-
تهدید | تهدید به پخش عکس و فیلم

تهدید به پخش عکس و فیلم چه مجازاتی دارد؟ | جرم تهدید پخش عکس و بررسی مجازات این جرم در قانون جدید

متاسفانه هستند بسیار کسانی که تهدید به پخش عکس های خصوصی یا تهدید به پخش فیلم شده اند؛ در این میان زنان و دختران جوان بیشتر در معرض سوء استفاده کنندگان بوده اند.

فعل تهدید در انواع گوناگونی مثل تهدید به پخش عکس و فیلم آن هم در شرایط و محیط های متفاوتی از زندگی فرد رخ دهد. مجازات تهدید به پخش فیلم یا عکس خصوصی افراد چه حکمی دارد. جرم تهدید پخش عکس و بررسی مجازات این جرم در قانون جدید چیست. برای اطلاع از حکم تهدید پخش عکس و بررسی مجازات این جرم در قانون جدید با ما همراه باشید.

متاسفانه هستند بسیار کسانی که تهدید به پخش عکس های خصوصی یا تهدید به پخش فیلم شده اند؛ در این میان زنان و دختران جوان بیشتر در معرض سوء استفاده کنندگان بوده اند.

بسیار بوده اند که مدتی به بهانه ازدواج و یا دوستی با مردی در ارتباط بوده و در این مدت به دلیل سادگی و اعتماد بی جا عکس ها و فیلم های خصوصی آن‌ها در اختیار طرف مقابل قرار گرفته است و همیشه این دغدغه پا برجا بوده که نکند از آن‌ها سوء استفاده شود.

مجازات تهدید به پخش فیلم یا عکس خصوصی افراد

با همه گیر شدن تلفن همراه و امکان سریع گرفتن عکس و فیلم این گونه از جرایم رو به فزونی رفته است، مخصوصا اینکه استفاده از شبکه های مجازی راه را برای مجرمین و تهدید کنندگان راحت تر کرده است.

در اکثر اوقات ترس از آبرو ریزی باعث شده که تهدید شونده مورد اخاذی قرار گیرد یا راضی به پرداخت وجهی تحت عنوان حق السکوت شود و یا تن به عمل جنسی داده است و یا …. موارد اخاذی می تواند متعدد باشد آنچه گفته شد موارد شایع است.

متاسفانه قربانیان فیلم برداری مخفیانه یا حتی فیلم برداری و ضبط فیلم با رضایت در لحظه مجنی علیه (مورد تهدید واقع شده) هم کم نبوده است.

توصیه کارشناسان حقوقی - گذشته از اینکه باید مواظبت از حریم خصوصی خود کنیم - این است که از تهدید نترسیده و تسلیم خواسته های تهدید کننده نشوید؛ زیرا با باج دادن و تسلیم خواسته های مجرم شدن نه تنها تهدید از بین نمی رود که ضعف شما برای مجرم آشکار تر می شود این را بدانید که قانون از شما حمایت می کند.

به عنوان مثال در پرونده ای که چند سال قبل رخ داده بود و نزد وکیل آنلاین ما مراجعه شده بود، زنی شوهر دار با مردی دوست شده بود و در این مدت خواسته یا ناخواسته عکس هایی توسط مرد گرفته شده بود بعد از مدتی زن تمایل به ادامه رابطه نداشت اما با تهدید مرد به انتشار تصاویر او و اطلاع به شوهر مواجه شد.

البته شایان ذکر است که قربانی در بعضی مواقع مردها هم هستند که تهدید به پخش فیلم یا عکس می شوند.

در پرونده دیگر به نقل از وکیل کیفری مردی با منشی سابق خود در ارتباط بود و بعد از گذشت چند سال متوجه می شود که زن فیلم و عکس آن دوران را حفظ کرده است و چون به شغل مهمی در شهرداری رسیده بود به جهت اخاذی و پخش نکردن اسرار، طلب پول از مرد می کرد.

خیلی از این دوستی های خیابانی و در فضای مجازی که با تبادل عکس و فیلم همراه است، در ادامه به تهدید و اخاذی و ترس از آبرو ریزی منتهی می شود.

در بعضی موارد هم که تلفن همراه گم می شود و یا به سرقت می رود و گوشی همراه پر از فیلم ها و عکس های خصوصی و خانوادگی است و بعدا دستمایه تهدید به پخش فیلم یا عکس از طرف افراد مجرم قرار می گیرد.

خوشبختانه دستگاه قضا در این خصوص بسیار قاطع عمل می کند و به درستی در پی مجازات اینگونه مجرمین است. توجه داشته باشید که در ابتدا با هوشمندی اولا ادله برای اثبات جرم تهدید را جمع آوری کنید.

اگر تهدید تلفنی، است صدای مجرم را ضبط کنید یا در حضور شهودی صدای او را که در حال تهدید است پخش کنید و اصطلاحا روی بلندگو (speaker) بگذارید، اگر از طریق تلگرام، اینستاگرام، پیامک و غیره می باشد، داده ها را حفظ کنید و به هیچ عنوان پاک نکنید در مواردی دیده شده است که قربانی از ترس آنها را از بین برده است؛ این اشتباه را نکنید.

ثانیا با وکیل مجرب و فردی صاحب تجربه و مجرب مشاوره حقوقی کیفری دریافت کنید و هرگز ضعف در مقابل خواسته های مجرم نشان ندهید.

مجازات تهدید به پخش فیلم و عکس خصوصی

ماده ۶۶۹ قانون تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ مقرر داشته: "هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشاء سری نسبت به خود یا بستگان او نماید،‌ اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه یا زندان از دو‌ ماه تا دو سال محکوم خواهد شد".

چند نکته مهم در خصوص تهدید به پخش فیلم و عکس

در جلسات مشاوره با وکیل تلفنی یا به صورت حضوری نکات زیر پرتکرارترین نکاتی است که به موکلین گوشزد می‌شود:

دقت کنید که ادله اثبات جرم را از بین نبرید و آن‌ها را جمع آوری کنید.

تهدید از جرایمی است که با شکایت شاکی شروع می شود پس بایستی شکایت را شروع کرد تا قانون از شما حمایت کرده و مجرم را پس از اثبات جرم مجازات کند.

مطابق ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ جرم تهدید موضوع ماده ۶۶۹ مذکور از جرایم قابل گذت توسط شاکی است.

انتشار عکس و فیلم خصوصی افراد خود جرم مستقلی است که در مطلبی دیگر در همین سایت به آن می پردازیم، که آنچه گفته شد صرفا تهدید به پخش فیلم و تهدید به پخش عکس است.

فیلم و عکس می تواند مربوط به یکی از نزدیکان باشد ولی تهدید برای شما محسوب می شود.

ممکن است که مجرم صرفا تهدید کند و خواسته ای نداشته باشد در هر صورت جرم محسوب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین