اخذ هزینه صادراتی و واقعی انرژی از مشترکان پرمصرف بخش خانگی
جلالی نماینده مجلس: پرمصرفها باید هزینه واقعی و صادراتی گاز و برق مازاد الگوی بهینه را پرداخت کنند. دولت وظیفهای برای پرداخت یارانه به مصارف غیرضرور ندارد و فاز نهایی تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها باید به این شکل باشد که مصرف درون الگوی بهینه به شکل یارانهای باشد و هر مصرف خارج از الگوی بهینه توسط پرمصرفها باید فاقد یارانه و به قیمت صادراتی انرژی باشد.

محمد جلالی، نماینده دلیجان و محلات در مجلس با اشاره به این موضوع که ما در مجلس از تعرفهگذاری پلکانی گاز و برق دفاع کرده و میکنیم، تصریح کرد: تعرفهگذاری پلکانی روش مناسبی برای تعیین تعرفه گاز و برق مصرفی خانوارهاست. این روش به مدیریت مصرف منجر میشود و جلوی مصارف غیرضرور را میگیرد. باید مصرف غیرضروری مشترکان پرمصرف را از صرفه اقتصادی بیاندازیم و در این راستا بهترین گام این است که یارانه انرژی برای مصارف خارج از الگوی بهینه حذف گردد و مشترکان پرمصرف نقره داغ شوند. در نهایت هدف باید این باشد که جلوی مصارف غیرضرور را بگیریم. زیرا هدررفت انرژی صدمه زیادی به اقتصاد ملی وارد میکند.
جلالی گفت: اگر پرمصرفها به پشتوانه پولی که دارند از مصرف بهینه و به قاعده پرهیز کنند و به رفتار در نیایند، در نهایت دولت باید از روشهای دیگر مانند جریمه نیز برای مصارف بی رویه و غیرمنطقی استفاده کند.
وی ادامه داد: بنده کاملاً با اجرای طرح تعرفهگذاری پلکانی موافق هستم و معتقدم این روش مناسبی برای مدیریت مصرف است. دولت باید بسترهای لازم را برای اجرای دقیق این طرح فراهم کند. لازم است از ظرفیت سامانهها استفاده کنیم و کنترل مصرف را داشته باشیم. زمینه فرار مشترکان را از تعرفهگذاریهای پلکانی باید از بین ببریم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: وقتی تعرفهگذاریها به صورت غیرپلکانی باشد و به صورت یکسان به همه یارانه بدهیم، پرمصرفی را تشویق میکنیم. زیرا هر چقدر مشترکان از گاز و برق بیشتری استفاده کنند، یارانه بیشتری دریافت میکنند. بنابراین، تعرفهگذاری پلکانی بهترین روش برای به رفتار در آوردن مشترکان است.
وی ادامه داد: هدف نهایی این است که فرهنگ صحیح مصرف را در کشور جا بیندازیم. در این راستا باید از روشهای مختلف از جمله تعرفهگذاری پلکانی، فرهنگسازی و... استفاده کنیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: تعرفهگذاری پلکانی سبب میشود که مشترکان نسبت به میزان مصرف حساس شوند. به طوری که به پلکانهای بالایی مصرف منتقل نشوند و مجبور نباشند مبالغ بیشتری بپردازند. پرمصرفها نیز احتمالاً به فکر مدیریت مصرف میافتند. اگر تعرفهگذاری پلکانی این اثرگذاری را نداشت، دولت باید از سیاستهای دیگری برای به رفتار درآوردن پرمصرفها استفاده کند.
وی ادامه داد: مصارف غیرضرور و بالا صدمه زیادی به اقتصاد ملی وارد میکند. تعطیلی صنایع به معنی کاهش تولید و اشتغال در کشور است. همچنین کشور از درآمدهای ارزی حاصل از صادرات محصولات محروم میشود. اینها صدمات جبران ناپذیری است که بر اثر پرمصرفی به وجود میآید. بنابراین، هیچ دلیلی برای مصارف غیرضرور انرژی وجود ندارد. باید جلوی این امر را به انحای مختلف بگیریم.
این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: انرژی یک کالای استراتژیک و مهم برای کشور محسوب میشود و باید از هدررفت آن جلوگیری کنیم. پرمصرفها باید هزینه واقعی و صادراتی گاز و برق مازاد الگوی بهینه را پرداخت کنند. دولت وظیفهای برای پرداخت یارانه به مصارف غیرضرور ندارد و فاز نهایی تعرفهگذاری پلکانی پرمصرفها باید به این شکل باشد که مصرف درون الگوی بهینه به شکل یارانهای باشد و هر مصرف خارج از الگوی بهینه توسط پرمصرفها باید فاقد یارانه و به قیمت صادراتی انرژی باشد.