-

بیست و دومین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی برگزار شد

بیست و دومین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی با تجلیل از ۵۰ شرکت تولیدی و صنعتی برتر برگزار شد.

بیست و دومین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی برگزار شد

به گزارش اگروفودنیوز؛ ۲۹بهمن ماه بیست و دومین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی به میزبانی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران و با حضور صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، سیدعبدالوهاب سهل‌آبادی رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت ایران، آیت الله منتظری رئیس دیوان عالی کشور، شهرام دبیری مشاور رییس جمهوری، معاونین وزارت صمت، فعالین بخش خصوصی، تولیدکنندگان و اصحاب رسانه در محل اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.

رویداد بزرگ «تولید ملی، افتخار ملی» که از آن به‌عنوان معتبرترین گردهمایی صنعت و معدن کشور یاد می‌شود، با شعار «جهش تولید، با مشارکت مردم» با حضور تولیدکنندگان بزرگ کشور برگزار شد.

اهداف اصلی این جشنواره شامل شناسایی برترین‌ها، تقویت تعاملات بین‌بخشی، تشویق به نوآوری و ایجاد فضایی برای ارتقای تولید ملی است.

این جشنواره نه‌تنها یک فرصت برای تجلیل از تلاش‌های برتر است، بلکه حرکتی در مسیر اعتلای اقتصادی و توسعه صنایع کشور به شمار می‌رود.

جشنواره تولید ملی افتخار ملی فرصتی برای تجلیل از تلاشگران عرصه تولید

آرمان خالقی دبیر کل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، در این رویداد اظهار کرد: هدف اصلی جشنواره ایجاد پل ارتباطی میان تولیدکنندگان و نهادهای حاکمیتی از جمله دولت، مجلس و قوه قضائیه است تا صدای بخش تولید شنیده شود و دیدگاه‌های مسئولان نیز به طور دقیق دریافت و تحلیل شود.

وی با تأکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها در حمایت از تولید ملی افزود: بدون رسانه‌ها، صدای بخش تولید و تشکل‌های اقتصادی کشور به جایی نمی‌رسد. خوشبختانه، تعامل سازنده‌ای میان رسانه‌ها و این بخش شکل گرفته است که باید آن را غنیمت شمرد.

آرمان خالقی همچنین در ادامه گفت: با وجود چالش‌های موجود در اقتصاد کشور، جشنواره تولید ملی همچنان به عنوان فرصتی برای تجلیل از تلاشگران عرصه تولید و تقویت ارتباطات میان بخش خصوصی و دولت به قوت خود ادامه خواهد یافت.

این جشنواره به عنوان یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین رویدادهای مستمر بخش خصوصی، هر ساله با مشارکت گسترده مدیران ارشد از سه قوه، وزارتخانه‌های اقتصادی، تشکل‌های اقتصادی معتبر و واحدهای تولیدی کشور و اصحاب رسانه برگزار می‌شود. هدف اصلی آن ایجاد بستری مناسب برای گفتگو و تعامل مؤثر میان دولت و بخش خصوصی و قدردانی از تلاشگران عرصه تولید ملی است

تولید ملی تجلی رشد اقتصادی است

نایب‌رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، گفت: هدف تولید ملی کشور باید قرار گرفتن محصولات داخلی در زنجیره ارزش جهانی باشد.

پیام باقری، در بیست و دومین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی، ادامه داد: وظیفه دولت فاصله گرفتن از فضای تصدی‌گری و ایجاد بستر سالم و شفاف برای رقابت بخش خصوصی است. باید موانع از پیش پای تولید برداشته شود و منابع به سمت تولیدات ارزش‌آفرین که آثار مثبت اقتصادی دارند هدایت شود.

او تأکید کرد: در بستر اقتصاد پیش‌بینی پذیر است که سرمایه‌گذاران به سمت توسعه فعالیت‌های اقتصادی ارزش‌آفرین تشویق می‌شوند. تمام ارگان کشور باید بسیج شوند تا در این شرایط بتوانیم رشد اقتصادی را رقم بزنیم،.

باقری افزود: تولید ملی محل تجلی رشد اقتصادی و یکی از بسترهای قابل اعتنا برای فعالیت‌های اقتصادی است. تولید مولد قطعاً رونق اقتصادی و خلق ثروت و ارزش را به دنبال دارد. افزایش تولید ملی به بزرگ شدن سفره‌های مردم و افزایش اشتغال منجر می‌شود. بنابراین این یک مأموریت جدی برای همه ارگان‌های کشور، بخش خصوصی و اتاق ایران است.

