-

شفافیت با احیای گزارش‌های نظارتی

محمد آخوندی-رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای اسلامی شهر تهران

نظارت بر چگونگی اجرای ردیف ‌ های بودجه ‌ ، یکی از مهم ‌ ترین وظایف قانونی است که بر دوش شورای اسلامی شهر تهران گذاشته شده است.

این مهم از دو جهت اهمیت دارد؛ یکی اینکه واحدهای اجرایی دائم خود را در تیررس رصد و ارزیابی نهاد نظارتی بیابند و دوم اینکه، شفافیت لازم برای گزارش ‌ دهی به مردم و نهادهای نظارتی فراهم آید.

بر همین اساس، بحث نظارت و کنترل به ‌ طور جدی در دستور کار نمایندگان مردم در شورای ‌ اسلامی شهر تهران و به ‌ ویژه کمیسیون برنامه ‌ وبودجه قرار دارد که نمونه بارز آن را می ‌ توان در گام بلند حسابرسی چهارساله دوران مدیریت پنجم مدیریت شهری دید.

هم ‌ اکنون مردم تهران چشم ‌ انتظار دیدن کارنامه عملکردی نمایندگان خود در این دوره از مدیریت شهری هستند که تحقق آن با ارائه گزارش ‌ های نظارتی میسر خواهد شد.

گزارش ‌ های نظارتی تا پیش از دوره پنجم به ‌ طور جدی موردتوجه مدیران شهر قرار داشت، به ‌ طوری ‌ که شورا پس از تصویب بودجه سالانه مبادرت به گزارش ‌ گیری سه ماهه از پروژه ‌ ها و ردیف ‌ های مستمر و غیرمستمر براساس پیشرفت فیزیکی پروژه ‌ ها و پیشرفت ریالی می ‌ کرد و از طریق سامانه کنترل پروژه به صورت لحظه ‌ ای روند امور را به تحلیل می ‌ نشست.

این روند در حالی که تاثیر مستقیم بر روند رو به رشد عملیات اجرا داشت، به یک ‌ باره در دوره پنجم مدیریت شهری با سکون رو ‌ به ‌ رو شد و دیگر هیچ ‌ گونه آماری از این دست گزارش ‌ ها در اختیار مردم قرار نگرفت.

نظارت به ‌ عنوان یکی از کلیدواژه ‌ های اساسی از سوی کمیسیون برنامه ‌ وبودجه شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم موردتوجه قرارگرفته، بر همین اساس، احیاء گزارش ‌ های نظارتی را در دستور کار قرار دادیم تا در کنار گزارش ‌ های حسابرسی سال ‌ های ۹۶ تا ۹۹ ، گزارش ‌ های نظارتی در صحن شورا ارائه شوند.

کمیسیون برنامه ‌ وبودجه شورای اسلامی شهر تهران به ‌ دنبال آن است که وضعیت پروژه ‌ ها به صورت لحظه ‌ ای قابل رصد بوده و به ‌ عنوان یک ویترین و داشبرد مدیریتی در معرض دید نمایندگان مردم در شورا و شهروندان قرار گیرد.

این حق مردم است که از آخرین وضعیت پروژه ‌ ها مطلع باشند. در این گزارش ‌ ها مشخص می ‌ شود چه اتفاقی برای ردیف ‌ های مصوب و پروژه ‌ هایی که در شهر تهران تعریف ‌ شده، افتاده است و این یعنی شفافیت عملی.

توجه به این نکته ضروری است که گزارش نظارتی ۶ حوزه ماموریتی شهرداری تهران در معاونت ‌ های تخصصی به تفکیک پروژه ‌ های مستمر و غیرمستمر آماده شده و پس از تعطیلات شورا به تفکیک هر معاونت در دستور کار صحن علنی قرار خواهد گرفت.

با کمک همکاران ‌ مان در کمیسیون برنامه ‌ وبودجه شورای اسلامی شهر تهران، پرده ‌ ها را از پیش ‌ روی پروژه ‌ ها کنار خواهیم زد تا برخلاف دوره پنجم مدیریت شهری، مردم جریان خدمت را لمس کنند و بر این نکته واقف شوند که نمایندگان ‌ شان در شورا به ‌ درستی به نقش نمایندگی خود می ‌ پردازند.

مدیریت شهری در دوره گذشته با شعار شفافیت روی بسیاری از اتفاقات سرپوش گذاشته و امروز با بررسی برخی از مسائل متوجه می ‌ شویم در بسیاری از موارد این شفافیت، شعاری بیش نبوده است.

نظارت و حسابرسی از دو منظر دارای اهمیت است؛ یکی اینکه واحدهای اجرایی دائم خود را در تیررس رصد و ارزیابی نهاد نظارتی می ‌ بینند و دوم اینکه، شفافیت لازم برای گزارش ‌ دهی به مردم و نهادهای نظارتی فراهم خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*