-

بحران بازار مسکن جدی شد | معامله گران ریسک نکنند

دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده، از بحران جدی در بازار سیمان خبر داد و گفت: افزایش بی‌رویه قیمت سیمان و کاهش عرضه آن، رکود بخش مسکن را سنگین‌تر می‌کند.

بحران بازار مسکن جدی شد | معامله گران ریسک نکنند

محمدحسین رئیسی در یک نشست خبری اعلام کرد که طبق آمار بورس کالا، در ماه گذشته قیمت سیمان تقریباً دو برابر شده و میزان عرضه آن به نصف کاهش یافته است. در بازار آزاد، قیمت هر تن سیمان به ۵ میلیون تومان نیز رسیده است. او افزود: با اینکه هنوز فصل گرم سال آغاز نشده، بسیاری از کارخانه‌های تولید بتن ناچار به تعطیلی شده‌اند. سایر واحدها نیز تنها با یک‌سوم یا یک‌چهارم ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و اگر این وضعیت ادامه یابد، به زودی آن‌ها نیز تعطیل خواهند شد. رئیسی همچنین کمبود برق و سهمیه‌بندی آن را از دیگر عوامل مؤثر در این بحران دانست و گفت: کاهش سهمیه برق صنایع، تولید را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

رئیسی با استناد به آمار برخی کارخانه‌های بزرگ سیمان گفت:تولید سیمان شاهرود در فروردین ماه 20 هزار تن بود که اکنون به 8 هزار تن کاهش یافته است.سیمان ساوه از 25 هزار تن به 9 هزار تن رسیده،فیروزکوه از 15 هزار تن به 7500 تن و سیمان شمال از 15 هزار تن به 7 هزار تن کاهش یافته‌اند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن آماده با بیان اینکه این کاهش چشمگیر تولید زنگ خطری جدی برای صنعت ساخت‌وساز است با اشاره به  به سوءاستفاده از کدهای بورسی توضیح داد: در حال حاضر، نسبت ورود و خروج برای کدهای بورسی رعایت نمی‌شود. برخی افراد سیمان را چند ماه پیش با قیمت پایین خریداری کرده‌اند، اما آن را از کارخانه خارج نکرده‌اند. اکنون قصد دارند همان محموله را با قیمت چندبرابری وارد بازار کنند.

به گفته رئیسی، طبق قانون، باید 80 درصد سیمان خریداری‌شده از بورس، ظرف یک هفته از کارخانه خارج شود، اما این قانون رعایت نمی‌شود.

وی همچنین تاکید کرد: در گذشته برای دریافت کد بورسی باید مجوزهای لازم ارائه می‌شد، اما اکنون هر فردی می‌تواند به‌راحتی کد بگیرد و خرید انجام دهد. این روند باعث جولان دلالان در بازار شده و سال "سرمایه‌گذاری در تولید"، به سال "تسلط واسطه‌گران" تبدیل شده است.

هشدار درباره رکود شدید در صنعت ساختمان

وی در ادامه خواستار نظارت فوری بر کدهای بورسی و اعمال نسبت ورود به خروج شد و هشدار داد: اگر برای این بحران چاره‌اندیشی نشود، صنعت ساختمان وارد یک رکود شدید خواهد شد.

رئیسی با ارائه آمار دقیق قیمت‌ها گفت: قیمت هر تن سیمان فله‌ای هگمتان در 18 فروردین یک میلیون و 517 هزار تومان بود، اما در 22 اردیبهشت به 2 میلیون و 918 هزار تومان رسید؛ یعنی تنها در یک ماه، قیمت آن تقریباً دو برابر شده است. قیمت سیمان شمال نیز از یک میلیون و 679 هزار تومان در فروردین به 3 میلیون و 183 هزار تومان در اردیبهشت افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: در استان تهران حدود 200 واحد تولید بتن آماده فعال بود که تاکنون یک‌سوم آن‌ها تعطیل شده‌اند. اگر اولویت به کدهای بورسی مصرف‌کننده واقعی و صنایع داده نشود، این روند تعطیلی ادامه خواهد داشت.

 

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین