طرز تهیه سوپ لبو | سوپ لبو برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
لبو نه تنها یک خوراکی خوشمزه و لذیذ است بلکه خاصیت درمانی دارد و برای بیماری های مختلف مفید است در این مقاله همراه ما باشید با طرز تهیه سوپ لبو و خواص دارویی گیاه لبو را در ادامه بخوانید.
طرز تهیه سوپ لبو :لبو یکی از سالمترین سبزیجات است که طرفداران خاص خودش را دارد لبو ریشه گیاه چغندر می باشد که به عنوان خوراکی استفاده می شود لبو گذشته از اینکه خوراکی خوشمزه ای است یک گیاه دارویی نیز است که برای درمان سرما خوردگی و آنفولانزا بسیار مفید است ما در این مطلب ستاره پارس ی طرز تهیه سوپ لبو را برای شما آماده کرده ایم در ادامه با طرز تهیه سوپ لبو مارا همراهی کنید.
طرز تهیه سوپ لبو
این سوپی میتواند به بدنتان کمک کند تا از شر مخاط مجاری تنفسی خلاص شود. بسیاری از داروهایی که برای درمان گرفتگی مجاری تنفسی تجویز میشوند، برای مدتی میتوانند اثربخش باشند، و در بسیاری از موارد، با تمام شدن دورهی مصرف دارو، بار دیگر این بیماری باز خواهد گشت.
مواد لازم سوپ لبو
لبو (پخته) ۵۰۰ گرم
کرفس (خرد شده) ۲ ساقه
هویج ۲ عدد
پیاز (نگینی) ۲ عدد
شیر ۱.۵ پیمانه
کره ۱/۴ پیمانه
آبلیمو ۲ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
خامه (برای تزیین) ۴ قاشق سوپ خوری
گردو تفت داده شده (برای تزیین)
روش پخت سوپ لبو
ابتدا کره را در ظرفی ریخته و روی شعله قرار میدهیم تا آب شود. سپس پیاز، کرفس و هویجهای خرد شده را به ترتیب به کره اضافه میکنیم و به اندازهای تفت میدهیم که سبزیها تغییر رنگ دهند.
لبو را رنده کرده و به همراه یک قاشق سوپخوری آبلیمو و آب مرغ به سبزیهای سرخ شده افزوده و آن را با نمک و فلفل مزهدار میکنیم و به مدت نیم ساعت حرارت میدهیم تا مواد بپزند.
البته کمی از لبو رنده شده را برای تزیین روی سوپ کنار میگذاریم، بعد از پخت قابلمه را کنار گذاشته تا سرد شود.
سپس همه مواد را در غذاساز ریخته تا سوپی نرم حاصل شود، سوپ را داخل قابلمه برمیگردانیم و شیر را به آن اضافه کرده تا جوش بیاید.
در پایان بقیه آبلیمو را اضافه کرده و هم میزنیم، سپس سوپ را درون سوپخوری ریخته و سطح روی آن را با خامه و لبوی رنده شده و گردو تفت داده شده تزیین مینماییم.
لبو یا شلغم خونین
شاید برایتان جالب باشد که بدانید نام دیگر لبو، شلغم خونین است. میزان سدیم و چربی لبو کم است که نشان میدهد چرا لبو خوراکی خوبی است. همچنین لبو منبع خوبی برای فولات است و از این رو برای بهبود سلامت روانی و هیجانی مناسب است. لبو سرشار از مواد مغذی دیگر مانند آهن، منگنز، مس، پتاسیم، و منیزیم است - که همه آنها خواص خود را دارند. حتی چغندر خام نیز خواص بینظیری دارد که یکی از آنها پیشگیری از سرطان است. نه فقط ریشهی چغندر، بلکه برگ آن نیز چیزهایی برای ارائه دارد. برگ چغندر سرشار از فیبر و پروتئین است و نیز حاوی ویتامین K (خاصیت انعقاد خون) و کلسیم (برای تقویت استخوان و دندان) است.
آب چغندر نیز میتواند سالم و مفید باشد. فقط ۲۰۰ میلیلیتر آب چغندر در روز شما را از تمام خواص آن بهرهمند میکند. اما در اینباره در ذهن بسیاری از آدمها تردیدی وجود دارد - آیا آب چغندر را بگیریم یا نه؟
هرچند آب چغندر منبع غنیتری برای بتالین است، اما چغندر پخته یا همان لبو فیبر بیشتری دارد. بنابراین ممکن است از خودتان بپرسید فایدهی آب چغندر چیست. نکته اینجا است: آب چغندر حاوی تمام مواد مغذی است که شاید در فرآیند پخت لبو از بین برود. همچنین گوارش آب چغندر آسانتر است.
خواص لبو برای سرماخوردگی و آنفلوانزا
۱. سرفه و گلودرد را برطرف می کند
همانطور که میدانید لبو یک ماده غذایی بسیار مفید است که در فصل سرما، یعنی پاییز و زمستان میتوانید از فواید منحصر به فرد آن برای درمان سرماخوردگی و رفع گلودرد و سرفه استفاده کنید. آب لبوی گرم مانند یک شربت شفابخش به گرم و نرم شدن گلو و رفع التهاب ناشی از سرماخوردگی کمک میکند و جلوی سرفه های شدید را میگیرد و مجاری تنفسی را نرم میکند.
۲. به پایین آوردن تب کمک میکند
در زمانهای قدیم، مردم با استفاده از لبو تب را درمان میکردند. البته در هنگام اینکه لبو را جهت درمان تب مصرف میکنید، باید اطمینان حاصل کنید که به میزان کافی استراحت میکنید و مقدار فراوانی آب مینوشید تا روند پایین آمدن تبتان تسریع شود.
۳. از مشکلات تنفسی جلوگیری می کند
سیستم تنفسی یکی از کاربردیترین و مفیدترین قسمتهای بدن ما است. ما باید برای جلوگیری از هر گونه مشکل تنفسی در دوران سرماخوردگی، یک سبک زندگی سالم داشته باشیم. ثابت شدهاست که آب لبو توانایی جلوگیری از مشکلات تنفسی را دارد. علاوه بر این، این ریشهی خوراکی غنی از ویتامین C است که به جلوگیری از آسم کمک میکند. ویتامین C به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند که دارای مزایای زیادی برای بدن ما است. به این ترتیب خوردن آب لبو یک راه عالی برای جلوگیری از هر گونه بیماری تنفسی است که ممکن است برای شما رخ دهد.
۴. باعث افزایش آنتیاکسیدان بدن می شود
میتوان این ویژگی را به وجود ترکیبات پلی فنول و بتالین در لبو نسبت داد که به آن خاصیت آنتیاکسیدانی دادهاست. بر اساس یک پژوهش رنگدانهی بتالین در لبو خواص ضدالتهابی قدرتمندی دارد. این خواص به درمان آسیب اکسیداتیو و بهبود عملکردهای شناختی کمک میکند و در دوران سرماخوردگی که بدن بسیار ضعیف شده است می تواند یک خوراکی حیات بهش باشد.
۵. با التهاب بدن در دوران بیماری مبارزه میکند
وجود سخاوتمندانهی فولات، فیبر، و بتالین در لبو آن را در گروه خوراکیهای ضدالتهاب قرار دادهاست. بر اساس پژوهشی که در ایران انجام شدهاست لبو، به ویژه آب لبو در درمان التهاب ناشی از آنفلوانزا موثر است و از این رو خواص لبو برای سرماخوردگی و آنفلوانزا می تواند شفابخش باشد.
۶. سطح انرژی را بالا میبرد
پژوهشها نشان دادهاست لبو باعث میشود مصرف انرژی در عضلات بهینه شود و به این طریق استقامت را بالا میبرد.لبو با داشتن ویتامین C و انواع فیبر و مواد معدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد صحیح عضلات موثر عمل میکند. چغندر با تحریک تولید آنتی بادیها و گلبولهای سفید به مبارزه با سرماخوردگی و دیگر بیماریهای عفونی پرداخته و سلامت استخوانها را نیز بهبود میبخشد.