-
وزارت نیرو برای تامین برق صنایع انرژی‌بر شرط گذاشت

انتقال ساعت پرباری تولید به نیمه شب

مشکل تامین برق در تابستان  یکی از مشکلاتی است که صنایع هرسال با آن مواجه هستند و از نیمه‌های خرداد هم برگزاری جلسات برنامه‌ریزی برای نحوه تامین برق در اوج بار آغاز  می‌شود. امسال هم در جریان برگزاری جلساتی وزارت صمت و نیرو بر سر تامین برق پایدار در چهار ماه گرم سال توافق کردند.

انتقال ساعت پرباری تولید به نیمه شب

وزیر نیرو هم روز بعد از این توافق در جمع اعضای انجمن فولاد ایران حاضر شد تا از جزییات برنامه تامین برق صنایع در اوج بار سخن گوید.

بالاترین تامین برق، برای فولادی‌ها

وزیر نیرو در جلسه انجمن فولاد که با هدف هماهنگی برای تامین مصرف برق صنایع فولادی برگزار شد، گفت: در تابستان تلاش می‌شود بالاترین میزان انرژی برق برای صنعت فولاد تامین شود و بنا داریم مدیریت میزان برق تحویلی به صنایع فولادی را با همکاری انجمن فولاد پیش ببریم. علی اکبر محرابیان ضمن بیان این مطلب افزود: صنعت فولاد ایران از جمله صنایع بالنده و پیشران صنعت کشور است که برای استمرار روند تولیدات به انرژی برق کافی نیاز دارد و وزارت نیرو تلاش می‌کند در قالب برنامه‌های تعاملی که با انجمن فولاد اجرایی خواهد کرد، بالاترین میزان برق ممکن برای این صنعت را در فصل گرم پیش رو فراهم کند. وزیر نیرو با اشاره به اینکه در دو سال گذشته از طریق جابجایی بار امکان تامین برق کافی و مورد نیاز صنایع انرژی بر کشور محقق شد، افزود: صنایع فولادی با کاهش میزان برق مصرفی در ساعات اوج بار مصرف و افزایش میزان مصرف برق در ساعات کم باری نه تنها به حفظ پایداری شبکه سراسری کمک می‌کنند، بلکه می‌توانند در فصل گرم سال میزان تولید محصول خود را افزایش دهند.

مصرف صنایع انرژی‌بر

وی با بیان اینکه یک سوم برق تولیدی کشور توسط صنایع انرژی‌بر مصرف می‌شود و این روند سال به سال روند افزایشی دارد، بیان کرد: در تابستان ۱۴۰۲ و در مقایسه با تابستان ۱۴۰۰ میزان برق تحویلی به کل صنایع انرژی‌بر به واسطه مدیریت باری که انجام شد ۲۵ درصد افزایش یافت.

محرابیان اضافه کرد: صنایع فولادی نیمی از کل انرژی برق صنایع را به خود اختصاص داده‌اند و تلاش وزارت نیرو این است که با تامین برق کافی، امکان افزایش تولید این صنعت را در فصل گرم سال جاری نیز فراهم کند. وزیر نیرو با بیان اینکه به طور کل صنعت ایران به واسطه ظرفیت‌های ذاتی کشور انرژی محور هستند، افزود: در طول سال‌های اخیر بسیاری از صنایع تلاش کردند میزان شدت انرژی مصرفی را کاهش دهند و انتظار می‌رود صنایع بزرگ دیگر نیز با اجرای برنامه‌هایی مانند استاندارد سازی تولید، شدت مصرف انرژی خود را کاهش دهند.

جزئیات تامین برق تابستان

وی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح برنامه‌های وزارت نیرو برای تامین برق کل صنایع کشور در فصل گرم سال پرداخت و گفت: در برنامه‌های مدیریت مصرف برق سال جاری صنایع به سه دسته کلی تقسیم می‌شوند که شامل صنایع کوچک و کارگاهی، صنایع متوسط و صنایع بزرگ و انرژی‌بر می‌شود.

محرابیان تصریح کرد: برق مورد نیاز صنایع کوچک و کارگاهی که ۹۲ درصد کل صنایع را شامل می‌شوند و میزان اشتغالزایی آنها بسیار بالاست، بدون محدودیت در فصل گرم سال جاری تامین خواهد شد.

وزیر نیرو در مورد نحوه تامین برق صنایع متوسط و شهرک‌های صنعتی اظهار کرد: دسته دوم صنایع متوسط و شهرک‌های صنعتی هستند که ۵۶ هزار واحد صنعتی را شامل می‌شوند. برق مورد نیاز این صنایع به مدت ۶ روز در هفته و به صورت شبانه روزی تامین خواهد شد و این صنایع تنها یک روز در هفته آنهم مطابق قانون کار تعطیل خواهند بود.

این صنایع در فهرست تعطیلی نیستند

وی همچنین در مورد صنایع گروه سوم توضیح داد: ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ و انرژی‌بر مانند صنعت فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان و… نیز هیچ‌گونه تعطیلی به واسطه انرژی برق نخواهند داشت و تنها اقدامی که این صنایع برای حفظ پایداری شبکه سراسری انجام می‌دهند، این است که ساعت پرباری خود را به نیمه شب منتقل خواهند کرد و در ساعات گرم روز که مصرف برق شبکه اوج می‌گیرد، برق کمتری دریافت می‌کنند.

کم مصرف‌کنید،جایزه بگیرید

محرابیان به برنامه ویژه وزارت نیرو برای ترغیب مشترکان بخش خانگی برای کاهش مصرف برق اشاره کرد و افزود: مقایسه میزان مصرف برق بخش خانگی در فصل گرم سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، باوجود افزایش دما، افزایش ۱.۵ میلیون مشترک خانگی و عدم اعمال خاموشی در سال ۱۴۰۲، در سایه برنامه‌های تشویقی و فرهنگ سازی وزارت نیرو از ۴۸ تراوات ساعت در تابستان ۱۴۰۰ به ۴۶ تراوات ساعت در تابستان ۱۴۰۲ کاهش یافت. وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اعطای پاداش‌های جذاب و ویژه مانند صدها خودرو و میلیون‌ها جایزه دیگر برای مشترکان کم مصرف بخش خانگی در تابستان سال جاری، انتظار داریم در تابستان سال جاری نیز مشترکان خانگی به صورت ارادی مصرف برق خود را به شکل قابل ملاحظه‌ای کاهش دهند که این اتفاق می‌تواند به افزایش برق تحویلی به بخش‌های مولد کمک کند.

کارگاه‌های کوچک محدودیت مصرفی ندارند

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) نیز از تفکیک تامین برق صنایع به سه بخش واحدهای کوچک صنعتی، واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی و صنایع انرژی خبر داد و گفت: رتبه نخست رشد تولید فولاد با تامین برق پایدار سال گذشته رقم خورد.

مصطفی رجبی مشهدی ضمن بیان این مطلب افزود: واحدهای صنعتی و کارگاه‌های کوچک که ۹۲ درصد مشترکان صنعتی را تشکیل می‌دهند، هیچ محدودیتی از لحاظ مصرف برق ندارند.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی یک روز در هفته در برنامه‌های مدیریت مصرف مشارکت دارند. رجبی مشهدی گفت: این دسته از مشترکان می‌توانند با جابه‌جایی تعطیلی روز جمعه به یکی از روزهای هفته انرژی موردنیاز خود را به طور کامل تأمین کنند. وی ادامه داد: گروه سوم حدود ۳۵۰ مشترک بزرگ که صنایع انرژی بر نامیده می‌شوند نیز مطابق قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق مکلف به احداث نیروگاه هستند. مدیرعامل توانیر افزود: توسط صنایع این گروه حدود ۱۴۰۰ مگاوات تاکنون نیروگاه ساخته و به شبکه سراسری متصل شده است. رجبی مشهدی با بیان اینکه این دسته متناسب از برنامه‌های مدیریت مصرف معاف هستند گفت: اگر نیروگاه نسازند در اولویت برنامه‌های مدیریت مصرف خواهند بود. وی افزود: در قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق، تکلیف شده که صنایع انرژی بر تا سال ۱۴۰۴ برای خودشان نیروگاه بزنند که بخشی از صنایع موفق به این امر شده و ۱۴۰۰ مگاوات نیروگاه توسط بخش صنعت کشور ساخته و راه‌اندازی شده است و انتظار می‌رود تا پایان سال جاری این میزان به ۲۰۰۰ مگاوات برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین