-

پای اُمیکرون به ایران باز شد

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مشاهده سویه اُمیکرون کرونا در ایران را تایید کرد.

به‌گزارش وبدا، محمد هاشمی در این جلسه اضطراری ضمن تایید مشاهده سویه جدید کرونا در کشور گفت: سازمان بهداشت جهانی، این گونه جدید ویروس کرونا را به‌عنوان یک گونه نگران‌کننده معرفی و براساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اُمیکرون» نام‌گذاری کرده است.

لزوم تعطیلی مدارس تا چند هفته آینده

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه برای مقابله با سویه اُمیکرون باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شود، بر لزوم پرهیز از دورهمی‌های یلدا و همچنین تعطیلی مدارس تا چند هفته آینده تاکید کرد.

وی افزود: فعلا دلتا سویه غالب دنیاست که کشندگی بالاتر از اُمیکرون دارد، اما اُمیکرون در ۳ هفته اخیر بالای ۵۰ جهش داشته و ترکیب این جهش‌ها ممکن است منجر به کشندگی بیشتر شود.

وی افزود: اکنون آن‌طور که آمار جهانی نشان می‌دهد، کشندگی اُمیکرون و نیاز به بستری و اکسیژن در این سویه در کشورهای افریقایی بسیار کمتر بوده، اما این رفتار در لندن مشابه افریقای جنوبی نیست و در انگلستان می‌بینیم که تعداد بیشتری بستری می‌شوند. نخستین و مهم‌ترین پیام ما این است که باید رعایت پروتکل‌های بهداشتی را حفظ کنیم.

مختاری گفت: استفاده از ماسک، عدم تجمع و حفظ فاصله اجتماعی بسیار مهم است. اکنون در آستانه شب یلدا هستیم. با احترام به تمام مراسم‌ها باید بدانیم که شرایط حساس است. گیرندگی اُمیکرون ۲ تا ۳ برابر بیشتر از دلتاست و ۲ برابر شدن آن در جامعه فقط ۲.۵ روز زمان می‌برد. وی افزود: امیدواریم رفتار این سویه از نظر کشندگی، تشخیصی و... بهتر از دلتا باشد، اما نمی‌توانیم با امید واهی پیش برویم؛ بلکه باید با علم پیش برویم. مردم تمام موارد را رعایت کنند و یلدا را در خانه و با خانواده خودشان جشن بگیرند. یلدا نباید همراه با عزاداری باشد و باعث شود عزیزانی یلدای سال بعد را نبینند. اجازه دهیم ۲ تا ۳ هفته دیگر بگذرد و رعایت‌ها را بالا نگه داریم. مهم‌ترین مسئله در پیشگیری حفظ فاصله و استفاده از ماسک است.

وی گفت: ممکن است رفتار اُمیکرون تغییر کند. ابتلا به اُمیکرون اکنون در سنین پایین‌تر دیده می‌شود اما اگر تغییر رفتار دهد، ممکن است در سنین بالا هم مشکل‌ساز شود. کمیته علمی توصیه می‌کند تا چند هفته دیگر حتی اگر ممکن است مدارس را تعطیل کنیم.

برای مقابله با اُمیکرون فقط ۱۷ روز وقت داریم

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه خطر اُمیکرون جدی است و می‌تواند ظرف ۱۷ روز کشور را درگیر کند، گفت: علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، نکته مهم تزریق دوز بوستر واکسن برای افرادی بالای ۱۸ سال است و افراد باید حتما در این زمینه اقدام کنند، زیرا ممکن است ۲ تا ۳ هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با اُمیکرون خواهد بود. به گزارش ایسنا، پیام طبرسی در حاشیه جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، درباره میزان نگرانی از ورود سویه اُمیکرون به کشور، گفت: اگر اُمیکرون وارد شود، طی ۱۷ روز تبدیل به سوش غالب می‌شود که این سرعت درباره دلتا ۱۰۰ روز بود. طبرسی گفت: حتما نکات بهداشتی و موارد مهم رعایت شود. نکته مهم دیگر هم تزریق دوز بوستر واکسن است. بر این اساس افراد بالای ۱۸ سال که ۳ ماه از تزریق واکسن‌شان گذشته، حتما برای تزریق دوز بوستر اقدام کنند، زیرا ممکن است فرصت دیگری نداشته باشیم و تا ۲ تا ۳ هفته دیگر درگیر موج جدیدی شویم که با اُمیکرون خواهد بود. باید توجه کرد که خطر اُمیکرون جدی است، زیرا همه جای دنیا گرفتار شده و ما هم مستثنا نیستیم.

وی درباره وضعیت مدارس و رعایت پروتکل‌ها در مدارس گفت: مدارس بحثی بسیار جدی است. قرار شد نامه‌ای از کمیته علمی به ستاد ملی کرونا ارسال و توصیه کنیم محدودیت‌هایی جدی ایجاد شود. برخی کشورهای اروپایی که در مقابل محدودیت‌ها مقاومت کردند، دوباره محدودیت‌ها را برگرداندند. اکنون هلند در آستانه کریسمس وارد لاک‌داون شد. بسیاری از هموطنان‌مان برای ایام ژانویه بلیت اروپا گرفتند یا افرادی می‌خواهند به ایران بیایند. طبرسی گفت: توصیه من این است که نه افرادی که در ایران هستند، به اروپا سفر کنند و نه افرادی که قصد آمدن به ایران را دارند، با این شرایط بیایند. به هر حال این نگرانی جدی است. حداقل برای افراد خانواده خودمان احترام قائل شویم تا بیمار نشوند. طی چند روز اخیر با مواردی مواجهیم که افرادی از خارج از کشور به ایران آمدند. این افراد در حالی که در ایران بیماری کنترل شده، آمدند و مادر یا پدرشان را بیمار کردند. وی گفت: باید بر یک نکته تاکید کنیم؛ اگر می‌خواهیم برای مقابله با اُمیکرون کاری کنیم، الان وقتش است. الان که ما در حال کنترل نسبی هستیم باید اقدام کنیم. زمانی که وارد پیک شدیم، دیگر بستن یا باز کردن مجامع فایده‌ای ندارد. ما همه این موارد را به ستاد هم اعلام می‌کنیم. بحث امروز این بود که باید با جدیت بیشتری روی محدودیت‌ها اقدام کنیم و الان موقع اقدام است.

قرنطینه و محدودیت‌ها را بازگردانید

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا با هشدار نسبت به شیوع تند سویه اُمیکرون کرونا، خواستار بازگشت محدودیت‌های کرونایی شد و گفت: بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی ۳ تا۴ هفته آینده شاهد پیک اُمیکرون در کشورمان خواهیم بود.

حمیدرضا جماعتی در کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: باتوجه به اینکه بیش از ۸۹ کشور دنیا اعلام ابتلا به اُمیکرون را داشتند و سازمان جهانی بهداشت هم این موضوع را اعلام کرد، ما هم باید نکاتی را مدنظر قرار دهیم.

وی افزود: نکاتی که روی آن تاکید داریم یکی رعایت پروتکل‌های بهداشتی با همان جدیت قبل است و همان اقداماتی را که در پیک‌ها انجام می‌دادیم، باید با همان جدیت انجام دهیم. دوم اینکه محدودیت‌ها و قرنطینه‌هایی که وجود داشت، دوباره اعمال شود.

وی تاکید کرد: توصیه ما این است که قرنطینه‌ها را دوباره و حداقل برای ۴ هفته بازگردانیم و اجرا کنیم، زیرا اگر قرار باشد پیکی با اُمیکرون در کشور ایجاد شود، باتوجه به زمان شیوع تندی که این سویه دارد، ممکن است طی چند هفته آینده ما نیز شاهد این پیک باشیم.

جماعتی گفت: توصیه‌مان این است که قرنطینه‌ها درباره مدارس، دانشگاه‌ها، کنسرت‌ها، ورزشگاه‌ها، رستوران‌ها و مجامعی که بیش از ۱۰ نفر در آنجا هستند، حتما انجام و این محدودیت‌ها اعمال شود، زیرا بحث جدی است و اگر این اقدامات را انجام ندهیم، احتمالا طی ۳ تا ۴ هفته آینده شاهد پیک اُمیکرون در کشورمان خواهیم بود.

جماعتی ادامه داد: نکته مهم دیگر بحث واکسیناسیون است. باتوجه به اینکه هیچ سلاح دیگری در برابر ویروس نداریم، کسانی‌ که دوز اول واکسن را تزریق کردند، حتما برای تزریق دوز دوم مراجعه کنند؛ کسانی که ۲ دوز را تزریق کردند، براساس ابلاغی که معاونت بهداشت وزارت بهداشت داده، دوز بوستر را حتما تزریق کنند و همچنین تاکید می‌کنیم نوجوانان و افراد ۱۲ تا ۱۸ سال هم واکسیناسیون‌شان را انجام بدهند.

سخن پایانی

توصیه کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا این است که قرنطینه و محدودیت‌ها حداقل ۴ هفته آینده برای مدارس، دانشگاه‌ها و سایر مجامع و جاهای شلوغ بازگردد. با ورود اُمیکرون به کشور و رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی در چند هفته آینده با پیک این سویه در کشور مواجه خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین