حفظ جایگاه فولاد خوزستان در بازار داخل و بینالمللی
خبر خوب هفته گذشته، کلنگزنی سه طرح عظیم توسعهای شرکت فولاد خوزستان، شامل احداث ماشین ریختهگری اسلب عریض، کارخانه اکسیژن ۴ و نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق بود که در روز ۲۸ شهریور با حضور مسئولان کشوری و استانی برگزار شد. «گزارش ویژه چیلان» در مورد تحولات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.
امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان طرح ماشین ریختهگری اسلب عریض را نقطهی عطف توسعه این شرکت دانست و گفت: تامین شمش شرکتهای نوردی یکی از اهداف اصلی فولاد خوزستان است. مجاورت شرکت فولاد اکسین و لزوم تامین اسلب مورد نیاز این شرکت، باعث شد طرح احداث ماشین ریختهگری اسلب عریض در دستور کار قرار گیرد.
پس از اجرای کامل طرح علاوه بر میزان تولید فعلی شمش، سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شمش اسلب عریض با گریدهای فولاد آلیاژی و ساختمانی در شرکت فولاد خوزستان تولید میشود. مزایایی همچون حفظ جایگاه فولاد خوزستان در بازار داخل و بینالمللی با توجه توان تامین تولید شمش اسلب با تنوع ابعاد و گریدهای فولاد آلیاژی، ارزش افزوده بیشتر، حفظ سقف ظرفیت تولید کنونی در صورت توقف سایر ماشینهای ریختهگری به منظور بهینهسازی تجهیزات برای فولاد خوزستان، پیامدهای اجرای این طرح هستند.
مدیرعامل فولاد خوزستان در ادامه اشارهای به طرح اکسیژن ۴ و نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی برق کرد و افزود: تزریق اکسیژن کیفیت و کمیت آهن اسفنجی را افزایش میدهد. به منظور تامین گازهای صنعتی مورد نیاز طرحهای توسعهای، احداث کارخانه اکسیژن ۴ در اولویت قرار گرفته و شاهد آغاز این طرح هستیم. هزینه اجرای طرح ۲۶ میلیون یورو و مدت زمان اجرای آن ۳۶ ماه پیشبینی شده است. هدف از اجرای کارخانه اکسیژن ۴ بهینه سازی کیفیت، پایداری سیستم و افزایش ظرفیت تولید است. احداث نیروگاه اختصاصی ۵۲۰ مگاواتی دیگر طرحی است که امروز کلنگزنی میشود، با اجرای این طرح و در مدار قرار گرفتن آن علاوه بر برداشته شدن محدودیتهای برقی، پایداری تولید تضمین میشود. در حال حاضر با توجه به کاهش تولید فولاد ناشی از محدودیتهای برقی، احداث نیروگاه ۵۲۰ مگاواتی با امکان توسعه تا هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفته است.
مصوبه هفته
کارگروه تنظیم بازار تمدید مجوزهای صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی را به مدت ۲ ماه (تا اول آذر ۱۴۰۰) تصویب کرد. پیش از این در اول شهریور، دفتر صنایع معدنی وزارت صمت نام بیش از ۱۰۰ شرکت را از فهرست صادرکنندگان مجاز شمش و مقاطع طویل فولادی حذف کرده بود که با اعتراض انجمن فولاد، این محدودیت صادراتی کنار گذاشته شد و مجوز صادراتی شرکتها به مدت یک ماه تا اول مهر تمدید شد. حالا با تصویب کارگروه تنظیم بازار، مجوزهای صادرات به مدت دو ماه دیگر نیز تمدید شده است.
تمدید مجوزهای صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی در یکصد و پنجاه و سومین جلسه کارگروه تنظیم بازار که روز دوشنبه ۲۹ شهریور برگزار شد، به تصویب رسید.
در مصوبه کارگروه تنظیم بازار در این خصوص آمده است: «درخواست معاونت امور معادن و صنایع معدنی (وزارت صمت) در خصوص جلوگیری از صادرات واحدهای فولادی که اکثرا آنها کف عرضه ۷۰ درصدی تولید را رعایت ننموده اند و در صورت اعمال آن بیش از ۷۰ درصد واحدها از لیست صادراتی خارج خواهند شد، در جلسه مطرح و مقرر گردید به منظور حمایت از واحدهای تولیدکننده محصولات فولادی و جلوگیری از توقف صادرات و از دست دادن بازارهای صادراتی، پیشنهاد معاونت امور معادن و صنایع معدنی در مورد صادرات این محصولات به مدت دو ماه تا زمان تصمیمگیری و برنامهریزی در خصوص زنجیره فولاد مورد تائید قرار گرفت تا با رعایت ضوابط و مقررات مربوطه ادامه یابد».
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۲۲۵ هزار و ۷۷۶ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۳۷۷۵ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه اصفهان در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۱۶۸۷ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به #فولاد مبارکه اصفهان بود.