-
اینجا نمادهای خارجی حرف اول را می‌زند

بازار کم فروغ نوشت‌افزار

این روزها والدین در تکاپوی تهیه لوازم مدرسه برای فرزندان خود هستند، اما این تکاپو در حالی در بین خانواده‌ها دیده می‌شود که لوازم‌التحریر از جایگاه وسیله‌ای برای درس خواندن و تحصیل، به ابزاری برای خودنمایی دربرابر هم‌کلاسی‌ها تبدیل شده است.

بازار کم فروغ نوشت‌افزار

به گفته مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران، تاکنون یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در مدارس دولتی و غیردولتی ثبت‌نام کردند، و اگر این تعداد دانش‌آموز به‌طور میانگین برای خرید تجهیزات و لوازم‌التحریر خود سه میلیون تومان هزینه کنند، شاهد گردش نزدیک به سه هزار و ۴۵۰ میلیارد تومانی مالی تنها در شهرستان‌های استان تهران در بخش لوازم التحریر هستیم، که حضور رنگارنگ برندهای خارجی و بیگانه با فرهنگ و آیین ایران و استان تهران در بازار لوازم‌التحریر سبب شده که مبلغ قابل توجهی برای خرید لوازم‌التحریر خارجی صرف شود.

چند روز پیش جشن کلاس اولی‌ها در سراسر استان تهران برگزار شد و روز گذشته دانش‌آموزان در پایه‌های تحصیلی دیگر در مدارس حضور یافتند، اما حضور دانش‌آموزان با کیف‌های با نشان‌های خارجی و ناسازگار با فرهنگ بومی و محلی نشانه‌های خوبی نیست.

مشاهدات عینی خبرنگار مهر در بازار لوازم‌التحریر ورامین، ملارد و پیشوا حاکی از آن است، که دسترسی به نوشت‌افزارهای خارجی و البته بی‌کیفیت نسبت به وسایل بومی و داخلی راحت‌تر است و اغلب فروشندگان نیز برای فروش محصولات از برندهای خارجی استفاده می‌کنند.

در یک فروشگاه لوازم‌التحریر در ملارد که به دلیل ازدحام والدین برای خرید مایحتاج وقت پاسخ گفتن به خبرنگار مهر را نیز نداشت، مادری که همراه فرزند کلاس دومی خود که علیرضا نام داشت، با لیستی در دست، در حال خرید لوازم التحریر بود، در پاسخ به این سوال خبرنگار مهر که «بیشتر چه لوازم التحریری مورد استقبال فرزندتان است؟» گفت: علیرضا بیشتر از لوازمی خوشش می‌آید که روی آن برچسب‌های خارجی است.

وی اضافه کرد: باب اسفنجی، انگری برد، مرد عنکبوتی، شخصیت‌های کارتنی فوتبالیست، بتمن و.… شخصیت‌هایی هستند، که علیرضا دوست دارد و قبل از حرکت به سوی فروشگاه از ما قول گرفته که عکس این شخصیت‌های کارتنی روی کیف و جامدادی‌اش باشد.

پدر امیر، دانش‌آموز مقطع متوسطه اول که با او برای خرید به فروشگاهی در پیشوا آمده بود، به خبرنگار مهر گفت: در خبرها آمده که طرح‌های متعددی برای نظارت بر بازار لوازم التحریر پیاده شده است، اما در واقعیت می‌بینیم که قیمت‌های لوازم‌التحریر سر به فلک کشیده و برای هر کتاب درسی به یک و یا حتی دو دفتر جداگانه نیاز داریم و باید تهیه کنیم.

وی با بیان اینکه این پایان ماجرا نیست و در ماه‌های ابتدایی سال تحصیلی نیز کتب کمک درسی توسط معلمان به دانش‌آموزان پیشنهاد می‌شود، گفت: جای خالی تولیدات با کیفیت داخلی نیز در بازار دیده می‌شود و برخی لوازم هم اگر باشد، یا نسبت به مشابه خارجی گران‌تر است و یا کیفیت لازم را ندارد.

پدر امیر با بیان اینکه یک دختر دانش‌آموز ابتدایی نیز دارد، اضافه کرد: بخش قابل توجهی از حقوق مهرماه و حتی آبان ماه من صرف خرید لوازم و مایحتاج فرزندان می‌شود و حدود هشت میلیون تومان برای این دو فرزندم لوازم التحریر می‌خرم.

یک فروشنده لوازم‌التحریر که در شهرقدس با مهر گفت‌وگو کرده است، می‌گوید: افزایش نرخ لوازم التحریر نسبت به سال قبل سبب شده تا بازار تا حدود زیادی در رکود باشد، بالا بودن قیمت‌ها سبب شده تا استقبال مردم کاهش یابد.

وی با بیان اینکه محصولات خارجی به دلیل کیفیت و تنوع رنگ و زیبایی طرفداران بیشتری بین دانش‌آموزان و مشتریان دارد، گفت: بیشتر دانش‌آموزان و خانواده‌ها ترجیح می‌دهند از لوازم خارجی استفاده کنند و نرخ لوازم خارجی نیز وابسته به ارز است.

طرح نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت در استان تهران برای کنترل قیمت‌ها و اطمینان از توزیع مناسب کالاها، از ۱۵ شهریور آغاز شده و تا ۱۵ مهر ادامه دارد، اما گویی این طرح حریف بازار عجیب و غریب لوازم‌التحریر نشده است.

فولاد سفیددشت ایزو ۱۰۰۰۲ گرفت

مریم مهدیان- در راستای افزایش رضایتمندی مشتریان شرکت فولاد سفیددشت موفق به کسب گواهینامه استاندارد ۱۰۰۰۲: ۲۰۱۸ ISO شد.

به گزارشصمت از شهرکرد، ممیزی مرحله دوم استاندارد ۱۰۰۰۲ ISO (رسیدگی به شکایات مشتری) توسط تیم ممیزی موسسه SGS سوئیس در ۱۹ شهریور۱۴۰۳ برگزار و شرکت فولاد سفیددشت موفق به کسب گواهینامه این استاندارد شد.

محمود محمدی فشارکی، مدیرعامل شرکت فولاد سفیددشت در این‌باره گفت: هدف از شرکت در این ممیزی‌ها، دریافت گواهینامه نیست بلکه قدم گذاشتن در مسیر تعالی شرکت و بهبود مستمر سازمان است.

جمشید علی بابایی، مدیرتکنولوژی و توسعه ضمن تشکر از تیم ممیزی تصریح کرد: رمز موفقیت هر سازمان، تعهد تیم رهبری و کلیه پرسنل در اجرای الزامات سیستم‌های مدیریتی است.

مجتبی غیوری، مدیر خرید و سرپرست فروش و بازاریابی نیز بیان کرد: رسیدگی به شکایات مشتری و کسب رضایت آنان از ابتدا سرلوحه شرکت فولاد سفیددشت بوده و با دریافت این گواهینامه گامی بلند در تحقق اهداف شرکت برداشته شد. در همین راستا، غلامرضا معصومی رئیس تعالی سازمانی و مهندسی صنایع ضمن تشکر از حمایت‌ها و همکاری مدیرعامل محترم و تلاش‌های کلیه پرسنل به خصوص پرسنل واحد بازاریابی و فروش افزود: پیاده‌سازی استانداردهای مدیریتی از سال ۱۳۹۸ با دریافت گواهینامه استاندارد ۹۰۰۱: ۲۰۱۵ ISO در زمینه مدیریت کیفیت آغاز و با تلاش و همکاری کلیه مدیران و کارکنان شرکت، استاندارد‌های مدیریت زیست‌محیطی (۱۴۰۰۱: ۲۰۱۵ISO)، مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (۴۵۰۰۱: ۲۰۱۸ ISO) و مدیریت کیفیت در آزمایشگاه (۱۷۰۲۵: ۲۰۱۷ ISO/IEC) نیز پیاده‌سازی گردیده است. همچنین استاندارد‌های مدیریت رضایت مشتریان (۱۰۰۰۴: ۲۰۱۸ ISO)، مدیریت شایستگی کارکنان (۱۰۰۱۵: ۲۰۱۹ ISO)، مدیریت انرژی (۵۰۰۰۱: ۲۰۱۸ ISO) و مدیریت امینت اطلاعات (۲۷۰۰۱: ۲۰۲۲ ISO/IEC) در حال پیاده‌سازی است.

افزایش جابه‌جایی کالا از مبادی فارس

فارس مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فارس از جابه‌جایی بیش از ۱۵ میلیون و ۸۵۵ هزار تن کالا از مبادی استان فارس در شش ماهه نخست امسال خبر داد.

محسن عمادی در نشست راهداری فارس از جابه‌جایی بیش از ۱۵میلیون و ۸۵۵هزار تن کالا در ۶ ماهه امسال از مبادی استان فارس خبر داد و افزود: در شش ماهه نخست امسال یک میلیون و ۲۲۰ هزار بارنامه توسط شرکت‌های حمل‌ونقل فعال کالا در استان فارس صادر شده است. وی اظهار کرد: ﺳﻴﻤﺎﻥ، ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺑﻨﺰﻳﻦ، ﺍﻭﺭﻩ، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮنگی، ﺁﻫﻦ ﺍسفنجی، ﺧﺎﻙ ﻧﺴﻮﺯ، ﮔﺎﺯﻭﺋﻴﻞ، هندوانه، ﺳﻴﻤﺎﻥ ﻓﻠﻪ، موزاییک و کاشی و سرامیک از جمله کالاهای عمده جابه‌جا شده در این بازه هستند. عمادی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی رانندگان سختکوش و فعالان حوزه حمل‌ونقل اظهار کرد: ۳۲۲ شرکت حمل‌ونقل کالا در استان فارس مشغول به فعالیت هستند.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان فارس گفت: رانندگان توجه داشته باشند قبل از اقدام به بارگیری و هنگام سفر قوانین و مقررات مربوط به این حوزه را با دقت رعایت کنند تا مشکلی متوجه آنان نشود.

به گفته وی، هم‌استانی‌ها، رانندگان و صاحبان کالا می‌توانند هرگونه مشکل و شکایات خود در این بخش را از طریق سامانه ۱۴۱ به منظور رسیدگی به این اداره‌ کل اطلاع دهند.

تأخیر در برداشت خرمای استان بوشهر

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از تأخیر در برداشت و رسیدن میوه خرمای استان بوشهر خبر داد و گفت: امسال ‌‬کیفیت محصول‌ افزایش یافته است.

به گزارش مهر، کبری توکلی صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مراحل در مدیریت تولید، گرده‌افشانی نخل است که عملکرد نهایی محصول خرما به آن وابستگی شدید دارد.

وی با بیان اینکه کاهش کمیت و کیفیت محصول میوه خرما یکی از دلایل اصلی گرده‌افشانی نامناسب است افزود: گرده‌افشانی مطلوب، تابع عواملی همچون دما، رطوبت، بارش، زمان گرده‌افشانی، نوع گرده نر و مهارت کارگران گرده‌افشان است که اگر هرکدام از این شرایط فراهم نباشد کمیت و کیفیت محصول خرما مطلوب نخواهد بود.

معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه به علت گرمایش کلی زمین و تغییرات اقلیمی، زمان گرده‌افشانی خرما در برخی مناطق زودتر صورت می‌گیرد، ادامه داد: اما غالباً در استان بوشهر، گرده‌افشانی خرما از اوایل اسفند ماه آغاز و بسته به منطقه و رقم خرما ممکن است تا اواسط فروردین طول کشیده و در مناطق مرتفع استان تا اواخر فروردین ادامه داشته باشد. توکلی تصریح کرد: در سال باغی جاری در اواسط بهمن تا اسفند ۱۴۰۲ که مصادف با رشد اولیه خوشه‌ها و تمایز آنها است دمای هوا کاهش ناگهانی پیدا کرد و این باعث تأخیر در زمان باز شدن خوشه‌ها شد.

 وی با تاکید بر اینکه در فروردین امسال بارندگی‌های متوالی باعث افزایش رطوبت و تأخیر در گرده‌افشانی شد، گفت: تأخیر دو هفتگی در زمان برداشت و رسیدگی میوه به همین دلایل گفته شده است اضافه کرد: اما روند رشد میوه به صورت طبیعی و با کیفیت  بالاتر از سال‌های قبل بوده است.

معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: با توجه به تأخیر دو‌هفته‌ای از آغاز برداشت، پیش‌بینی می‌شود برداشت خرما در استان بوشهر تا هفته اول آبان ادامه داشته باشد.

رشد۸.۳ درصدی مصرف بنزین در چهارمحال و بختیاری

مریم مهدیان- مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری از افزایش ۸.۳ درصدی مصرف بنزین طی پنج ماهه نخست امسال خبر داد و گفت: این میزان افزایش مصرف بنزین در بازه زمانی اول فروردین تا 31 مرداد امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال در چهارمحال و بختیاری به ثبت رسیده است و در این مدت، متوسط مصرف روزانه بنزین در سطح استان بیش از ۱۲۵هزار لیتر گزارش شده است.

به گزارشصمت از شهرکرد این مقام مسئول افزود: مصرف نفت گاز در پنج ماه ابتدایی سال یک درصد در مقایسه با مدت مشابه در پارسال کاهش داشته است و در این مدت بیش از۱۱۸ میلیون لیتر نفت‌گاز به مصرف‌کنندگان عرضه شده است.

همچنین تیموری بیان کرد: در مرداد امسال مصرف بنزین در استان با ۹.۶درصد افزایش و نفت‌گاز ۶.۹درصد رشد در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته به ثبت رسیده است.

وی افزایش ترددهای بین استانی و استقبال مسافران تابستانی از گردشگاه‌های طبیعی با توجه به آب و هوای مساعد این استان در فصول گرم سال را، علت عمده افزایش مصرف بنزین در استان چهارمحال و بختیاری دانست.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه چهارمحال و بختیاری بیان کرد تمام شهروندان باید در هنگام سوخت‌گیری به مسائل ایمنی در خصوص مراقبت از کارت سوخت شخصی توجه کنند و از قرض دادن آن به دیگران خودداری کنند و در جایگاه عرضه سوخت خودشان کارت را در دستگاه کارتخوان قرار داده و تراکنش را انجام دهند و همیشه مراقب تراشه کارت‌سوخت خود باشند و در صورت مشاهده هر گونه خراشیدگی یا دستکاری روی آن، از کارت استفاده نکرده و برای صدور المثنی از طریق مراجعه به دفاتر پلیس + ۱۰ اقدام کنند.

وی تاکید نمود برای امنیت بیشتر، بهتر است شهروندان با رعایت دقت در حفظ و نگهدای کارت سوخت شخصی، از در اختیار گذاشتن کارت سوخت شخصی خود به دیگران جدا خودداری کنند.

تیموری اظهار کرد: ‌به تازگی فایل ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر امکان شارژ اضافه بر سهمیه در کارت سوخت در حال انتشار است که از اساس کذب است و این ترفند جدیدی برای کلاهبرداری است و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ضمن پیگیری موضوع از طریق دستگاه‌های نظارتی مبنی بر انتشاردهندگان اخبار کذب در حوزه سوخت، اعلام می‌کند که سهمیه شارژ کارت سوخت افراد بر اساس شیوه‌نامه‌های امنیتی و نظارتی توسط سامانه هوشمند سوخت اعمال می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین