لایحه افزایش حقوق به کمیسیون برنامه و بودجه بازگشت
رئیس مجلس شورای اسلامی، لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری را به کمیسیون برنامهوبودجه بازگرداند.
رئیس مجلس شورای اسلامی، لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری را به کمیسیون برنامه وبودجه بازگرداند.
در ادامه جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، بررسی لایحه متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری در دستور کار صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.
پس از اظهارنظر مخالفان و موافقان لایحه، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه وبودجه در دفاع از لایحه دولت گفت: با اتفاقاتی که پس از تصویب بودجه ۱۴۰۱ رخ داد و قیمت های جهانی در اسفند سال گذشته و بعد از نوروز افزایش یافت و همچنین با توجه به جنگ اوکراین و روسیه که به وقوع پیوست، نرخ کالاها افزایش یافت. با توجه به افزایش ۵۸ و ۳۸ درصدی حقوق کارگران طبق قانون کار، لازم بود برای بازنشستگان و کارمندان کشوری و لشکری ترمیم حقوق در ماه های باقیمانده سال انجام شود.
رئیس سازمان برنامه وبودجه افزود: البته تحقق منابع لایحه بودجه در حدود ۷۰ درصد است، درخواست داریم مجلس شورای اسلامی جلسه غیرعلنی تشکیل دهند تا درباره منابع و مصارف بودجه توضیحاتی ارائه دهیم تا عزیزان در جریان این موضوع قرار بگیرند که دولت چگونه با توجه به بدهی های سربار شده گذشته، کشور را اداره می کند.
وی ادامه داد: امسال فقط ۱۵ هزار میلیارد تومان سررسید اوراق است که تسویه می کنیم؛ یعنی حدود ۱۸۰ هزار میلیارد تومان امسال تسویه اوراق وجود دارد که قبلا مصرف شده است. با وجود همه این مشکلات و فشاری که در موضوع منابع وجود دارد، جلسات زیادی در دولت برگزار شد تا ترمیم حقوق کارمندان کشوری و لشکری در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: از نمایندگان می خواهم سقف در نظر گرفته شده در لایحه بودجه را به هیچ عنوان افزایش ندهند. البته هر تغییری لازم است در متن اعمال کنید، اما هیچ تغییری در سقف ایجاد نکنید.
رئیس سازمان برنامه وبودجه تاکید کرد: آنچه در کمیسیون ارائه دادند، با این موضوع فرق می کند و کلمات به گونه ای مطرح شده که سقف لایحه حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است که از سوی دولت شدنی نیست.
از نمایندگان می خواهم سقف لایحه دولت را در نظر بگیرید تا باری از دوش شاغلان و بازنشستگان برداریم.
فقط ۳ هزار میلیارد تومان با دولت اختلاف نظر داریم
در ادامه حمیدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در دفاع از گزارش کمیسیون برنامه و بودجه درباره این لایحه گفت: آقای میرکاظمی در این زمینه ابهاماتی دارد، که باید برطرف شود.
ایشان ابهام داشت که سقف بالا رفته است، اما مجلس به میزان پولی که دولت کمک کرده، سقف را افزایش داده و فقط ۳ هزار میلیارد تومان اختلاف نظر داریم که ۲ هزار میلیارد برای کمیته امداد و هزار میلیارد برای ایثارگران است.
وی ادامه داد: این مجلس، ۳۸ هزار میلیارد تومان در قالب لایحه بودجه برای رتبه بندی اختصاص داده است.
سازمان برنامه به ۸۰ هزار نفر از معلمان پیمانی می گوید که باید امتحان دهید تا پول تان را بدهیم و ما می خواهیم بگوییم پول معلمان را بدهید، بدون اینکه امتحانی گرفته شود. این مصوبه هیچ بار مالی ندارد.
در پایان نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه دوفوریتی متناسب سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با ۲۰۰ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۳ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
قالیباف اعتراض دولت را وارد دانست
در ادامه محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی درباره تغییرات لایحه دولت در کمیسیون برنامه وبودجه گفت: در کمیسیون برنامه وبودجه مقرر شد نام این لایحه به عنوان «لایحه اصلاح قانون بودجه ۱۴۰۱ » تغییر کند تا ترمیمی در حقوق کارکنان و بازنشستگان کشوری و لشکری انجام شود، بنابراین نام لایحه تغییر کرد.
وی افزود: دیروز جلسه ای در این زمینه داشتیم. اختلاف نظر درباره اصلاحات کمیسیون در لایحه دولت وجود دارد طبق آیین نامه داخلی مجلس نباید سقف لایحه بیش از پیش بینی دولت افزایش یابد، زیرا با اصول قانون اساسی مغایرت دارد. قالیباف گفت: در حل مشکلات بازنشستگان لشکری و کشوری، چه افرادی که مشمول قانون مدیریت خدمات کشور هستند و چه آنهایی که مشمول قانون نظام پرداخت هماهنگ کارکنان دولت می شوند. دولت و مجلس مصمم هستند به کارکنان دولت کمک کنند، اما باید با ظرفیت های دولت هماهنگ باشد.
وی تاکید کرد: به علت اینکه در گزارش کمیسیون برنامه وبودجه ابهام وجود دارد، طبق ماده ۱۵۳ این لایحه را به کمیسیون بازمی گردانیم تا کمیسیون، گزارش خود را نهایی کند و در صحن بررسی شود.