-

پیشگیری از حوادث دلخراش

پریسا حاجی محمدی -دکتری کسب و کار حرفه‌ای DBA

حاجی-محمدی

 

بیشتر آتش‌سوزی‌ها قابل پیشگیری هستند. افرادی که مسئول محل‌های کار و ساختمان‌ها و مکان هایی هستند که عموم مردم به آنها دسترسی دارند، می‌توانند با اتخاذ رویه‌های صحیح از بروز چنین اتقاقات تکرار شونده‌ای جلوگیری کنند.

کاری که باید انجام دهید چیست؟ کارفرمایان باید ارزیابی ریسک ایمنی در برابر آتش‌سوزی را انجام داده و آن را برروز کنند. اینکار رویکردی مشابه ارزیابی ریسک سلامت و ایمنی دارد و می‌تواند بخشی از ارزیابی ریسک پروژه در محل‌های خطیر بسیار ضروری باشد.

بر اساس یافته‌های ارزیابی، کارفرمایان باید اطمینان حاصل کنند که اقدامات ایمنی در برابر آتش‌سوزی کافی و مناسب برای به حداقل رساندن خطر آسیب یا از دست دادن جان افراد، ذدر صورت آتش‌سوزی انجام شده است. به یاد داشته باشید که ارزیابی ریسک خود را نیز بایستی مرتباً مرور و بروزرسانی کنید.

برای کمک به جلوگیری از آتش‌سوزی در محل کار، ارزیابی ریسک شما باید عواملی را که می‌توانند باعث شروع آتش‌سوزی شوند، مانند منابع احتراق (گرما یا جرقه) و موادی که می‌سوزند و افرادی که ممکن است در معرض خطر باشند، شناسایی کند. پس از شناسایی خطرات، می‌توانید اقدامات مناسبی را برای کنترل آنها انجام دهید. در نظر بگیرید که آیا می‌توانید به طور کامل از آنها اجتناب کنید یا اگر این امکان وجود ندارد، چگونه می‌توانید خطرات را کاهش داده و آنها را مدیریت کنید.

منابع احتراق و مواد قابل اشتعال را از هم جدا و دور نگهداری کنید و اطمینان حاصل کنید که کارگران شما آموزش‌های مناسب در مورد رویه‌هایی که باید دنبال کنند، از جمله تمرین‌های آتش‌نشانی، دریافت می‌کنند.

باید منابع سوخت و احتراق را شناسایی کرده و اقدامات احتیاطی عمومی در برابر آتش‌سوزی، از جمله راه‌های فرار، هشدار و اطفاء حریق را بر اساس ارزیابی ریسک آتش‌سوزی خود تعیین کنید.

هر ساله تعداد زیادی از مردم در اثر آتش‌سوزی جان خود را از دست می‌دهند یا به شدت مجروح می‌شوند. آتش‌سوزی در ساختمان‌ها تهدید بزرگی برای ایمنی ساکنان محسوب می‌شود. هدف از بررسی سیستماتیک، شناسایی اقدامات پیشگیرانه برای آسیب‌های مرتبط با آتش‌سوزی در ساختمان‌های مسکونی، با در نظر گرفتن عوامل خطر مرتبط است.

مطالعه دسته اصلی اقدامات پیشگیرانه و عوامل خطر برای آتش‌سوزی ساختمان‌های مسکونی و آسیب‌های مرتبط قابل تأمل است. در مورد اقدامات پیشگیرانه، عواملی که در مطالعات مورد بررسی برای کاهش خطر آسیب‌های مرتبط با آتش‌سوزی مطرح شده‌اند شامل اصلاح قوانین، تغییرات و اصلاح محیط، تغییر رفتار مانند تخلیه اضطراری در هنگام وقوع آتش‌سوزی، بهبود خدمات پزشکی اورژانس و افزایش آگاهی است.

سیاست‌گذاران باید به این مسائل مهم توجه بیشتری داشته باشند تا ایمنی و پیشگیری از آسیب‌ها را در رابطه با آتش‌سوزی‌ها ارتقا دهند.

خبر روز

یک الزام جدی برای صادرکننده چک

محاسبه‌نشدن مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادرکننده به تأمین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر، به عنوان تخلف بانکی بوده و این مهم ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرآیند اجرای بخشنامه مذکور، با خاطیان مطابق قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایرنا به نقل از بانک مرکزی، براساس بخشنامه شماره ۰۴.۳۱۴۷۰ مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ این بانک؛ موضوع عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادرکننده به تامین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر، به استناد بند (۱) جزء (الف) ماده ۲۳ قانون بانک مرکزی مصوب ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرآیند اجرای بخشنامه مذکور، با خاطیان مطابق جزء (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.

متن این بخشنامه به شرح ذیل است:

«پیرو بخشنامه شماره ۲۵۸۸۱۰‌/۰۳ مورخ ۲۳ دی ماه ۱۴۰۳ و حسب بررسی‌های صورت گرفته، با وجود ابلاغ بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ مدیریت کل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی درخصوص اصلاح رویه ناظر بر مسدودی مبالغ حساب‌های صادرکنندگان چک‌های برگشتی و پیگیری‌های مکرر این بانک، تکالیف قانونی مقرر در مفاد بخشنامه مذکور در برخی از شعب به درستی اجرا نمی‌شود. به نحوی که پس از مسدودی وجه در حساب جاری صادرکننده چک، بدون لحاظ مبلغ مسدودی مذکور، صاحب حساب را ملزم به تامین کل مبلغ چک برگشتی می‌کنند که این رویه مغایر با مفاد مقررات مربوطه بوده و مشکلات عدیده‌ای برای اشخاص در تامین وجه چک به وجود آورده است. این در حالی است که براساس مفاد بخشنامه فوق‌الاشاره، در صورت مسدودسازی بخشی از مبلغ چک در حساب جاری صادرکننده، شخص صاحب حساب می‌بایست این امکان را داشته باشد تا با واریز مابه‌التفاوت مبلغ چک و مبلغ مسدود شده در حساب جاری خود بابت همان چک، نسبت به تکمیل وجه چک اقدام کرده و بدین طریق زمینه رفع سوءاثر چک را فراهم کند.

باتوجه به اهمیت اجرای صحیح قوانین و مقررات مذکور و تاثیر مستقیم آن در جلوگیری از مشکلات حقوقی و مالی اشخاص و همچنین پیگیری موضوع توسط «کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی»، موارد زیر جهت استحضار و صدور دستور مقتضی در این رابطه ارسال می‌شود.

موضوع عدم محاسبه مبلغ مسدود شده در حساب جاری بابت چک برگشتی و الزام صادرکننده به تامین مبلغی بیش از کسری مبلغ چک در زمان رفع سوءاثر، به استناد بند (۱) جزء (الف) ماده ۲۳ قانون بانک مرکزی مصوب ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی به عنوان تخلف بانکی بوده و ضمن بازرسی حضوری جهت بررسی فرآیند اجرای بخشنامه مذکور، با خاطیان مطابق جزء (ب) ماده مذکور و دیگر قوانین و مقررات مربوطه برخورد قانونی صورت خواهد پذیرفت.

همچنین این امکان برای کلیه مشتریان بانک‌ها و موسسات اعتباری توسط بانک مرکزی فراهم گردیده است که در صورت مشاهده تخلف در این زمینه درخواست خود را در سامانه ارتباطات مردمی این بانک به آدرس CRM.CBI.IR ثبت و یا با شماره ۲۷۰۶ (مرکز تماس بانک مرکزی) تماس حاصل کنند. متعاقباً این بانک نسبت به بررسی تخلف گزارش شده در این زمینه اقدام می‌کند.

حسب ابلاغ بخشنامه شماره ۱۷۹۵۵‌/۰۴ مورخ ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ به کلیه مدیران روابط عمومی بانک‌ها و موسسات اعتباری، ضروری است دستور فرمایید اطلاعیه پیوست دراین خصوص که شامل شرح کامل کلیه مراتب فوق است، جهت اطلاع‌رسانی به مشتریان در تمامی شعب و در معرض دید عموم قرار گیرد.

در پایان خواهشمند است دستور فرمایید ضمن بررسی موضوع، اقدامات مقتضی جهت اجرای دقیق و کامل مراتب پیش‌گفت در آن بانک صورت پذیرفته و به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۴۹۱۵۳‌/۹۶ مورخ ۱۶‌/۵‌/۱۳۹۶ به تمامی واحدهای ذی‌ربط آن بانک ابلاغ و نظارت دقیق بر حسن اجرای آن به عمل آید.»

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین