-

ماهواره تازه مستقر شده نقشه‌ دقیقی از بستر دریا منتشر کرد

ماهواره ای که به تازگی مستقر شده است، دقیق ترین نقشه را از کف اقیانوس ایجاد کرده است و صدها تپه و آتشفشان زیر آب را پیدا کرده است که قبلا نادیده گرفته شده بودند.

ماهواره تازه مستقر شده نقشه‌ دقیقی از بستر دریا منتشر کرد

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که یک ماهواره جدید کف اقیانوس های زمین را با جزئیات بی سابقه ای ترسیم کرده است. اولین سال اندازه‌گیری‌های ماموریت ماهواره‌ای آب‌های سطحی و توپوگرافی اقیانوس ناسا ، که در دسامبر 2022 به فضا پرتاب شد و توسط ناسا و مرکز ملی فضایی فرانسه توسعه یافت، محققان را قادر ساخت تا مرزهای بین قاره‌ها را مطالعه کنند و تپه‌ها و آتشفشان‌های زیر آب را شناسایی کنند که توسط ماهواره‌های خیلی کوچک قابل تشخیص نیستند.

یائو یو ، جغرافی‌دان فیزیکی در موسسه اقیانوس‌شناسی اسکریپس، به لایو ساینس گفت: «یافتن این ویژگی‌ها واقعا پیشرفت‌های علمی، از جمله نظریه‌های تکتونیکی را به جلو می‌برد.» این یافته ها می‌تواند اطلاعات جدیدی در مورد جریان های اقیانوسی، حمل و نقل مواد مغذی در آب دریا و تاریخ زمین شناسی اقیانوس های زمین ارائه دهد.

محققان در 12 دسامبر در مجله Science گفتند که با وضوح 5 مایلی «8 کیلومتر» و مسیر 21 روزه که بیشتر سیاره را پوشش می‌دهد، تنها یک سال داده های SWOT تصویر واضح تری از کف اقیانوس نسبت به داده های 30 ساله جمع آوری شده توسط کشتی ها و ماهواره های قدیمی‌ارائه می‌دهد .

برای شناسایی ویژگی‌های زیر آب، SWOT  ارتفاع سطح اقیانوس را اندازه‌گیری می‌کند. یو گفت، علیرغم ظاهر، آن سطح صاف نیست. کشش گرانشی سازه‌های زیر آب مانند تپه‌ها و آتشفشان‌ها باعث می‌شود که آب در بالای این سازه‌ها به صورت توده‌های پراکنده جمع شود. بنابراین تغییرات در ارتفاع سطح دریا به آنچه در اعماق سطح دریا نهفته است اشاره می‌کند.

این تیم بر روی سه نوع ویژگی زیر آب متمرکز شد: تپه‌های پرتگاه، کوه‌های دریایی کوچک و حاشیه‌های قاره‌ای. تپه های پرتگاهی- برآمدگی های موازی که فقط صدها فوت ارتفاع دارند - توسط حرکات صفحات تکتونیکی تشکیل شده اند. با استفاده از داده‌های SWOT، تیم تپه‌های منفرد را نقشه‌برداری کردند و مکان‌هایی را مشاهده کردند که جهت برآمدگی‌ها تغییر کرد، که نشان می‌دهد در مقطعی از تاریخ زمین، صفحه تکتونیکی که آنها را تشکیل می‌داد، جهت حرکت آن را تغییر داد.

یو گفت: «من از تپه های پرتگاهی بسیار شگفت زده شدم، زیرا محققان انتظار نداشتند این همه تپه را در مدت زمان کمی ‌ببینند. یو و همکارانش همچنین کوه‌های دریایی یا آتشفشان‌های زیر آب را مطالعه کردند که بر جریان‌های اقیانوسی تاثیر می‌گذارند و اغلب به عنوان کانون تنوع زیستی عمل می‌کنند. ماهواره‌های قدیمی‌تر، نقشه‌های دریایی بزرگی را ترسیم کرده‌اند، اما این گروه در داده‌های SWOT هزاران کوه دریایی کوچک‌تر و ناشناخته را با ارتفاع کمتر از 3300 فوت «1000 متر» شناسایی کردند.

این داده ها به تیم کمک کرد تا نقشه های مرزهای تکتونیکی و جریان های اقیانوسی نزدیک مناطق ساحلی را اصلاح کنند. یو گفت: «ما به حاشیه‌های قاره‌ای بسیار علاقه‌مندیم، زیرا جریان‌ها و جزر و مدهای اقیانوسی مواد مغذی و رسوبات را از خشکی به اقیانوس می‌آورند و بر تنوع زیستی و اکولوژی در منطقه ساحلی تاثیر می‌گذارند.»

SWOT در باقیمانده ماموریت علمی‌سه ساله خود ، به جمع‌آوری داده‌ها در مورد جریان‌های اقیانوس، نقشه‌برداری از کف اقیانوس و ارزیابی در دسترس بودن آب شیرین جهانی در طول سال ادامه خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

بخش‌های ستاره دار الزامی است
*
*

آخرین اخبار

پربازدیدترین