-
«تنش آبی» در شاهرود

وعده مسئولان عملی نشد

هر ساله با شروع فصل تابستان زمزمه‌های ظهور کم آبی شاهرود با هم‌نوایی مسئولان از سوی مردم شاهرود شنیده می‌شود و امسال این زمزمه‌ها با آمدن رئیس‌جمهوری به شهر شاهرود به فریاد تبدیل شد.

وعده مسئولان عملی نشد

قطعا تلاش‌های شبانه روزی مجموعه کارکنان اداره آب و فاضلاب شهرستان شاهرود با همیاری اداره کل فاضلاب استان برای تامین آب شرب در اوج مصرف تابستان بر کسی پوشیده نیست و این تلاش‌ها از دید مردمان این خطه هرگز نادیده گرفته نمی‌شود اما اینکه شاهرود چرا طی این سال‌ها همچنان نباید از آب پایداری برخوردار باشد، سوالی است که همیشه در اذهان شهروندان این شهر سبز استان باقی مانده و تاکنون هیچ مسئولی برای آن جوابی نداشته و ظاهرا تصمیم مهمی برای تامین آب شرب پایدار شاهرود حتی در سفر دوم رئیس‌جمهوری اتخاذ نشده است. شاهرود یکی از شهرهای درگیر تنش جدی کم‌آبی است و مردم انتظار دارند که مسئولان به وعده‌هایشان درباره تامین آب پایدار این شهرستان جامه‌عمل بپوشانند.

مردم خواستار توجه و عنایت نماینده منتخب شاهرود در این خصوص و تحقق عینی آبرسانی به شهر شاهرود از محل سد کالپوش شده و می‌گویند: اخیرا سخنان امیدوار‌کننده فرماندار شاهرود در اجرایی شدن این مصوبه هم جای تقدیر دارد و امیدواریم در حد حرف باقی نماند و چون پروزه آبرسانی قطری با آن همه هزینه به فراموشی سپرده نشود.

بحران کمبود آب

هر ساله بحران کمبود آب در آخرین ماه بهار در شهرستان شاهرود با قطعی و کاهش فشار آب دربرخی مناطق ظهور کرده، در کنار صرفه‌جویی و استفاده بهینه آب، باید برای تامین آب آشامیدنی پایدار به عنوان نیاز اساسی مردم این منطقه در شرق استان سمنان تدابیر خاص اندیشیده شود و به عبارتی، بحران آب در شاهرود قبل از رسیدن تابستان مثل سال‌های قبل ظهور کرده است و این بار زنگ خطر بحران آب در شاهرود، قبل از شروع تابستان با حضور ریاست جمهوری به صدا درآمد.سخنان وزیر نیرو بعنوان بالاترین مقام اجرایی در سفر بهمن ماه سال گذشته به شهرستان شاهرود را دوباره مرور کنم جای که به صراحت می‌گوید: پایدارسازی آب مورد نیاز این شهرستان با تامین آب از سد کالپوش را با فوریت مورد تاکید قرار داده‌ایم از سوی دیگر برای پایدارسازی تامین آب شهرستان شاهرود، نیازمند توجه بیشتری هستیم و اجرای طرح‌های تعریف شده نظیر انتقال آب سد کالپوش باید سرعت بیشتری به خود بگیرد.

مسئولان به فکر باشند

حجت‌الاسلام عباس امینی امام جمعه شاهرود می‌گوید: اجرای طرح فاضلاب شاهرود دو دهه نیمه‌کاره رها شده و نهایتا ۲۰ درصد آن اجرایی شده است، این در حالی که از ۸۰۰ لیتر بر ثانیه آبی که در شهرستان مصرف می‌شود ۶۰۰ لیتر بر ثانیه از طریق جمع آوری فاضلاب قابل بازچرخانی است تا بتوانیم از این آب در صنعت، کشاورزی و آبیاری فضای سبز استفاده کنیم اما چرا این طرح اجرایی نمی‌شود جای سوال اساسی از مسئولان امر دارد.

منصور کشاورزیان، مدیرعامل آبفای استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، با تأکید بر اینکه در سال جدید نیز از الان تمام تلاش خود را بکار گرفته‌ایم که برای شهروندان شاهرودی برای تامین آب شرب مشکلی ایجاد نشود، می‌گوید: با انجام طرح‌های کوتاه مدت امیدواریم با صرفه جویی از پیک مصرف تابستان امسال عبور کنیم.

وی با بیان اینکه شاهرود درگیر تنش آبی است می‌گوید: با تلاش همکاران اجازه ندادیم حتی در زمان پیک مصرف برای مردم مشکلی ایجاد شود.

تامین آب از طریق چاه

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان از حفر چاه برای مقابله با کم آبی در دو شهرستان سمنان و شاهرود تا قبل از تابستان امسال خبر داد و گفت: رفع معضل کم آبی و تنش آبی به خصوص در شهرستان‌های شاهرود و سمنان یکی از راهبردی‌ترین اقدامات دولت در امسال خواهد بود.

محمد حمیدی در گفت‌وگو با خبرنگار بازار، با بیان اینکه کم‌آبی امسال نیز گریبان استان سمنان به خصوص دو شهرستان شاهرود و سمنان را گرفته است، تاکید کرد: برای مقابله با آثار سوء خشکسالی، حفر چاه در این دو شهرستان در دستور کار قرار خواهد بود.

وی با بیان اینکه ۱۲ چاه تا قبل از تابستان در شهرستان‌های سمنان و شاهرود حفر و تکمیل می‌شود، افزود: شش چاه در شاهرود و شش چاه در سمنان حفر خواهد شد.

حفر ۱۲ حلقه چاه

معاون عمرانی استاندار سمنان ادامه داد: تا ابتدای تابستان این ۱۲ چاه به شبکه توزیع و انتقال آب متصل می‌شود تا بتوانیم شاهد آبرسانی بهتر در این دو شهرستان بزرگ و پرجمعیت استان باشیم از سوی دیگر دو شهرستان شاهرود و سمنان درگیر تنش آبی شدید هستند.

وی با اشاره به آبرسانی با تانکر در روستاهای استان سمنان در تابستان امسال به مثابه یکی از تمهیدات اندیشیده شده در راستای مقابله با کم آبی، تاکید کرد: این تانکر‌ها به روستاهای کم آب استان سمنان آبرسانی خواهند کرد.

خواسته‌های مردم

در پی دومین سفر ریاست جمهوری به استان سمنان شنیده حاکی از آن است تامین آب برای استان سمنان به‌عنوان یک خواسته اساسی از سوی مردم و مسئولان مطرح شده و کمبود آب بعنوان بزرگترین معضل استان به ریاست جمهوری اعلام شده دراین راستا ریاست جمهوری با درک این مهم هم در سخنان کوتاه خود در فرودگاه سمنان، هم در مسجد امام سمنان و هم در اجتماع مردم شاهرود از برطرف شدن مشکل کم‌آبی از استان خبر داده است.با توجه به این‌همه مصوبه دولت، خواسته مسئولان شهرستان استان و حتی ریاست جمهوری به عنوان یک پیوست قوی اجرایی برای تامین آب شرب شاهرود که از سالیان گذشته وجود داشته و در چند صباح اخیر بسیار بر آن تاکید شده است می‌طلبد مسئولان زیربط در خصوص اجرایی کردن مصوبات تامین آب پایدار شاهرود بیش از گذشته تمام توان خود را به‌کار گیرند و هنوز فرصت باقی است و هنوز به زمان پیک مصرف آب در تابستان نرسیده‌ایم با یک حرکت جهادی نسبت به اجرایی کردن مصوبات در دست و موجود و مصوباتی هم که از سفر ریاست جمهوری در این خصوص حاصل شده است اقدام کنند تا در آینده فرزندان‌مان مجبور به ترک وطن خود بر اثر بی‌آبی آن هم از شهری که سرسبزی و فضای سبز آن شهره خاص و عام بوده و به‌عنوان قاره کوچک در کشور مطرح می‌شود، نشوند.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین