سدان اقتصاد محبوب سایپا را بشناسید
سدان اقتصادی ساینا (Saina)، نسل جدید خودروی محبوب تیبا و دومین محصول ملی سایپا محسوب میشود. این خودرو که نخستین بار در سال ۱۳۹۲ وارد بازار ایران شد، توانست بهسرعت جایگاه خود را میان خریداران تثبیت کند و به یکی از گزینههای محبوب در سگمنت خودروهای کوچک اقتصادی تبدیل شود.در این مطلب به بررسی کامل مشخصات و امکانات یکی از جدیدترین تیپهای خانواده Saina، با نام ساینا GX اتوماتیک میپردازیم.

موفقیت چشمگیر ساینا، سایپا را بر آن داشت تا در سال ۱۳۹۹ نسخه فیسلیفت شده آن را با نام ساینا S روانه بازار کند، خودرویی که با تغییرات ظاهری و بهروزرسانیهای جزئی، سعی در حفظ و گسترش محبوبیت این سدان اقتصادی داشت. در این میان، ساینا GX اتوماتیک به عنوان یکی از جدیدترین و مجهزترین تیپهای ساینا با ویژگیها و امکانات خاص خود، جایگاه ویژهای در میان مدلهای مختلف این خودرو پیدا کرده است.
این تیپ، در واقع قویترین و کاملترین نسخه ساینا محسوب میشود که با ارائه امکانات بیشتر و بهبود عملکرد فنی، تلاش دارد تا تجربهای متفاوت از رانندگی را برای مشتریان فراهم کند. ساینا GX در دو نسخه دندهای و اتوماتیک به بازار عرضه شد که هر کدام ویژگیها و مشخصات خاص خود را دارند.
ساینا GX در بخش طراحی ظاهری، از همان زبان طراحی ساینا S بهره میبرد و تفاوت چشمگیری با آن ندارد. این موضوع در حالی است که ساینا S خود، به عنوان نسخه فیسلیفت ساینا معمولی، تغییراتی را در ظاهر تجربه کرده بود.
در نمای جلویی ساینا GX، فرم کلی چراغهای اصلی نسبت به نسخههای پیشین بدون تغییر باقی مانده است. با این حال، جلوپنجره و سپر خودرو مطابق با تغییرات اعمال شده در تیپ S، بهروزرسانی شدهاند. این جلوپنجره جدید، با طراحی مدرنتر و خطوط افقی کرومی، ظاهری جذابتر به خودرو بخشیده است.
همچنین، سپر ساینا GX مشابه تیپ S، میزبان چراغهای مهشکن و دیلایتهای LED است که به زیبایی و جذابیت نمای جلویی خودرو نیز افزودهاند. ورودی هوای ثانویه موتور نیز در این قسمت تعبیه شده است که نقش مهمی در بهبود عملکرد و خنککاری موتور ایفا میکند. در نمای عقب ساینا GX، شاهد تغییرات اساسی و قابلتوجهی نسبت به ساینا معمولی هستیم. تمام اجزای این قسمت از جمله چراغهای عقب و سپر به نوعی بازطراحی شدهاند.
چراغهای عقب ساینا GX با فرمی بزرگتر و گرافیکی مدرنتر، نسبت به چراغهای عقب ساینا معمولی ظاهری زیباتر و جذابتر دارند. سپر عقب ساینا GX نیز مشابه نمای جلویی، دستخوش تغییراتی شده است و با طراحی جدید خود هماهنگی بیشتری با سایر اجزای خودرو دارد.
مشخصات فنی ساینا جی ایکس اتوماتیک
ساینا GX اتوماتیک در بخش فنی، به عنوان بهروزترین تیپ ساینا شناخته میشود و از جدیدترین نسل موتور M15 مگاموتور، یعنی M15 GSi بهره میبرد. موتور M15 GSi، یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است. نسل قبلی این پیشرانه در بسیاری از خودروهای سایپا، از جمله تیبا، ساینا و کوییک، مورد استفاده قرار گرفته است.
مهمترین تغییرات اعمال شده در موتور M15 GSi، بهبود سیستم زمانبندی متغیر سوپاپها (VVT) و بهینهسازی سیستم جرقهزنی و پاشش سوخت است. این تغییرات، منجر به افزایش جزئی قدرت و گشتاور موتور، کاهش مصرف سوخت و آلایندگی، و بهبود راندمان کلی موتور شده است. موتور M15 GSi توانایی تولید ۹۰ اسب بخار قدرت در دور موتور ۵۲۵۰ دور در دقیقه و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور در دور موتور ۴۰۰۰ دور در دقیقه را دارد.
مجموع توان اعلامی از طریق یک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. گیربکس CVT ساینا GX اتوماتیک، دارای ۶ دنده شبیهسازیشده است که راننده میتواند با استفاده از حالت دستی، دندهها را به صورت مصنوعی تعویض کند. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو حدود ۷.۷ لیتر در هر صد کیلومتر است. در جدول ذیل مشخصات فنی ساینا جی ایکس اتوماتیک را مشاهده میکنید: