از واردات بنزین ۳۸ هزار تومانی تا رکوردزنی مصرف برق

واردات بنزین ۳۸ هزار تومانی، نیمی از تهرانی‌ها پاداش صرفه جویی دریافت کردند، رشد ۹ درصدی مصرف برق در اثر تغییر اقلیم و مصرف برق رکورد زد»، از مهم‌ترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

از واردات بنزین ۳۸ هزار تومانی تا رکوردزنی مصرف برق

مصرف نیمی از برق تهران در ساعات اوج بار توسط سامانه‌های سرمایشی

کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ، بالغ بر نیمی از مصرف برق پایتخت در ساعات اوج بار را مربوط به سامانه‌های سرمایشی دانست و گفت: این دسته از تجهیزات برقی به‌تنهایی حدود 2 هزار و ۵۰۰ مگاوات از انرژی توزیع‌شده پایتخت در ساعات اوج مصرف را به خود اختصاص داده‌اند. به‌همین‌دلیل استفاده از دور کند کولرهای آبی و تنظیم دمای آسایش کولرهای گازی و سامانه‌های سرمایشی مرکزی طی هفته جاری در زمان اوج بار ضروری است.

ناظریان بااشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود سهم سامانه‌های سرمایشی از مصرف برق پایتخت طی روزهای آتی باتوجه به افزایش دمای هوا بیشتر نیز می‌شود، افزود: با صرفه‌جویی حداقلی و مدیریت مصرف برق می‌توان حداقل 10 درصد از بار وارد بر شبکه توزیع برق شهر تهران در ساعات اوج مصرف را کاهش داد.

نیمی از تهرانی‌ها پاداش صرفه‌جویی برق گرفتند

کامبیز ناظریان، مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ، با بیان اینکه همراهی مشترکان، عاملی بسیار تاثیرگذار در حفظ پایداری شبکه برق است، گفت: از مجموع قبوض برق صادرشده از ابتدای خرداد تاکنون، بالغ بر ۱.۵میلیون مشترک برق خانگی شهر تهران به‌دلیل صرفه‌جویی در مصرف برق، مشمول دریافت پاداش شده‌اند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ خاطرنشان کرد: این رقم به‌معنای آن است که از هر 2 مشترک، یک مشترک در بخش خانگی در شهر تهران موفق شده است تا مصرف برق خود را نسبت به دوره مشابه سال گذشته، کاهش دهد و پاداش ریالی روی قبض برق خود دریافت کند.

۱۰هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شد

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو گفت: هر دولتی برای رفع ناترازی برق برنامه‌هایی را اجرا کرده است تا بخشی از ناترازی را جبران کند، در این حوزه برخی دولت‌ها موفقیت‌های بیشتر و برخی موفقیت کمتری را کسب کرده‌اند. وی اضافه‌ کرد: با مرور عملکرد دولت نتیجه می‌گیریم که در نزدیک به 3 سال، حدود ۱۰هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شده است.

وزیر نیرو افزود: برای تحقق افزایش ظرفیت ۱۰هزار مگاواتی، دولت حدود 8‌هزار مگاوات نیروگاه منصوبه جدید حرارتی، نیروگاه تجدیدپذیر و نیروگاه آبی به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه کرده است، همچنین با اجرای طرح‌های دانش‌بنیان و استفاده از توان داخلی، دولت توانست تا حدود ۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های موجود را ارتقا دهد.

رشد ۹ درصدی مصرف برق کشور در اثر تغییر اقلیم

علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو بااشاره به مسئله تغییرات اقلیمی اشاره کرد و گفت: مسئله تغییرات اقلیمی بسیار جدی است، این پدیده شرایط هر جامعه‌ای را تغییر می‌دهد و موضوع آب و انرژی یک بخش این مسئله است.

وزیر نیرو افزایش تعداد و شدت سیلاب‌ها و نیز گسترش خشکسالی‌ها را از اثرات تغییرات اقلیمی در سطح جهان عنوان کرد و افزود: تغییرات اقلیمی که با اوج گیری دمای هوا در جهان و ایران همراه شده، موجب شده است در تابستان امسال، رشد مصرف برق از ۴ درصد در سال به ۹ درصد افزایش یابد. این در شرایطی است که ۹ درصد ۸۰هزار مگاوات عدد بزرگی معادل ۷هزار مگاوات است که به‌معنی ۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت نیروگاهی است.

وی بااشاره به ارائه جداول برنامه‌ریزی‌شده و اعمال خاموشی در برخی کشورها، اظهار کرد: ایران برای عبور موفق از پیک تابستان و تامین برق پایدار همه بخش‌ها در سراسر کشور، 3سناریوی خوش‌بینانه (۳ درصد رشد مصرف)، میانه (۴.۵ درصد رشد مصرف) و بدبینانه (۶ درصد رشد مصرف) را پیش‌بینی کرد؛ این سناریوها براساس تراز رشد مصرف طی ۳۰ تا ۵۰ سال اخیر تحلیل و با آخرین فناوری‌ها تدوین شده، در حالی که رشد مصرف به ۹ درصد رسیده است.

صادرات ۳۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در سال گذشته

مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی گفت: سال گذشته ۳۰ میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی وجود داشته است. معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: امسال تولید محصولات پتروشیمی از مرز ۸۰ میلیون عبور می‌کند.

معاملات برق تجدیدپذیر در تابلو سبز بورس به ۸۹۲ میلیارد تومان رسید

مجموع معاملات برق سبز تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در بورس انرژی در چهارماهه ابتدای سال ۲۳۰ میلیون کیلووات ساعت با ارزش حدود ۸۹۲ میلیارد تومان و متوسط نرخ ۳۸ هزار و ۴۴۶ ریال بر کیلووات بوده است.

حدود ۶۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی برای تحویل تیر ۱۴۰۳ در تابلوی سبز بورس انرژی معامله شده است که به‌طورمتوسط مقدار ظرفیت معامله‌شده برای تحویل این ماه ۹۱هزار و ۶۸۳ کیلووات در هر ساعت در طول ماه است.

لزوم ارائه تسهیلات برای خرید لوازم سرمایشی با راندمان بالا

محمدحسین احمدی، کارشناس انرژی گفت: پرداخت تسهیلات به واردکننده و حتی مردم برای خرید لوازم سرمایشی با راندمان بالا می‌تواند منجر به جلوگیری از ناترازی شبکه برق شود.

تولید نیروگاه‌های حرارتی به ۱۴۰میلیون مگاوات ساعت رسید

اسماعیل نمازی، مدیر کل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی بااشاره به آمادگی کامل نیروگاه‌های کشور برای تامین برق پیک تابستان امسال، افزود: از این میزان تولید ۵۸ درصد آن مربوط به واحدهای سیکل‌ ترکیبی است که میزان تولید انرژی آنها با افزایش 2 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۷۹میلیون مگاوات ساعت رسیده است.

قطع برق ۷۵ شعبه بانک و دستگاه اجرایی پرمصرف در استان تهران

قاسم شهابی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان تهران گفت: در موج جدید افزایش دما در کشور برق ۷۵ شعبه بانک، اداره دولتی و دستگاه اجرایی پرمصرف پس از هشدار و اخطار قبلی به عالی‌ترین مقام آن دستگاه، قطع شده است. متاسفانه در بخش مشترکان اداری، شاهد عدم‌همکاری مناسب در مدیریت مصرف برق هستیم؛ بنابراین شایسته است که مدیران دستگاه‌های اجرایی استان در این زمینه حساسیت بیشتری داشته باشند و با بکارگیری راهکارهای ساده مدیریت مصرف برق و همچنین استفاده از مولدهای اضطراری، مصرف برق خود را کاهش دهند.

اختلاف دمای نقطه‌ای در کشور به ۴۰ درجه رسید

محمدرضا کاویانپور، رئیس موسسه تحقیقات آب گفت: دمای کره زمین در سال‌های اخیر به‌ویژه از سال ۲۰۲۳ تاکنون که در اوایل سال ۲۰۲۴ قرار داریم، تغییرات قابل‌ملاحظه‌ای را به‌ثبت رسانده است. در سال ۲۰۲۳ افزایش دمای کره زمین به ۱.۴۸ درجه رسید و این رکورد در سال ۲۰۲۴ شکسته شد، به‌طوری‌که امسال نسبت به دوره تاریخی گذشته، گرم‌ترین سال جهان شناخته شد.

رئیس موسسه تحقیقات آب کشور با بیان اینکه براساس دیدگاه جهانی، گرمایش کره زمین ادامه دارد، افزود: در روزهای گذشته اختلاف دمای بین حداقل و حداکثر کشور به بیش از ۴۰ درجه رسیده؛ به‌عبارت دیگر اختلاف یک نقطه کشور با نقطه دیگر بیش از ۴۰ درجه ثبت شده است.

مصرف برق به ۸۰ هزار مگاوات رسید

همزمان با اوج دمای هوا در نقاط مختلف کشور، مصرف برق هم رکوردهای جدیدی بر جای گذاشت و براساس آمار شرکت مدیریت شبکه برق ایران روز گذشته در ساعت ۱۴ و ۲۶ دقیقه عدد مصرف به ۷۹ هزار و ۷۰۶ مگاوات و به مرز ۸۰ هزار مگاوات رسید. سال گذشته در همین بازه زمانی عدد مصرف ۷۳ هزار و ۳۷۶ مگاوات بود که رشد حدود ۶ هزار مگاواتی را نشان می‌دهد.

پالایشگاه‌سازی به‌تنهایی ناترازی سوخت را جبران نمی‌کند

ناصر عاشوری، دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پالایش گفت: تنها پالایشگاه‌سازی راه‌حل برون‌رفت از ناترازی نیست، بلکه باید نگاه همه‌جانبه به مسائلی نظیر وضعیت خودروهای فرسوده، حمل‌ونقل عمومی و آزادسازی نرخ داشت. عاشوری میزان مصرف کنونی بنزین را ۱۱۲میلیون لیتر در روز و میانگین تولید را حدود ۹۸ تا ۱۰۴ میلیون لیتر در روز عنوان کرد.

دبیر انجمن صنفی صنعت پالایش خاطرنشان کرد: دولت و مجلس باید برای اصلاح نرخ سوخت تصمیم جدی اتخاذ کنند، در زمان هاشمی‌رفسنجانی نرخ بنزین به‌صورت پلکانی در حال اصلاح بود که باید ادامه پیدا می‌کرد تا اکنون‌ دولت باوجود کسری بودجه مجبور نباشد، بنزینی را که لیتری ۳۸ هزار تومان وارد می‌کند، با نرخ ۱، ۵۰۰ تومان بفروشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین