-
رئیس هیأت عامل ایدرو تاکید کرد

نوسازی و بازسازی صنایع یک فرصت بازارساز

صبح روز گذشته، نشست خبری پیرامون دو طرح بزرگ سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) شامل طرح بزرگترین طرح زیست پالایشگاه کشور و طرح دانش‌بنیان تولید انواع بیوایمپلنت که پایان هفته جاری همزمان با سفر رئیس‌جمهوری کشور به استان کرمانشاه به بهره‌برداری می‌رسد، در محل این سازمان برگزار شد.

نوسازی و بازسازی صنایع یک فرصت بازارساز

 به‌گزارش صمت، فرشاد مقیمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در ابتدای نشست، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این سازمان، اظهار کرد: در مجموعه سازمان گسترش، به‌عنوان یکی از نهادهای توسعه‌ای زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت، از ابتدای تأسیس تاکنون دو مأموریت اصلی سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف صنعتی و همچنین نوسازی و بازسازی صنایع را بر عهده داشته‌ایم. از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشور، رد پای ایدرو را در صنایع بزرگ کشور می‌توان دید. این سازمان در حوزه‌های مختلف صنعتی فعال بوده و محدود به رشته خاصی نبوده است. نوسازی و بازسازی صنعت دومین مأموریت محوری سازمان گسترش است. با وجود محدودیت‌هایی که پس از اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ اعمال شد، ایدرو همچنان در طرح‌هایی که بازار در آنها شکسته یا ریسک بالا وجود دارد و بخش خصوصی توان یا رغبت ورود ندارد، وارد عمل می‌شود.

معاون وزیر صمت ضمن اشاره به پروژه زیست‌پالایشگاه کرمانشاه، گفت: بیش از ۹۰ کشور از اتانول در ترکیب بنزین خود استفاده می‌کنند، اما ما همچنان از MTBE بهره می‌گیریم؛ این در حالی است که زیست‌پالایشگاه کرمانشاه که توسط ایدرو اجرا شده، به حداکثر ظرفیت تولید خود رسیده و تا پایان هفته جاری با حضور رئیس‌جمهور و هیأت دولت به بهره‌برداری رسمی می‌رسد.

وی نوسازی صنایع را از جمله اولویت‌های جدی سازمان دانست و گفت: با توجه به چالش‌های ناترازی انرژی و آلودگی محیط زیست، نوسازی و بازسازی صنایع بیش از گذشته ضروری شده است؛ مجلس نیز در بودجه ۱۴۰۴ منابعی را برای این مهم در نظر گرفته که ما پلتفرم نوسازی را طراحی کرده‌ایم که به زودی رونمایی می‌شود. برخی استان‌ها نیز به صورت آزمایشی اجرای آن را آغاز کرده‌اند. در بسته سرمایه‌گذاری وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز برای نخستین بار مجوز نوسازی و بازسازی نیز تعریف شده و فعالان صنعتی می‌توانند در کنار ایجاد و توسعه، طرح‌های نوسازی را نیز با مجوز رسمی اجرا کنند. ما به دنبال آن هستیم که نوسازی نیز به یک فعالیت اقتصادی سودآور تبدیل شود؛ همان‌طور که در بخش مسکن نوسازی به یک بیزینس و تجارت بدل شده است.

رئیس هیأت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاران برای پیشبرد طرح‌های صنعتی کشور را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: ما برای انجام مأموریت‌های خود، نیاز به مشارکت سرمایه‌گذاران داریم. در همین طرح زیست‌پالایشگاه نیز که در ادامه تشریح خواهم کرد که چگونه‌ توانستیم با اتکا به اعتبار یک سازمان صنعتی در کشور، مشارکت مردم را برای اجرای این پروژه صنعتی به‌کار بگیریم.

وی ضمن تاکید بر اهمیت جلب مشارکت عمومی، خاطرنشان کرد: در صورتی که بخش خصوصی مدنظر، برای اجرای طرح صنعتی با سازمان مشارکت کند، ما می‌توانیم مشارکت مردم را نیز در قالب مدل‌های مالی مشخص در کنار آن طرح به‌کار بگیریم. همانطور که اشاره شد، یکی از ماموریت‌های اصلی سازمان ایدرو، جذب سرمایه‌گذاری (چه سرمایه‌گذاری داخلی و چه خارجی) است؛ از این رو، سازمان ایدرو از هرگونه مدل مؤثر برای تأمین مالی طرح‌های صنعتی به ویژه در پروژه‌هایی که ریسک بالاتری دارند یا بخش خصوصی به‌تنهایی امکان ورود ندارد، حمایت خواهد کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، ضمن اشاره به اهمیت راه‌اندازی زیست‌پالایشگاه بیواتانول کشور، از دستیابی این طرح ملی به ظرفیت کامل تولید خبر داد و گفت: در راستای مأموریت سازمان گسترش، بررسی جامعی روی نیازمندی‌های صنعتی کشور در سال‌های گذشته انجام شد که یکی از نتایج آن، شناسایی ضرورت تولید اتانول زیستی بود. پس از طی فرآیندهای تصمیم‌سازی، این طرح به تایید سازمان رسید و مراحل دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری آغاز شد. در ابتدا تکنولوژی تولید این محصول را در اختیار نداشتیم و مذاکرات با کشورهای هدف نیز به نتیجه نرسید، اما با تکیه بر توانمندی داخلی و ارتباط با سازندگان داخلی، موفق شدیم این طرح را به مرحله‌ای برسانیم که امروز به ظرفیت اسمی خود رسیده و به‌صورت پایدار تولید می‌کند.

مقیمی درباره محصول این دو طرح خاطرنشان کرد: محصول نخست اتانول است که در صنایع سوختی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. تاییدیه‌های لازم از وزارت نفت دریافت شده و نخستین قرارداد با یکی از پالایشگاه‌های بزرگ کشور نیز منعقد شده است. سایر پالایشگاه‌ها نیز در حال آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای استفاده از این محصول هستند. ما اعلام آمادگی کرده‌ایم که از سرمایه‌گذاران داخلی برای توسعه این طرح استقبال می‌کنیم.

رئیس هیأت عامل ایدرو پیرامون محصول دوم این زیست‌پالایشگاه نیز گفت: محصول دوم خوراک دام تخمیری است که از باقیمانده ذرت پس از استخراج نشاسته تولید می‌شود. این محصول سرشار از مواد معدنی و پروتئین است و مزایای بسیاری برای دامداری‌های صنعتی دارد.

وی افزود: ایدرو به‌عنوان یک نهاد صنعتی، توجه به محیط‌زیست را یکی از الزامات خود می‌داند. این طرح نیز با حمایت سازمان حفاظت محیط‌زیست به اجرا درآمده و هدف آن نه فقط تولید، بلکه بهبود شاخص‌های زیست‌محیطی در کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین