-
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز خبر داد

برنامه‌ریزی برای ایجاد ۳۰ هزار شغل پایدار

استان البرز در اقتصاد ایران به عنوان یک استان استراتژیک شناخته می‌شود؛ قرار گرفتن در مسیر ۱۴ استان کشور و استقرار بخش زیادی از صنایع مهم و برندهای ملی در این استان از جمله شاخص‌هایی است که گویای این وضعیت استراتژیک است.

برنامه‌ریزی برای ایجاد ۳۰ هزار شغل پایدار

این وضعیت موجب شده در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی زیادی برای حضور در این استان و بهره‌مندی از ۲۵۰ فرصت سرمایه‌گذاری شناخته شده در البرز ابراز تمایل کنند، تمایلی که در صورت فراهم بودن شرایط می‌تواند بالفعل شود. با توجه به موقعیت و ظرفیت‌های این استان، سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز از برنامه‌ریزی برای ایجاد ۳۰ هزار شغل پایدار در البرز خبر داده و گفت: استان البرز با رتبه پنجم تعداد واحدهای صنعتی کشور حدود ۳هزار و ۷۰۰ واحد صنعتی فعال را پهنه خود جای داده که بالغ بر ۳۴ درصد از سهم اشتغال استان را به خود اختصاص می‌دهد.

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز با بیان اینکه واقعیت بخشی به رشد تولید اولویت نخست اداره کل صمت البرز است گفت: کشورمان در شرایط خاص اقتصادی به سر می‌برد و این موقعیت نیازمند اعمال مدیریت متفاوت است، امروز هر یک از مدیران علاوه بر برنامه‌های تدوین شده و در چارچوب‌های معمول، به گونه‌ای مکلف‌اند با صرف زمان و انرژی بیشتر راهکارهای متفاوتی نیز اتخاذ کنند تا بتوانیم گره از مشکلات بگشاییم.

صمتبه گزارش خبرنگار صمت از استان البرز، محمد انصاری ضمن بیان این مطلب افزود: باید با یک مدیریت مبتنی بر عواطف، فهم مشترک و البته احترام متقابل، بتوانیم در مواجهه با تولیدکنندگان، اصناف و همه فعالان حوزه کسب‌وکار به عنوان متقاضیان خدمات از اداره کل صمت استان، عملکرد بهتری در ارائه خدمات داشته باشیم. به تعبیری جاذبه‌های سرمایه‌گذاری و تداوم تولید و حتی رشد تولید را با امیدافزایی در میان مخاطبان خود حفظ کنیم. سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: خط قرمز ما در اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز، برخورد نامناسب با متقاضیان خدمات و سرمایه‌گذاران است و همه همکاران این نهاد باید بیشترین همکاری را برای رفع موانع کاری و توسعه سرمایه‌گذاری انجام دهند. انصاری با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی گفت: طبق موارد مطرح در این بیانیه، محوریت مشکلات اقتصادی کشور در حوزه داخلی، عیوب ساختاری و ضعف مدیریتی است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است.

۳۷۰۰ واحد صنعتی فعال در البرز

سرپرست جدید اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: طبق آمار، البرز با رتبه پنجم تعداد واحدهای صنعتی کشور حدود ۳۷۰۰ واحد صنعتی فعال را پهنه خود جای داده که بالغ بر ۳۴ درصد از سهم اشتغال استان را به خود اختصاص می‌دهد و حدود ۵۱ درصد از سهم اشتغال البرز هم در حوزه اصناف و بخش خدمات این حوزه متمرکز شده است، این آمار اهمیت ویژه فعالیت صنعت، معدن و تجارت استان البرز را بیش از پیش نمایان می‌کند. انصاری تاکید کرد: ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی اصناف استان البرز نشان‌دهنده جایگاه بسیار مهم این بخش در کنار صنعت و معدن استان است و مستلزم توجه جدی و ایجاد زمینه مساعد در روند فعالیت و موانع کاری آنهاست که حتما در این دوره توجهی جدی به آن داریم.

توجه به ظرفیت‌های بخش خصوصی

وی تصریح کرد: یکی از ضروریات قبول مسئولیت در اداره کل صنعت، معدن و تجارت توجه جدی و ویژه به ظرفیت‌های بخش خصوصی است؛ سه تشکل بسیار مهم و دارای جایگاه ویژه در اقتصاد استان، یعنی اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و خانه صنعت، معدن و تجارت در کنار اتاق تعاون استان؛ نه تنها به عنوان بازوان اداره کل صمت استان، بلکه باید در جایگاه مغز متفکر به تمامی فعالیت‌ها و روند تصمیم‌گیری‌ها رنگ و بوی کارشناسی ببخشند، با نگاه صحیح به این حوزه می‌توانیم این ظرفیت بی‌نظیر را برای رفع موانع به کار ببندیم تا در عمل استان البرز، به یک استان نمونه و الگو در توسعه اقتصادی کشور تبدیل شود. سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز افزود: در نام‌گذاری هوشمندانه سال ۱۴۰۲ از سوی مقام رهبری با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» هم هدف مشخصی طراحی شده و هم راهبرد لازم مدنظر قرار گرفته است، به عبارتی هدف نام‌گذاری سال، «مهار تورم» است و راهبرد اساسی آن تحقق «رشد تولید» است؛ قطعا هر روش دیگری غیر از این نمی‌تواند به مهار واقعی تورم بینجامد، تولید بهترین عرصه برای مدیریت نقدینگی در کشور است.

تحقق شعار سال در اولویت است

انصاری ادامه داد: آنچه که از امروز محور برنامه‌ریزی، تلاش و پیگیری بنده و همه همکاران اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز خواهد بود، بخش مسئولیتی ما در شعار سال یعنی «رشد تولید» خواهد بود، هر نوع از مانع تراشی در راستای این هدف یعنی رشد تولید در مجموعه ما کاملا مذموم خواهد بود و مسئولیت آن متوجه کارشناسی است که به هر نحوی اقدام به کارشکنی در کار نموده است. وی تاکید کرد: در یک برآورد کلی از آمار مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان البرز، بیش از ۷۰ درصد مصوبات کارگروه در حوزه تسهیلات بانکی و تامین نقدینگی مورد نیاز واحدها است، نباید فراموش کنیم مهم‌ترین عامل شکل‌گیری این تقاضا در بخش تولید خود تورم است، کما اینکه بالغ بر ۴۵ تا ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع بانکی استان در طول سال به استمهال تسهیلات دریافت شده از سوی بانک اختصاص می‌یابد.

پیگیری ۳۰۰۰ طرح برای کاهش بیکاری

انصاری گفت: هم اکنون ۲۷۰۰ جواز تاسیس برای اجرای طرح‌های صنعتی جدید در سطح استان صادر شده که اتفاقا عدد سرمایه‌گذاری اولیه پیش‌بینی شده برای آنها قابل اعتنا نیز هست، با این حال برای انجام یک اقدام اساسی در مسیر کاهش مشکل بیکاری در استان البرز اولویت‌گذاری می‌کنیم و ۳۰۰ مورد از این طرح که دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد هستند را در دستور کار جدی خود قرار می‌دهیم. وی ادامه داد: اگر فقط ۲۰ تا ۲۵ هزار میلیارد تومان از منابع اختصاص بانکی استان به سمت واحدهای داری پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد سوق یابد، قطعا تاثیر بسزایی در افزایش سهم صنعت استان در تامین اشتغال استان البرز دارد.

بالاتر از متوسط کشوری

سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز گفت: بر مبنای آمارهای موجود نرخ بیکاری در استان البرز که از متوسط کشوری بالاتر است و همچنین با لحاظ نرخ مشارکت اقتصادی استان، می‌توان با تکمیل همین طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد، حدود ۳۰ هزار اشتغال پایدار ایجاد کرد که حدود یک‌چهارم آمار اشتغال مورد درخواست افراد را پوشش می‌دهد.

انصاری تصریح کرد: برای این اولویت و دستیابی به نتایج درخشان آن نیازمندیم بانک‌های استان پای کار بیایند و با جهت دهی درست از پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش به سوی تسهیلات سرمایه ثابت، مسیر تحقق این هدف بزرگ را هموار سازند.

ضرورت احیای واحدهای راکد

وی ادامه داد: از دیگر ضروریات رشد تولید، موضوع احیای واحدهای راکد و به صورت ویژه موضوع تکمیل ظرفیت خالی واحدهای صنعتی است، خوشبختانه وزارت متبوع بنده روی این موضوع تمرکز ویژه‌ای دارد و البته که حتما در اولویت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز نیز خواهد بود تا با فراهم کردن بسترهای لازم در حوزه صادرات غیر نفتی به ارتقای ظرفیت‌های تولیدی کشور کمک نماییم؛ ملموس‌ترین اثر این امر اشتغالزایی در کشور و آثار بعدی آن در رشد تولید است، در همین راستا پایش آمار تولیدی واحدهای صنعتی دارای ظرفیت در دستور کار خواهد بود تا موانع فعالیت شان به شکل جدی بررسی و ضمن اقدام عاجل به واحدها کمک کنیم تا مشکلات‌شان به حداقل ممکن برسد.

سخن پایانی

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان البرز، بر اساس اهداف آرمانی برای هر یک از پهنه‌های استان البرز برنامه‌های توسعه و آمایش سرزمین را تدوین کرده است. براساس این طرح، کرج به عنوان کلانشهر مدرن با هویت مستقل در عرصه ملی قطب دانشگاهی و پژوهش کشاورزی، هشتگرد و نظرآباد برای تولید پاک رقابتی و پایدار، طالقان و آسارا به عنوان مناطق کوهستانی پاک بهشت گردشگران با محیط زیستی بالنده و پایدار و شهرستان اشتهارد به عنوان منطقه‌ای با صنعت روزآمد و ارتباطات توسعه یافته شناخته شده‌اند. کارشناسان معتقدند برای تحقق اهداف یاد شده باید نگاه ویژه‌ای به جذب سرمایه‌گذاری و ارتقای بهره‌وری داشت و در راستای طرح آمایش سرزمین و تقسیم کار ملی متناسب با ظرفیت‌های بالقوه استان گام برداشت.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین