیمت آن ها می رفت از حدود ۵ فروردین با گشایش بانک ها و معدود روزهای کاری آغاز شد و این بازار علی رغم برخی اخبار مبنی بر رکود رونق بیشتری نسبت به سال های قبل داشت و این روند هنوز هم ادامه دارد.

برخورداری

این کارشناس در ادامه بیان کرد: طی روزهای اخیر در پی اخباری مبنی بر احتمال مذاکره مستقیم بار دیگر حالت رکود انتظاری پیش آمده و روند فروش بر خرید پیشی گرفته اما در عین حال به دلیل افزایش نرخ ارز مونتاژ و واردات و دیگر مسائل سیاسی در صورت عدم حصول یک توافق بزرگ بار دیگر منجر به رشد قیمت ها و افزایش جنب و جوش در بازار خودرو شود.

امیر حسین برخورداری در باره افزایش قیمت ها و تاثیرات مذاکرات بین ایران آمریکا بر این بازار گفت: خودروهای داخلی طی حدود ۲۰ روز اخیر تا برگزاری مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا رشد حدود ۴ تا ۱۵ درصدی را تجربه کردند و در پی انتشار خبر احتمال مذاکره عمده خودروها در بازار به قیمت هفته آخر اسفند ماه ۱۴۰۳ بازگشتند که خود مشمول چندین مرحله افزایش قیمت نسبت به ابتدای اسفند ماه و روند نسبتا عادی سال ۱۴۰۳ شده بود.

کارشناس بازار خودرو در ارتباط با تولید کم خودرو در سال ۱۴۰۳ و پر نشدن میزان ظرفیت توان خودرویی در کشور اظهار کرد: تولید خودرو در سال ۱۴۰۳ به عدد های وعده داده شده نرسید و حتی اگر به همان میزان می رسید باز هم پاسخگوی تلطیف شرایط بازار خودرو نبود. واردات خودرو نیز عملکرد آرامش سازی برای بازار نداشته و حتی مرحله آخر عرضه خودروهای وارداتی در سامانه نیز نتوانست اثر ثبات بخشی روی بازار خودرو داشته باشد.

وی در پایان بیان کرد :حال در روزهای نخست سال جاری عمده فعالان بازار به دنبال نوسان گیری از رویداد های مقطعی مانند نوسانات نرخ ارز یا مذاکرات هستند و به همین دلیل حواشی خرید و فروش خودروهای پرطرفدار و بازارپسند داخلی و وارداتی بیش از دیگر گزینه ها است.  در صورت اعلام خبر مثبت از مذاکرات بین ایران و آمریکا بدون شک بازار خودرو نزولی خواهد شد اما اگر خبر مثبتی منتشر نشود، بازار بار دیگر با شیبی بیشتر و به موازات نرخ ارز رشد خواهد داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین