الزام استخراجکنندگان رمزارز به احداث نیروگاه خورشیدی
![الزام استخراجکنندگان رمزارز به احداث نیروگاه خورشیدی](https://cdn.smtnews.ir/thumbnail/GTkVdRRjVXzo/DgHbxnlMXIY4HHxQ1surQAAo85Q3yFplKfjrrTQJMQISG8Fb-tvWQCEK6R5G2jMs3v1XAC0YjKs03C_RWrF534aVOcOz_C-S/%D8%B1%D9%85%D8%B2+%D8%A7%D8%B1%D8%B2%2B%D8%AB%D8%B1%D9%88%D8%AA.jpg)
بهتازگی مسعود پزشکیان رئیسجمهوری درجلسه ناترازی انرژی با اشاره به ریشههای به وجود آمدن ناترازی انرژی اظهارکرد: با آسیبشناسی انجام شده، تولید انرژی پاک در دستور کار قرار گرفته و بنده شخصا روند اجرای این برنامه را پیگیری خواهم کرد و از مسئولان اجرای طرح میخواهم که هر جا مانع یا مشکلی پیشروی آن بود، موضوع را به شکل مستقیم با بنده مطرح کنند.
طبق ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق موردنیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به 5 درصد برسد، در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه و از صنایع اخذ کند.
براساس اعلام سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا)، چنانچه مشترکان تولید رمز ارز بخواهند از تامین برق پایدار و مطمئن برخوردار شوند، لازم است به ازای هر یک مگاوات مصرف مداوم خود 5 مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کنند.
به گزارش وزارت نیرو، طبق اطلاعیه شماره (۲) صادر شده از سوی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق، چنانچه مشترکان تولید رمز ارز بخواهند از تامین برق پایدار و مطمئن برخوردار شوند، لازم است به ازای هر یک مگاوات مصرف مداوم خود 5 مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث کنند و وزارت نیرو آمادگی انعقاد قرارداد بلندمدت پنجساله با مشترکان و متقاضیان در این بخش را خواهد داشت.
احداث نیروگاههای تجدیدپذیر به منظور تامین برق مرکزی استخراج رمزارز داراییها، یکی از مدلهای سرمایهگذاری توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران است.
همچنین چنانچه مشترکان صنعتی تا خرداد ۱۴۰۴ نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود اقدام کنند، ضمن خارج شدن از شمول مدیریت مصرف، برق تولیدی آنها بهعنوان تعهدات موضوع ماده ۱۶ قانون جهش دانشبنیان منظور میشود.
امروزه که سوختهای فسیلی به عنوان یکی از عوامل آلایندگی و افزایش گرمای زمین معرفی شدهاند، جایگزینی انرژیهای پاک از جمله انرژی خورشیدی میتواند ضمن کمک به محیطزیست و ذخیره منابع زیرزمینی، در کاهش هزینههای مصرفکنندگان و از همه مهمتر رفع ناترازی برق تاثیر بسزایی داشته باشد.
انرژی خورشیدی فراوانترین منبع انرژی روی زمین است که ۱۷۳ هزار تراوات از آن به طور مداوم به زمین میرسد و این رقم ۱۰ هزار برابر بیشتر از کل انرژی مصرفی جهان است. نخستین سلول خورشیدی سیلیکونی توسط آزمایشگاههای بل در سال ۱۹۵۴ ساخته شد و روزنامه نیویورک تایمز ۲۶ آوریل همان سال، بهرهبرداری از انرژی تقریبا نامحدود خورشید را بهطور رسمی اعلام کرد.
با توجه به پیشرفت تکنولوژی در چند دهه اخیر رقابت در بخش صنعت فناوریهای مدرن و نیاز بشر برای آسایش و صرفهجویی در منابع و هزینههای انسان گامهای مهمی برداشته شده است. بدیهی است مقدار قابلتوجهی از منابع موجود در زمین صرف هزینه در بخش برق و گاز جهت تامین نیازهای گرمایش و سرمایش میگردد. درصورتی که بتوان انرژی مورد نیاز را با استفاده از روشها و فناوریهای مدرن تامین کرد، میتوان تا حدودی بر حفظ منابع تجدیدناپذیر قدم برداشت و هم اینکه هزینههای انرژی را به حداقل رساند.
در ایران به طور میانگین سالانه بیش از ۲۸۰ روز آفتابی گزارش شده که بسیار قابلتوجه است. یکی از مهمترین کاربردهای انرژی خورشیدی در صنعت برق استفاده از صفحات خورشیدی (فتوولتائیک) برای تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی است یک سلول خورشیدی در صنعت برق یک قطعه الکترونیک است که نور خورشید را مستقیم به الکتریسیته تبدیل میکند نور تابشی به سلول خورشیدی باعث تولید یک جریان و یک ولتاژ و به این صورت توان الکتریکی تولید میشود بکارگیری سلولهای خورشیدی با فناوری بالا و جدید یکراهحل مناسب و اقتصادی برای تولید انرژی برق در بلندمدت است.
نهضت نیروگاههای تجدیدپذیر در سطح ملی با ۱۰ هزار مگاوات در دولت سیزدهم هدفگذاری شد و از ۱۰ هزار مگاوات، یک هزار و ۶۰۰ مگاوات سهم استان مرکزی است که در یک سال گذشته گامهای بلندی در این راستا برداشته شد.
بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در شهرستان محلات راهاندازی شده است و مجتمع مانا انرژی خمین، اکنون با ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات درحال تولید پنلهای خورشیدی است که تولید 5 هزار مگاوات برق در این مجتمع هدفگذاری کرده است.