او بیان کرد: ما در سمت عرضه توانمندی‌های خوبی داریم. تولیدکنندگان ما در سطوح مختلف چه در برندهای ملی و چه در شرکت‌های کوچک و متوسط افتخارآفرین هستند. در سمت تقاضا هم در داخل کشور و هم در خارج از کشور تقاضای زیادی وجود دارد. آنچه اینجا اهمیت پیدا می‌کند هم رسانی است. باید تمام حمایت‌ها صرف گره خوردن عرضه و تقاضا شود تا توانمندی‌ها در بخش تولید به ظهور و بروز برسد.

نبود زیرساخت مناسب، تولید را با چالش مواجه کرده است

سید عبدالوهاب سهل آبادی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز در رویداد جشنواره «تولید ملی، افتخارملی»، ضمن اشاره به موضوع ناترازی انرژی برق و گاز که امسال بسیار مطرح بوده، تصریح کرد: طی سال جاری چند روز واحدهای صنعتی بخاطر چالش ناترازی‌، با تعطیلی روبرو شدند اما علیرغم این چالش خوشبختانه می‌توانیم بگوییم هیچ یک از صنایع کشور یک نفر از نیروهای خود را تعدیل نکرده‌اند.

وی ضمن اشاره به ابلاغیه‌ای که وزیر نیرو به وزیر صمت اعلام و عنوان کرده است که وزارت نیرو دیگر موظف به تامین برق صنایع نیست، خاطرنشان کرد: متاسفانه در گذشته برای فراهم کردن زیرساخت‌های تامین انرژی، اقدامی صورت نگرفته و همین است که‌ امروز تامین انرژی را به عهده خود صنعتگران گذاشته‌اند.

قوانین دست و پاگیر تولید، شناسایی و اصلاح خواهند شد

شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت: با اقدامات انجام شده دولت، قطعاً در سال آینده شاهد نا ترازی‌هایی که امسال با آن مواجه بودیم، نخواهیم بود. به دنبال این هستیم تا از انرژی برق بیشتر استفاده کنیم.

شهرام دبیری در بیست و دومین جشنواره تولید ملی، افتخار ملی ادامه داد: متأسفانه در موارد زیادی تصمیمات درست اتخاذ نکرده‌ایم. در هیچ کجای دنیا گاز را صرف مصرف خانگی نمی‌کنند. ما حتی در دورترین روستاها گاز کشی کرده‌ایم. در دنیا تلاش می‌کنند گاز را صرف تولید برق کنند تا آن را به خانه‌ها ببرند.

او با اشاره به اثرات نامطلوب قیمت‌گذاری دستوری گفت: ۱۲۷ میلیارد دلار در سال یارانه پنهان انرژی پرداخت می‌شود. چرا سعی نکردیم این قیمت‌ها را در طول سال‌های گذشته واقعی کنیم تا امروز در این نقطه قرار نگیریم.

دبیری با بیان اینکه بخش خصوصی به وظایف خود آگاه است اما به حمایت دولت نیاز دارد، افزود: تلاش می‌کنیم بروکراسی اداری را در صدور مجوزها به حداقل برسانیم. ما باید سختگیری‌ها را به بعد از صدور مجوز منتقل کنیم. ما به دنبال رفع موانع تولید هستیم. اما برخی مسائل و مشکلات مانند نا ترازی‌ها از قبل به ما ارث رسیده است.

او با تأکید بر اینکه رئیس‌جمهوری شخصاً برای حل مشکل نا ترازی وقت گذاشته و بر عدم قطع برق صنعتی تا جای ممکن تأکید دارد، افزود: اما ما امسال در شرایطی قرار گرفتیم که مجبور شدیم در مواردی برق صنعت را نیز قطع کنیم. ما نمی‌توانیم در زمان کوتاه همه این‌ها را حل کنیم. اما رئیس‌جمهوری مسئله نا ترازی را دنبال می‌کند و به دنبال رفع موانع سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدید پذیر است. با این تلاش‌ها قطعاً سال آینده شاهد نا ترازی‌های امسال نخواهیم بود.

دبیری ادامه داد: سه هزار همت از منابع بانک‌ها به جای تسهیلات صرف بنگاه‌داری می‌شود و تازه بانک‌ها در آن هم سودزا نیستند و درست عمل نمی‌کنند. به دنبال حل این مسائل هستیم اما مشکلات یک‌شبه حل نمی‌شوند.

او تأکید کرد: ما طرفدار بخش خصوصی هستیم. یک سری قوانین دست و پاگیر وجود دارد که باید با کمک بخش خصوصی این قوانین را شناسایی کرده و برای اصلاح و تغییر آن‌ها اقدام کنیم. مجلس هم در این مسیر با دولت هم سو است و ما برای انجام این کار مصمم هستیم.

خانه صنعت، معدن و تجارت، مأمن بخش خصوصی

محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جشنواره با بیان اینکه از بدو تشکیل وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال ابزاری می‌گشتیم که بخش‌های غیر حاکمیتی این ابر وزارتخانه را به بخش غیر دولتی و در حقیقت تشکل‌ها (مابین بخش خصوصی و بخش دولتی یک بخش میانی داریم به اسم تشکل‌ها که اتاق‌های سه‌گانه اتاق بازرگانی، اتاق اصناف و اتاق تعاون است) واگذار کند، اظهار کرد: اتاق فراگیری نیاز بود تا بتواند تمام این بخش غیردولتی را پوشش بدهد.

وی بیان کرد: نام خانه صنعت، معدن و تجارت نیز از همین‌جا نشأت گرفت؛ خانه گفته شد تا بحث مأمن و پناهگاه را داشته باشد. فلسفه تشکیل خانه صنعت، معدن و تجارت این است که بخش غیر حاکمیتیِ فعالیت‌های ابر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به تشکل‌ها و در حقیقت بخش غیردولتی منتقل شود که تاکنون اقدامات ‌خوبی انجام شده است.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امیدوار هستیم با برنامه‌ریزی مشترک، حتی‌الامکان مجوزها و کارهایی که برای فعالان اقتصادی در نظر داریم، توسط خانه صنعت، معدن و تجارت انجام شود.

تدوین بسته جبران تولید وزارت صمت برای ناترازی انرژی

در ادامه این جشنواره تولیدملی ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر حمایت از تولیدکنندگان کشور، از تدوین یک بسته جبران تولید در وزارت صمت خبر داد و گفت: ما در وزارت صمت به جهت موضوع ناترازی‌ انرژی، برنامه‌ای جهت جبران تولید تهیه و تدوین کرده‌ایم که از اسفند امسال آغاز خواهد شد و تا خرداد ماه سال آینده، به مدت چهار ماه ادامه دارد. صنعتگران در بسته جبران تولید این وزارتخانه طی این چهار ماه، می‌توانند توان خود برای جبران عقب ماندگی‌های تولید را به کار گیرند. بر اساس این طرح، ناترازی انرژی کاهش پیدا کرده و تامین پایدار انرژی برای واحدهای تولیدی صورت می‌گیرد.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در این بسته حمایتی، سیاست‌های حمایتی و تمهیدات ویژه‌ای برای کاهش فشار مالی بر تولیدکنندگان در نظر گرفته شده است که افزایش مهلت در پرداخت تعهدات مالی به سازمان‌های مالیاتی و بیمه‌ای، تسهیل در پرداخت بدهی‌ها و تسریع در تامین ارز مورد نیاز را فراهم می‌کند. در این طرح، امکان فعال کردن بیشترین ظرفیت تولید وجود دارد و صنعتگران می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و برای فعالیت در سه شیفت کاری، برنامه‌ریزی کنند.

شیخ همچنین رشد تولید و صادرات در سال ۱۴۰۳ را پیش‌بینی و اعلام کرد: طی ۱۰ ماهه امسال شاهد رشد تولید و صادرات در رشته‌های صنعتی مختلف بودیم.

در این جشنواره به صورت برخط، فروشگاه مجازی صنایع دستی ایرانی در کشور مجارستان نیز افتتاح شد

سایت فروشگاه مجازی صنایع‌دستی ایران در اروپا، هم‌زمان با بیست و دومین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی، رونمایی شد. این سایت در مجارستان مستقر است و به همت دفتر توسعه تجاری خانه صمت ایران در این کشور راه‌اندازی شده است.

صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، با اشاره به فعالیت‌های این دفتر در مجارستان، گفت: اینکه این مرکز با نقش‌آفرینی بخش خصوصی در توسعه صادرات صنایع‌دستی و خدمات فنی و مهندسی ایران نقش‌آفرینی می‌کند، بسیار ارزشمند است. تولیدات ایرانی به‌ویژه در صنایع‌دستی و فرش به دلیل برخورداری از کیفیت بالا، قابلیت‌های صادراتی زیادی دارند. فرش ایرانی به عنوان سفیر ایران در خانه‌های زیادی در دنیا می‌درخشد. ما باید از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده کنیم.

بر اساس این گزارش؛ در این مراسم از ۵۰ شرکت تولیدی و صنعتی برتر از جمله شرکت‌های صنایع غذایی تک ماکارون، زرماکارون، مینو، نوین زعفران، مهراد چاشنی توس و کشت و صنعت هزار دشت سینا صحنه تجلیل شد.

منبع: اگروفودنیوز

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین