حفاظت از محیطزیست، ماموریت اصلی فولاد مبارکه
حفاظت از محیطزیست یکی از ماموریتهای اصلی فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه از ابتدای راهاندازی برای اجرای هر پروژه، ابعاد محیطزیستی را نیز مدنظر داشته و بهدلیل سرمایهگذاریهای متعدد برای حفظ محیطزیست، هزینههای بیشتری را نسبت بهحد معمول برای اجرای پروژههای خود متحمل شده است.
مردم نیازمند صنایعی هستند که علاوه بر اشتغالآفرینی، از محیطزیست هم محافظت کنند؛ اطلاعرسانی از پیشرفتهای صنعت از اهمیت زیادی برخوردار است و در راستای جهاد تبیین، باید دستاوردهای مهم صنایع بهویژه در حوزه محیطزیست بهسمع و نظر مردم برسد.
بهگزارش روابطعمومی شرکت فولاد مبارکه، حسین مدرسیفر، مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست این شرکت گفت: شرکت فولادمبارکه یکی از شرکتهای پیشگام در حفظ محیطزیست کشور است که توانسته نام خود را در عرصههای مختلف در بین فولادسازان برتر دنیا مطرح کند؛ فلسفه وجودی فولاد مبارکه بهعنوان مولود انقلاب اسلامی و یکی از بزرگترین صنایع کشور «شهروند شرکتی مسئولیتپذیر برای خلق آیندهای بهتر» است.
فولاد مبارکه پیشگام حفظ محیطزیست
وی بااشاره به ارزشهای فولاد مبارکه افزود: «حفظ ارزشهای اسلامی و انسانی»، «مشتریمداری، تکریم همکاران و ذینفعان، تکریم کارکنان و ذینفعان»، «تعالی، بهبود مستمر، نوآوری و مشارکت سازمانی» و «کار ایمن، باکیفیت و بهموقع» ارزشهای ما هستند.
مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ارزشها در بین ارزشهای ذکرشده، عمل به مسئولیتهای اجتماعی بهویژه حفاظت از محیطزیست است که این نکته در برنامههای توسعهای و تولیدی فولاد مبارکه موردتوجه ویژه قرارگرفته است.
وی اذعان داشت: فولاد مبارکه برای تحقق صنعت سبز سرمایهگذاریهای متعددی انجام داده است؛ این شرکت خود را موظف به رعایت استانداردهای مختلف زیستمحیطی میداند که بسیاری از این استانداردها فراتر از سطح بینالمللی است.
مدرسیفر تاکید کرد: فولاد مبارکه در راستای حفظ محیطزیست عملکرد بینظیری داشته و با سرمایهگذاری بیش از یک میلیارد دلار طی سالهای گذشته در پروژههای زیستمحیطی نشان داده در تحقق صنعت سبز کوشا است.
وی عنوان کرد: البته چالشهای زیادی در صنعت وجود دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به پایین بودن کیفیت مواد اولیه، دسترسی نداشتن به فناوریهای روز دنیا بهدلیل اعمال تحریمها، فقدان زیرساختهای مناسب برای شفافسازی و تاثیرپذیری از محیط آلوده اشاره کرد که البته فولاد مبارکه برای رفع این موارد، پروژههایی را تعریف کرده و تعدادی زیادی از آنها را بهمرحله اجرا رسانده است.
حفاظت فناورانه از محیطزیست
بهنام کاویانی، رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه در این نشست اظهار کرد: شعار نشست تخصصی فعالان محیطزیست «محیطزیست مردمپایه، هوشمند و فناورانه» انتخاب شده، چرا که مشکلات محیطزیستی با کمک مردم حل میشوند و از سوی دیگر در مسائل زیستمحیطی باید از علم و دانش جوانان و نخبگان کشور استفاده کرد. وی افزود: وقتی راجع به حفاظت فناورانه از محیطزیست سخن بهمیان میآوریم، بهمعنای آن است که میتوانیم از فناوری روز دنیا در این عرصه استفاده کنیم؛ بهطورکلی در این زمینه وقتی پای فناوری بهمیان آورده میشود، بهطورقطع کیفیت کار نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه بااشاره به اصل ۵۰ قانوناساسی جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در جمهوری اسلامی، حفاظت از محیطزیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو بهرشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود؛ ازاینرو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن، که با آلودگی محیطزیست یا تخریب غیرقابلجبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
کاویانی تاکید کرد: فولاد مبارکه در راستای حفظ محیطزیست و حفظ حقوق نسلهای آینده و ذینفعان، خود را ملزم به رعایت قوانین محیطزیست دانسته و همواره برای تحقق صنعت سبز و توسعه پایدار قدم برمیدارد. وی عنوان کرد: در راستای حفظ محیطزیست، آموزش، فرهنگسازی، پایش و کنترل، بروزرسانی تجهیزات، بهینهسازی فرآیندها و استفاده از فناوریهای جدید، در قالب پروژههای متعددی انجام گرفته و از توانمندی شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها، مراکز علمی، مراکز پژوهشی و.... نیز استفاده حداکثری داریم.
همکاری با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان
رئیس محیطزیست شرکت فولاد مبارکه بیان کرد: میکوشیم مسائل مرتبط با حوزه محیطزیست در فولاد مبارکه را با رویکردی علمی حلوفصل کنیم. در این راستا، پروژههای زیادی تعریف شده و با کمک استادان دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان بهنتیجه رسیده است.
وی با بیان اینکه طبیعت متعلق به همه ما است و باید مرزنگهدار طبیعت باشیم، ابراز کرد: در همین راستا شرکت فولاد مبارکه، هزار و ۶۰۰ هکتار فضای سبز (از طریق کاشت گونههای کمآببر و آبیاری با پساب شهرهای اطراف) ایجاد کرده که این امر منجر به کاهش دیاکسیدکربن و تولید اکسیژن، حفظ میزان رطوبت هوا و اتفاقات مثبت زیادی شده است.
ایجاد فضای سبز و آبیاری قطرهای
کاویانی ادامه داد: این اقدام در بسیاری از صنایع مهم دنیا نیز انجام میشود و بهطورمثال وقتی شرکت فولادساز تاتااستیل هزار اصله نهال میکارد، هم صنعت کشورش و هم مردم آن جامعه به چنین اقدامی افتخار میکنند. وی متذکر شد: این حجم از فضای سبز در فولاد مبارکه با استفاده از روش آبیاری قطرهای و آب تصفیهشده حاصل از پساب شهری اداره میشوند که نگه داشتن این میزان از فضای سبز با سرمایهگذاری فولاد مبارکه، هم برای مردم منطقه و هم برای کارکنان فولاد مبارکه سلامتی و جلوه بصری خوبی را ایجاد کرده است. وی اضافه کرد: هماکنون بهازای تولید هر تن فولاد در شرکت فولاد مبارکه حدود ۲.۲ مترمکعب آب استفاده میشود که حتی این مقدار هم با اجرای پروژههای جدید به کمک دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، به کمترین میزان ممکن خواهد رسید.
سخن پایانی
فولاد مبارکه در راستای کنترل آلودگی هوا، سرمایهگذاریهایی برای رطوبتدهی، پاشش شیرآهک، استفاده از وکیومهای ثابت و سیار، تعمیرات اساسی بهنگام، نصب و جایگزینی بهموقع فیلترها، راهاندازی سیستمهای مهپاش، غبارگیرها و... انجام داده که ارزش زیادی دارد؛ استفاده از دستگاههای پایش آنلاین اندازهگیری آلودگی هوا که روی دودکشهای نواحی تولیدی این شرکت نصب شده، از دیگر اقدامات فولاد مبارکه برای حفظ محیطزیست است.