وام مسکن تسکین موقتی است
بهروز محبی نجمآبادی نماینده مجلس شورای اسلامی
براساس قانون جهش تولید مسکن، واگذاری زمین بهصورت ۹۹ساله پیشبینی شده است. قسمت بزرگی از جامعه در تامین حداقلها نیز دچار مشکل هستند و نمیتوان این واقعیت را نادیده گرفت. متقاضیان گلایههای بسیاری در اینباره دارند و ما نیز از آن باخبر هستیم.
هزینه بالای پروانه ساخت توسط شهرداریها نکته مهم دیگری بهشمار میرود که موجب نگرانی بسیاری از افراد شده است.
خانوادههای زیادی بهخاطر این مسئله و همچنین معضلات مربوط به بیمه کارگران ساختمانی، در مضیقه و دلهره هستند.
بیمه کارگران مبلغ سنگینی داشت و مردم با گرفتاریهای زیادی برای پرداخت اقساط آن دست و پنجه نرم کردند. مشکلات زیادی در این رابطه وجود دارد و ما باید نسبت به حل این موضوع اهتمام بهخرج دهیم.
حقیقت امر آن است که بدون توجه به شاخصهای اقتصادی، متناسبسازی حقوق و دستمزدها و افزایش قدرت خرید مردم، نمیتوان از طریق پرداخت وام، گرهی از مشکلات مردم باز کرد.
وام مسکن تنها یک مسکن موقت است و باتوجه به اقساط سنگین این نوع تسهیلات، نیاز واقعی مردم را برطرف نخواهد کرد. پرداخت ماهانه ۶ تا ۱۰ میلیون اقساط وام با تعیین هر دوره زمانی، باز هم فشار زیادی روی شانههای مردم خواهد بود. باوجود چنین شرایطی، مردم در تامین مسکن موردنیاز خود با مشکل مواجه میشوند و تمام آرزو و امید آنها بر باد میرود.
تمرکز دولت باید روی اشتغال و توانمندسازی باشد و برای این منظور، برنامه دقیق و اصولی را پیشبینی کند. تعریف پلکانی اقساط وامها نیز میتواند یک راهکار مناسب و مطلوب در این زمینه باشد، به این صورت که در گامهای اول، پرداختهای کمی انجام بگیرد تا فشار زیادی به متقاضی وارد نشود. افزایش این قسطها بهشکل پلکانی، میتواند شیوه خوبی برای متقاضیان و همینطور بانکها باشد.
ما باید برای مردم امید ایجاد کنیم و با اختصاص زمین رایگان و کاهش نرخ مسکن، دلنگرانی آنها را کاهش دهیم. خوشبختانه خبرهای خوبی درباره اعطای زمین رایگان به برخی خانوادهها بهگوش میرسد که من این مسئله را به فال نیک میگیرم و امیدوار هستم که دولت در این زمینه اراده جدی و واقعی داشته باشد. البته نباید حق انتقال فروش در میان باشد تا فرصتطلبها و سوداگران از این امتیاز دولت بهره نگیرند. این مسائل نکات برجستهای محسوب میشوند که باید در طرح مسکن ملی موردتوجه قرار بگیرند.