-

ضرورت برقراری ارتباطات بین‌المللی

سیامک مقتدری-کارشناس صنعت خودرو

پیشرفت صنعت در ارتباطات و مشارکت‌های بین‌المللی محقق می‌شود. شرکت‌ها در همکاری‌های تنگاتنگی که با یکدیگر دارند زمینه توسعه علمی صنعت را رقم می‌زنند. نباید از این مسئله غافل شد. بدون مشارکت بین‌المللی زمان را از دست می‌دهیم و کارها کند پیش می‌رود. البته تاکید می‌کنم نباید توانمندی‌های خود را دست‌کم بگیریم اما همکاری و مشارکت بین‌المللی هم ضرورت دارد.

واحدهای تحقیق و توسعه شرکت‌های بزرگ بین‌المللی بسیار فعال هستند. این واحدها براساس دانش فنی برای توسعه محصولات به لحاظ کیفی، تنوع و تعدد تشکیل شده و فعالیت دارند.

عنوان می‌شود همراهی بنگاه‌های اقتصادی با تکنولوژی روز منجر به شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود و فلسفه شرکت‌های دانش‌بنیان هم بر همین اساس بوده است.

در این راستا ضرورت دارد واحدهای صنعتی اعم از خودروسازی و سایر صنایع ساختار دانش‌بنیان داشته باشند. به‌طور قطع، نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید می‌تواند کلیدی باشد و در این میان، صنعتگران نباید با روش‌های فناورانه بیگانه باشند. در حوزه تحقیق و توسعه مسئله مهم تامین منابع مالی موردنیاز است، زیرا این مسئله نیازمند سرمایه‌گذاری هنگفتی است. امور مربوط به پژوهش، تحقیق، آزمایش و... ۶ ماهه و یک‌ساله جواب نمی‌دهد. در حوزه تامین مالی هم در تمام کشورها بانک‌ها متولی این امر هستند اما بانک‌های کشور برای فعالیت‌های بلندمدت سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. البته باید به آنها حق داد، زیرا بانک هم بنگاه اقتصادی است که با توجه به نرخ تورم کشور حاضر به سرمایه‌گذاری بلندمدت نیست. آنها یا منابع مالی موردنیاز را در اختیار ندارند یا اگر هم داشته باشند، تمایلی به سرمایه‌گذاری بلندمدت ندارند. فعالیت‌های بلندمدت تجاری نیست و خیلی زود به بهره‌وری نمی‌رسد؛ بنابراین دولت باید ورود کند همان‌طور که سایر دولت‌ها در کشورهای جهان این‌گونه عمل می‌کنند.

مشارکت‌های بین‌المللی و همراهی چند بنگاه اقتصادی بزرگ با یکدیگر سبب می‌شود سرمایه‌ها در کنار هم عدد قابل‌توجهی شود و به این ترتیب در دل این مشارکت‌ها فناوری‌های جدید ظهور و بروز می‌کند.

در شرایط فعلی و محدودیت‌های بین‌المللی کشور، شنیده‌ها حاکی است که بودجه‌هایی برای تحقق شعار سال در راستای تاسیس و گسترش شرکت‌های دانش‌بنیان به تصویب رسیده که امیدواریم منابع مالی مطلوبی برای این موضوع باشد. ضرورت دارد منابع مالی با گرفتن تعهد به شرکت‌ها واگذار شود تا مانع هرزرفت سرمایه‌ها همچون گذشته باشیم. فعالیت فناورانه فقط این نیست که به تکنولوژی جدید دست یابیم و همین که با روش‌هایی به ارتقا و بهره‌وری محصول کمک کنیم، خود موفقیت بزرگی برای صنعت به‌شمار می‌رود.

پیشرفت در صنایع با روند کندی در حال انجام است، زیرا کمبود نقدینگی صنعتگران را ناگزیر به گذران امور روزمره کرده است.

اگر در هر صنعتی تولیدکنندگان بزرگ در کنار هم حرکت کنند، به‌طور قطع زودتر به نتیجه می‌رسیم ضمن اینکه اگر این حرکت فرامرزی رخ دهد، موفقیت‌ها بیشتر بوده و اهداف زودتر محقق می‌شود.

صنعت خودرو جهان پیشرفت زیادی کرده و تا چند سال دیگر، خودران‌ها و خودروهای برقی جایگزین خودروهای با سوخت فسیلی می‌شوند.

ارتباطات جهانی باعث می‌شود فرآیند تولید همراه با تحولات روز جهان باشد و صنعتگر ناچار بر همان اساس برنامه‌های خود را تدوین می‌کند. بنابراین امروز ضرورت همکاری‌های بین‌المللی بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین