هفت خان رستم برای دریافت وام ازدواج
اگر قرار تسهیلات بانکی به شروع زندگی آسانتر بیانجامد باید در وقت درست انجام شود. با توجه به تورم روز افزون شاهد گرانتر شدن اغلب مایحتاج زندگی نیز هستیم و این اهرم فشار نیز خانوادهها را درگیر خود کرده است.
با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور، دولت در زمینههای مختلف با ارائه تسهیلات بانکی سعی دارد کمی از بار هزینههای خانوار بکاهد. ارائه تسهیلاتی نظیر وام ازدواج ، وام مسکن، وام فرزندآوری، وام بازنشستگان و یا وامهایی برای شروع کسب و کار از این دست تسهیلات هستند. حال این سوالی پیش میآید که چند درصد این وعدههای دولت در قالب تسهیلات بانکی عملی میشود و چه مراحلی را باید افراد سپری کنند تا به تهسیلات مورد نظرشان برسند؟ وام ازدواج در دسته رایجترین وامهای درخواستی زوجین است و تقاضا برای دریافت آن همیشه زیاد بوده است. اما باید این نکته را در نظر داشت که منابع بانکی چقدر توانایی پرداخت وامها را دارند.
طبق آخرین بخشنامه ابلاغ شده از سوی بانک مرکزی درباره شرایط دریافت وام ازدواج، هر یک از زوجین ۱۸۰ میلیون تومان وام ازدواج ۱۰ساله دریافت خواهند کرد و این مبلغ برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجههای زیر ۲۳ سال تا ۲۲۰ میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین بر اساس ماده (۵۰) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، افراد مندرج در قانون مذکور مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی هستند.
در همین راستا با احمدرضا فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین و علیرضا پاک فطرت، نماینده شیراز و زرقان در مجلس پیرامون بررسی شرایط عملکرد بانکها در ارائه تسیهلات ازدواج و فرزندآوری گفتگو کردهایم که در ادامه میخوانیم.
عدم رضایت متقاضیان دریافت تسهیلات از بانکها
احمدحسین فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی درباره پیرامون عملکرد بانکها در ارائه تسیهلات بانکی گفت: متاسفانه الان همه از عملکرد بانکها در خصوص ارائه تسهیلات بانکی شاکی هستند. چه در مورد پرداخت وام ازدواج و چه دیگر تسیهلات خرد بانکی که مردم تقاضای دریافت آن را دارند، محدودیت دیده میشود.
وی افزود: به نظر میرسد حتی وزارتخانه هم نمیتواند کنترلی بر بانکها داشته باشد. باید تدابیری اتخاذ شود تا بانکها در مسیر خدمت به جامعه نقش آفرینی کنند. منابع در اختیار بانکها، تحت مالکیت بانکها نیست و خیلی از سپردههای مردم است که این منابع را تشکیل داده است. دلیل بر این نمیشود که چون بانک ها این منابع را در اختیار دارند، مردم را از خدمات رایج بانکی محروم کنند.
وی اظهار داشت: در مورد تسهیلات فرزندآوری و تشویقهایی که باید صورت بگیرد هم روند کندی پیش میرود و رضایت جامعی در این زمینه بین مردم دیده نمیشود.
نظارت بر عهده کمیسیون اقتصادی مجلس است
در ادامه علیرضا پاک فطرت؛ نماینده شیراز و زرقان در مجلس گفت: نظارت بر عملکرد بانکها بیشتر در کمیسیون اقتصادی مطرح است اما رئیس کل بانک مرکزی در صحن مجلس به دفعات به سوالات نمایندگان مجلس پاسخ داده است. نظارت بر عملکرد بانکها از نظر دولتی بر عهده بانک مرکزی است اما از منظر مجلس نیز کمیسیون اقتصادی فعالیت بانکها را زیر نظر دارد.
وی افزود: قانونی در مجلس تحت عنوان تعالی جمعیت تصویب شد که این بخش هم خوب پیگیری میشود. مخصوصا در مورد وام ازدواج و همچنین در رابطه با بحث فرزندآوری مراحل اجرایی شدن آن پیگیری میشود. اگر تخلفی صورت بگیرد، دستگاه سازمان بازرسی هم در این مورد فعال شده است و هرگونه تخطی در مورد وام ازدواج و ارائه تسهیلات بانکها با برخورد به موقع پیگیری میشود حال این تخلف چه در سازمانی صورت بگیرد و چه در بانکها، به تفکیک مورد بررسی قرار میگیرد.
کلام آخر
همچنان بسیاری از متقاضیان دریافت وام ازدواج در صف انتظار قرار دارند و این انتظار در برخی موارد به چندین سال هم کشیده است! اگر قرار بر این است که این تسهیلات به شروع زندگی آسانتر بیانجامد باید در وقت خودش انجام شود. با توجه به تورم روز افزون شاهد گرانتر شدن اغلب مایحتاج زندگی نیز هستیم و این اهرم فشار نیز خانوادهها را درگیر خود کرده است. بنابراین هر چقدر مراحل دریافت تسهیلات بانکی به متقضایان آسانتر و سریعتر باشد به همان میزان هم در زندگی افراد نقش خواهد داشت و از بار مالی هزینههای زندگی خواهد کاست.
منبع: گسترش نیوز