-
در نشست فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد و نماینده جمهوری خلق چین مطرح شد:

فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن می‌کنیم

انعقاد تفاهمنامه خواهرخواندگی یکی از شهرهای کهگیلویه و بویراحمد با یکی از شهرهای کشور چین از موضوعات مهمی بود که از سوی فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد. نشست «شووی» نخستین سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران با فعالان و تیم اقتصادی دولت در سالن اجتماعات اتاق باررگانی کهگیلویه و بویراحمد مستقر در شهر یاسوج برگزار شد.

فرش قرمز برای سرمایه‌گذاران پهن می‌کنیم

انعقاد تفاهمنامه خواهرخواندگی یکی از شهرهای کهگیلویه و بویراحمد با یکی از شهرهای کشور چین از موضوعات مهمی بود که از سوی فعالان اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد. نشست «شووی» نخستین سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران با فعالان و تیم اقتصادی دولت در سالن اجتماعات اتاق باررگانی کهگیلویه و بویراحمد مستقر در شهر یاسوج برگزار شد. راه‌اندازی یک واحد تولیدی سرمایه‌گذار کهگیلویه و بویراحمد، جذب سرمایه‌گذاران چینی برای بهره‌وری بهتر از ظرفیت‌های اقتصادی استان به ویژه در حوزه انرژی خورشیدی، آب، صنعت، گردشگری، ورزش‌های زمستانی و تابستانی از جمله پیشنهادات فعالان اقتصادی کهگیلویه وبویراحمد برای هیات چینی بود.کهگیلویه و بویراحمد با توجه به تنوع منابع طبیعی، ثروت‌های فرهنگی و توانایی‌ها از قافله توسعه عقب افتاده و نیازمند توسعه اقتصادی است. رشد اقتصادی پایدار این منطقه به عنوان یک هدف کلان می‌تواند نقش مهمی در توسعه کشور داشته باشد اما در کنار تمامی ظرفیت‌های اقتصادی، موانع و چالش‌هایی نیز وجود دارند که باید به آنها به صورت کلان پرداخته شود. به گفته معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، این استان از نظر تولید مشکلی ندارد اما در حوزه صادرات و تجارت لنگ می‌زند، بخش اقتصادی باید ۸۰ درصد انرژی خود را روی تجارت بگذارد و ۲۰ درصد فقط به تولید پرداخته شود. گفتنی است، پایدار اقتصادی این منطقه، به عنوان یک هدف کلان و تجاری، نه تنها می‌تواند برای کهگیلویه و بویراحمد فرصت‌های فراوان ایجاد کند، بلکه به توسعه کشور نیز کمک چشمگیری خواهد کرد.

دعوت سرکنسولگر جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران به جشنواره معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کهگیلویه و بویراحمد، اعزام تیمی از سرمایه‌گذاران کهگیلویه و بویراحمد به کشور چین و سرمایه‌گذاری در واحدهای تولیدی نیمه‌تمام از درخواست‌های مسئولان استان برای بهتر شدن تعاملات بین ۲ کشور بود.

تلاش برای افزایش تعاملات کشورهای چین و ایران

سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران در این نشست با اشاره به اینکه حوزه مسولیتش در استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، بوشهر، کرمان، هرمزگان وسیستان و بلوچستان است تاکید کرد: تلاش برای استفاده از ظرفیت‌های خفته این مناطق برای بهبود روابط با کشورش از برنامه‌های اوست.

«شو وی» با بیان اینکه ایجاد واحدهای تولیدی بزرگ نیازمند مراحلی مانند تامین مالی از طریق فاینانس است تاکید کرد: برای سرعت بخشی به نتیجه می‌توان از راه‌اندازی واحدهای تولیدی کوچک آغاز کرد.

وی عنوان کرد: مسوولان کهگیلویه و بویراحمد همواره جذب سرمایه‌گذاران خارجی را از عوامل توسعه معرفی می‌کنند اما دفاع و حمایت واقعی از سرمایه‌گذاران لازمه تحقق این امر است.

سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران تصریح کرد: فراهم کردن شرایط امن سرمایه‌گذاری بهترین راهکار برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در کهگیلویه و بویراحمد و همه نقاط ایران است.

وی خاطرنشان کرد: کشورهای دوست چین و ایران به عنوان ۲ تمدن کهن همکاری‌های خوبی با هم داشته‌اند که نمونه هایی از آن را می‌توان در احداث سد بزرگ چمشیر گچساران که با مشارکت چینی‌ها ساخته شد مشاهده کرد.

سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران عنوان کرد: سرمایه هوشمند است و راه خود را در مکان‌هایی که امنیت و سود کافی دارد پیدا خواهد کرد.

«شو وی» با اشاره به ظرفیت‌های استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد در بخش‌های مختلف ابراز امیدواری کرد که با معرفی این توانمندی‌ها بتواند زمینه حضور بیشتر تاجران کشورش را در این خطه فراهم کند.

ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری

رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به شرایط خوب سرمایه‌های طبیعی آب در استان تصریح کرد: این استان شرایط بسیار خوبی در زمینه انرژی‌های تجدیدناپذیر نیروگاه‌های خورشیدی دارد که سرمایه‌گذاری در این زمینه میتواند جذاب و سودآور باشد. عبدالله قبادی وجود طبیعت زیبا از جمله ارتفاعات دنا و خامی برای اعزام کوهنوردان و علاقه مندان به ورزش‌های زمستانی در کهگیلویه و بویراحمد را یادآور شد و از نماینده کشور چین خواست تا برای جذب سرمایه‌گذار در این زمینه تلاش کند.

وی فاصله کوتاه کهگیلویه و بویراحمد با خلیج‌فارس را فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری و صادرات کارآفرینان چینی در استان ذکر کرد.

قبادی تاکید کرد: کهگیلویه و بویراحمد با وجود تولید محصولات مرغوب کشاورزی چون پرتقال، سیب، لیموترش، گوجه‌فرنگی، فلفل، گل رز و گیاهان دارویی که قابلیت صادرات نیز دارد می‌تواند مقصد فعالیت سرمایه‌گذاران باشد.

رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان از انگشت شمار مناطق جنوبی ایران است که ظرفیت‌های زیادی در زمینه سرمایه‌گذاری برای آب و صنعت دارد و آب صنعتی از ظرفیت‌های خفته استان است.

امیر تیمور موسویان معادن را از دیگر ظرفیت‌های استان دانست که می‌تواند زمینه جذب سرمایه‌گذاران خارجی را فراهم کند. وی افزود: براساس بررسی‌های انجام شده از سوی کارشناسان، کهگیلویه و بویراحمد در زمینه معادنی مانند سلسیین، آهک، منیزیم و فسفات شرایط سرمایه‌گذاری را دارد.

موسویان تاکید کرد: گیاهان دارویی، لوازم خانگی و خودروسازی از دیگر بسترها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان است.

معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکید کرد: برای همه سرمایه گذران خارجی و داخلی که قصد فعالیت در استان را دارند فرش قرمز پهن می‌کنیم.

سید احسان عسکری افزود: همه دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد موظف به نهایت تعامل با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی هستند.

درخواست‌های بخش خصوصی

رئیس اتاق بازرگانی کهگیلویه و بویراحمد همچنین با بیان اینکه قرار است جشنواره ملی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کهگیلویه و بویراحمد بهار امسال در یاسوج برگزار شود از سرکنسول جمهوری خلق چین در استان‌های جنوبی ایران خواست تا در این آیین شرکت کند.قبادی دعوت از تیم سرمایه‌گذاران کشور چین برای بازدید میدانی از ظرفیت‌های اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد را از دیگر درخواست‌های بخش خصوصی از نماینده کشور چین ذکر کرد.

سخن پایانی

به گفته بسیاری از کارشناسان، حضور نمایندگان کشور دوست چین در استان پرظرفیت کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند گام نخست برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی در این استان و البته صادرات کالاهی تولیدی استان باشد که امید می‌رود با پشتکار و تلاش بیشتر مسئولان محلی محقق شود.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین