-
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان:

سامانه دوم آب شرب اصفهان یک ریال تخصیص ملی نداشت

نورصالحی خاطرنشان کرد: در دولت سازندگی تخصیصی که به آب شهر یزد داده شد، از تونل کوهرنگ 3 بوده اما هنوز یک لیتر از این تونل نیامده در حالی که تخصیص به یزد سال‌ها است که از بستر رودخانه انجام شده است.

محمد نورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در نشست برخط با موضوع «افسانه استان برخوردار با محوریت آمار و واقعیت‌ها درباره مشکلات توسعه اصفهان چه می‌گویند» بااشاره به اینکه تابستان سال گذشته آب آشامیدنی و بهداشت برای مردم در برخی مناطق کلانشهر اصفهان با تانکر توزیع شد، اظهار کرد: تونل سوم کوهرنگ ۲۳ سال پیش شروع شده و اکنون به‌اتمام رسیده، اما سد آن که باید پیش از تونل احداث می‌شد، هنوز اجرا نشده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه طبق قانون منابع آب کشور نباید یک لیتر جدید از زاینده‌رود تخصیص داده شود، افزود: در حالی که به‌طوررسمی این اتفاق افتاده و بودجه رسمی برای آن در نظر گرفته شده است.

نورصالحی گفت: سامانه دوم آب شرب اصفهان یک ریال تخصیص ملی نداشته و کل این پروژه را تکلیف کردند که با منابع داخلی انجام شود، در حالی که کشور برای سامانه‌های موازی یا مشابه به‌طورمعمول بیش از نیاز تخصیص داده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر نگاه تبعیض‌آمیز مسئولان کشوری به اصفهان به‌عنوان یک استان برخوردار تصریح کرد: به‌اعتقاد من نمی‌توان استان یا شهر اصفهان یا سایر شهرها و استان‌های کشور را کامل برخوردار تلقی کرد، زیرا بی‌تردید هر شهر و استانی ویژگی‌هایی دارد که می‌تواند در کشور سرآمد باشد و در عین حال با چالش‌ها و ضعف‌هایی نیز درگیر باشد که عقب بماند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اصفهان به‌لحاظ ویژگی جغرافیایی و معادن، نخبگان سیاسی، علمی، فرهنگی و صنعتی استان توانمندی است، اما از جهاتی کمبود دارد، ابراز کرد: اکنون حادترین مشکل اصفهان که نزدیک به 3 دهه با آن‌ درگیر بوده، آب است و نبود جریان پایدار آب در زاینده‌رود که همه زیرساخت‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

نورصالحی ادامه داد: در سال‌های اخیر با این دیدگاه که اصفهان منابعی دارد و باید برخی از آنها را دریغ کرد، نگاه تبعیض‌آمیزی به اصفهان شده است.

وی ابراز کرد: اگر بخواهیم امکانات و زیرساخت‌هایی برای اصفهان تامین شود، به این معنا نیست که از جای دیگر باشد. اگر ایران را مانند پازلی در نظر بگیریم، به‌طبع همه شهرها در جایگاه خود آن را تکمیل می‌کنند، اما در 3 دهه اخیر دولت‌ها به اصفهان به‌عنوان شهری برخوردار و توانمند نگاه کردند و این امر سبب شده هر امکاناتی برای اصفهان با تنگ‌نظری مواجه شود.

نورصالحی با بیان اینکه لازم است به همه استان‌های کشور به نسبت نیاز و ظرفیت و شأن، بی‌دریغ و عادلانه نگاه شود، خاطرنشان کرد: ۵.۶ درصد از جمعیت کشور در استان اصفهان است و این استان ۱۰ درصد از جمعیت شهید و جانباز و ۳۱ درصد اعزام‌ها در دوره دفاع‌مقدس را داشته و ۱۰ درصد نخبگان علمی شاغل در شرکت‌ها و تولیدات دانش‌بنیان کشور را دارد و باوجود همه مضیقه‌ها و نگاه‌های غیرعادلانه، نزدیک به 2برابر جمعیت استان تولید علم و دانش دارد.

وی با بیان اینکه طبق آمار رسمی از جمعیت بیش از 5 میلیون نفری استان اصفهان حدود ۱.۷ میلیون نفر مهاجران داخلی و خارجی هستند، گفت: از جمعیت ۲ میلیون نفری شهر اصفهان نیز حدود ۵۰۰ هزار نفر مهاجران داخلی و خارجی هستند؛ وجود فولاد مبارکه و ذوب‌آهن چند هزار شغل برای ما ایجاد کرد که ۲۵ تا ۳۵ درصد مهاجرت به اصفهان زیاد شد؟ متاسفانه شرایط اصفهان به‌گونه‌ای است که جمعیت نخبگانی آن مهاجرت می‌کنند و غیرنخبگانی مهاجرپذیر شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: اگر این جمعیت مهاجر نبود، اصفهان مشکل آب، آلودگی هوا و فرونشست نداشت؛ فرونشست که ناشی از خشکی زاینده‌رود و استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی است و متخصصان نسبت به ۱۰ سال آینده این شهر هشدار می‌دهند.

نورصالحی بااشاره به اینکه اصفهان جزو ۱۰ شهر تاریخی دنیا است، ابراز کرد: این سرمایه به‌نام اصفهان اما برای ایران است و امیدواریم این بلوغ فکری، سیاسی و فرهنگی در سراسر کشورمان ایجاد شود که قدر هر سرزمین و خطه را بدانند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه فرونشست و آلودگی هوا به‌تبع کم‌آبی و استقرار صنایع آلاینده به اصفهان تحمیل شده، ابراز کرد: مطالعات پروژه قطار تندرو تهران ـ قم‌ـ اصفهان ۲۶ سال پیش شروع شد و ۱۲ سال است، به‌طوررسمی در بودجه کشور نشسته است، اما به‌تازگی مطرح شده و ضرورت ندارد در اصفهان اجرا شود و از تهران تا قم باشد و از مهر سال گذشته تاکنون فاینانس خارجی انجام نشده، در حالی که میلیاردها تومان برای آن هزینه شده است و اینها ناشی از نبود بلوغ سیاسی است.

نورصالحی با بیان اینکه باید به اصفهان و زاینده‌رود، ملی و فرابخشی نگاه کرد، افزود: رئیس‌جمهوری در سفر به این استان بیانات خوبی داشتند و به‌صورت جدی روی مسئله آب اصفهان و پروژه قطار تندرو اصفهان- قم- تهران تاکید کردند، اما هنوز فهرست مصوبات سفر دولت نیامده است.

وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های گردشگری، صنایع‌دستی و شرکت‌های دانش‌بنیان برای جلوگیری از خروج نخبگان از استان ابراز کرد: نیاز است ما اصفهانی‌ها، همدلی و هم‌افزایی را بین مردم و مسئولان استان‌مان افزایش دهیم و آستانه تحمل را نسبت به یکدیگر بالا ببریم و مقامات ارشد استان و فعالان اقتصادی و حوزه کسب‌وکار به یکدیگر برای حل مشکلات کمک کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان درباره اقدامات شورای شهر برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری گفت: در این دوره با پیگیری‌های انجام‌شده تعرفه صدور پروانه هتل‌ها صفر شده و مشغول مذاکره با سرمایه‌گذاران هستیم که با مشارکت بخش خصوصی به بهبود گردشگری کمک کنند و در حوزه صنایع‌دستی نیز پیگیری و اهتمام وجود دارد.

نورصالحی ادامه داد: پیش‌تر شهر جدید شیخ بهایی مطرح شده بود و طی جلساتی با استاندار پیشنهاد شده که این شهر جدید تنها برای استقرار کارخانه‌های مبتنی بر فناوری و دانش‌بنیانی استان و خانواده شاغلان در این مراکز باشد و با توسعه صنایعی که آب‌بر نیستند، می‌توان اصفهان را برای نخبگان کشور و به‌سمت جایگاه فرهنگی و تمدنی خود پیش برد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین