موج گرانی در بازار دارو | قیمت ها عقل از هوش می پراند
مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که سیاست قیمتگذاری دارو دستخوش تغییر شده است. از این پس، بهروزرسانی قیمت داروها بدون نیاز به درخواست شرکتهای دارویی و بر اساس شاخصهای فنی و اقتصادی انجام خواهد شد.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو اعلام کرد از این پس قیمت فرآوردههای دارویی بدون نیاز به ارسال درخواست از سوی شرکتها، بهروزرسانی خواهد شد.
اکبر عبداللهیاصل روز یکشنبه، ۲۴ فروردین، گفت طبق قانون برنامه هفتم پیشرفت، قیمتگذاری داروهای یارانهای یا کالاهای انحصاری باید بر مبنای هزینه تمامشده و سود متعارف و از طریق سامانه و بر اساس قواعد مشخص انجام شود.
او افزود برخی شرکتها تنها برای داروهای پرفروش و کلیدی درخواست تغییر قیمت ثبت میکنند و بسیاری از فرآوردههای قدیمی و زیانده بدون ثبت درخواست از چرخه تولید خارج شدهاند. به گفته او، به همین دلیل اداره کل دارو بهطور مستقیم و با در نظر گرفتن شاخصهای فنی و اقتصادی، از جمله کیفیت تولید، نرخ ارز مصرفی، شرایط تأمین در بازار، فناوری ساخت، قیمتهای مقایسهای در بازارهای مرجع (ERP) و ارزش ایجادشده برای بیمار (VBP)، بازنگری قیمتها را انجام میدهد.
عبداللهیاصل با تأکید بر حذف فرآیند مکاتبه برای درخواست قیمتگذاری، گفت شرکتها باید قیمتهای بهروزشده را در سامانه تیتک مشاهده کرده و در صورت نیاز، اطلاعات خود را تکمیل کنند.
او همچنین از راهاندازی سامانه جدید قیمتگذاری در اردیبهشت خبر داد و از شرکتهای تولیدکننده خواست فرمولاسیون محصولات خود را در سامانه تیتک بررسی و در صورت مشاهده مغایرت، موضوع را با همکاری اداره ثبت و صدور پروانه پیگیری و اصلاح کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو: کمبود قابل توجهی در داروهای حیاتی و بیمارستانی وجود ندارد
همچنین در این راستا مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، اعلام کرد وضعیت تأمین دارو در کشور مناسب است و کمبود قابل توجهی در داروهای حیاتی و بیمارستانی وجود ندارد.
او روز گذشته گفت اصلاح قیمت داروها به همراه پوشش بیمهای میتواند تأثیرات منفی ناشی از افزایش قیمتها را جبران کند.
پیرصالحی افزود در سال گذشته اصلاحات لازم در قیمتگذاری انجام شده و در صورت بروز مشکلات قیمتی، این روند ادامه خواهد یافت. او تأکید کرد در صورت مشاهده کمبود در داروهای اساسی، اقدامات لازم برای رفع آن انجام خواهد شد.